Mam jedno nurtujące pytanie, większość osób poleca rozkład zbalansowany 50% z ww, 30% b, 20% t . Jedna jeśli ktoś robi mase na 3500 kcal to z białka dostarcza 263 kg to przy wadze 81 kg białko wynosi ponad 3g/kg m . Wiem, że jest to indywidualna sprawa, ale zdecydowałem, ze białko obniżam do 2,5 g/ kg m i ubytek kalorii daje w tłuszcze . Uważacie, ze to jest rozsądne zagranie niż zbalansowany rozkład ? Czy białko jeszcze mogę spokojnie obniżyć , jak tak to gdzie dodać ten powstały ubytek ? Dzięki za odp.
...
Napisał(a)
Witam użytkowników,
Mam jedno nurtujące pytanie, większość osób poleca rozkład zbalansowany 50% z ww, 30% b, 20% t . Jedna jeśli ktoś robi mase na 3500 kcal to z białka dostarcza 263 kg to przy wadze 81 kg białko wynosi ponad 3g/kg m . Wiem, że jest to indywidualna sprawa, ale zdecydowałem, ze białko obniżam do 2,5 g/ kg m i ubytek kalorii daje w tłuszcze . Uważacie, ze to jest rozsądne zagranie niż zbalansowany rozkład ? Czy białko jeszcze mogę spokojnie obniżyć , jak tak to gdzie dodać ten powstały ubytek ? Dzięki za odp.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zbilansowany
Proponuję rozkładać makro w g na kg masy ciała, nie procentowo. 2 g białka, min. 1 g tłuszczy, reszta ww. 263 g białka mogą zdecydowanie utrudnić budowanie masy.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
Też tak myślę. Zbalansowany chodziło o procentowy rozkład . Też się zgadzam, że wysoko białko nie pomoże (obciąży nerki i większa termogeneza)
...
Napisał(a)
Procentowy rozkład jest kiepski . Wyzej masz prawidłowy
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Poprzedni temat
Płatki owsiane - czym zastapic
Następny temat
Problemy trawienne a budowa masy mięśniowej
Polecane artykuły