...
Napisał(a)
Witam. Ułożyłem sobie taką wstępną dietę na masę. Waga: 63kg, wzrost: 178cm i wiek:18 lat. Proszę o poprawki i rady; co zmienić co zostawić.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Nie ma konieczności unikania ich okołotreningowo. Spokojnie możesz dodać.
http://potreningu.pl/articles/224/czy-po-treningu-mozna-jesc-tluszcz
http://potreningu.pl/articles/224/czy-po-treningu-mozna-jesc-tluszcz
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
naleśniki słabo jak jeszcze kupowane to pewnie kupa cukru, postaraj się wszytsko dać przed obróbką, jak omlet to wpisujesz w dziennik 2 jaja i osobno tłuszcz na jakim go robisz to samo, schabowy, podaj ile wazy surowy schab, rozbij wszytsko na czynniki pierwsze,
dzem 100g też lekka przesada.
dzem 100g też lekka przesada.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Słabiutko to wyglada .
Proponuje zacząć od poczarku.
Tutaj możesz przeczytać o podstawach:
http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html
Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz Ok 300 kcal
https://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2017-12-03 21:30:50
Proponuje zacząć od poczarku.
Tutaj możesz przeczytać o podstawach:
http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html
Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz Ok 300 kcal
https://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2017-12-03 21:30:50
1
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Rzeczywiście dieta składa się z wysoko przetworzonych produktów jak i występują niedobory żywieniowe. Nie ulega wątpliwości, iż należy zrewidować podejście do żywienia. Posiłki mają być pełnowartościowe które będą zawierać białko, dobrej jakości ww jak i zdrowe tłuszcze z dodatkiem różnokolorowych warzyw.
Dostosuj się do w/w wskazówek po czym wróć i daj ponownie do sprawdzenia.
Dostosuj się do w/w wskazówek po czym wróć i daj ponownie do sprawdzenia.
...
Napisał(a)
Starałem się wybierać produkty z linków, które podesłał flex. Mój rozkład makroskładników to: białko ok. 2g/kg, węglowodany ok. 7g/kg i tłuszcze 1,7g/kg. Proszę o porady i wskazówki jak poprawić dietę.
...
Napisał(a)
Nie zastosowałeś się do wyżej wymienionych zaleceń. Wypełnij ankietę działu:
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Jest to podstawa żeby w ogóle zacząć ocenianie diety. Następnie z tematu, który otrzymałeś wyżej wklej wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego.
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Jest to podstawa żeby w ogóle zacząć ocenianie diety. Następnie z tematu, który otrzymałeś wyżej wklej wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mam wrażenie, że wpisałeś produkty po omacku. Posiłki mają przede wszystkim smakować oraz nie powodować problemów trawiennych. Jesz samą paprykę z kaszą i kurczakiem? lub makaron z serem i kakao? ryż ze śmietaną i jabłkiem cz chleb z samym serem żółtym również w kontekście smakowitości nie powalają. Zaledwie 90g wołowiny nie opłacałoby się chyba nawet przyrządzać.
Posiadasz wagę kuchenną?
Posiłki są ubogie odżywczo.
Posiadasz wagę kuchenną?
Posiłki są ubogie odżywczo.
...
Napisał(a)
Przepraszam za kłopot z powodu moich niedociągnięć. (Tak, posiadam wagę kuchenną).
Cel:masa
Płeć : mężczyzna
Wiek : 18
Waga : 63
Wzrost : 178
Obwód klatki : 85
Obwód ramienia : 29
Obwód talii : 79
Obwód uda : 50
Obwód łydki : 33
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 9%
Aktywność w ciągu dnia : szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW, z rozgrzewką, rozciąganiem i wałkowaniem
Odżywianie : do tej pory żadnej specjalnej diety
Cel : chciałbym ważyć 70kg do września następnego roku, jeśli to możliwe
Ograniczenia żywieniowe : brak (oprócz tego, że nie zniosę jajecznicy, choćby mnie zmuszano)
Stan zdrowia : zdrowy
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia w domu (sztanga, ławka pozioma, hantle)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : żadne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Cel:masa
Płeć : mężczyzna
Wiek : 18
Waga : 63
Wzrost : 178
Obwód klatki : 85
Obwód ramienia : 29
Obwód talii : 79
Obwód uda : 50
Obwód łydki : 33
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 9%
Aktywność w ciągu dnia : szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW, z rozgrzewką, rozciąganiem i wałkowaniem
Odżywianie : do tej pory żadnej specjalnej diety
Cel : chciałbym ważyć 70kg do września następnego roku, jeśli to możliwe
Ograniczenia żywieniowe : brak (oprócz tego, że nie zniosę jajecznicy, choćby mnie zmuszano)
Stan zdrowia : zdrowy
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia w domu (sztanga, ławka pozioma, hantle)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : żadne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
...
Napisał(a)
Wywal olej rzepakowy i daj oliwę, olej kokosowy, masło. Każdy z posiłków może być pełnowartościowy. Nie musisz w ostatnim ograniczać węglowodanów a w dwóch wcześniejszych tłuszczów i warzyw.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zrobię tak jak mówisz. Opuszczenie warzyw i tłuszczów wynikło z tego, iż bardzo mocno oparłem się na tym artykule: https://www.sfd.pl/-t527693.html Dziękuję wszystkim za rady i pomoc. Teraz tylko pogłębiać wiedzę :)
Zmieniony przez - F06MDF w dniu 2017-12-05 14:23:46
Zmieniony przez - F06MDF w dniu 2017-12-05 14:23:46
Poprzedni temat
Jaki olej najlepszy do smażenia potraw z kurczakiem.
Następny temat
Potrzebuje oceny pomocy i podpowiedzi ;-)
Polecane artykuły