SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239724

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Placki widziałem w Zdjęciach szamy i wszedłem z nadzieją, że tutaj znajdę przepis, nie zawiodłem się... już ściągnięty i czeka na pulpicie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
jesli zrobisz to wrzuć fotę



1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
omnomnonm

3

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Piękna!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
zamierzam wypróbować wszystkie z menu %-0

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Bardzo dobry misz - masz

-100g makaronu z brązowego ryżu
-100g łososia wędzonego
-1 papryka marynowana
-7-8 pomidorków koktajlowych
-2 garsci szpinaku
-kapary
-sól, pieprz, czosnek, swieża bazylia

Makaron ugotować, odlać wodę, postawić z powrotem na palnik. Dodać szpinak, posiekaną na kawałki paprykę, przekrojone na pół pomidorki, kilka kaparów, doprawić solą, pieprzem, przecisniętym przez praskę czosnkiem i mieszać przez 2 minuty, tylko do czasu aż liscie szpinaku zmiękną. Dodać łososia, bazylię i gotowe





""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
omlecik - baza jedynie z jajek i 5g babki jajowatej

2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Bardzo polecam amatorom makowców, smakowało i dietującym i jedzącym ''normalnie''. Nikt nie zgadł, że jest to odchudzony przepis. Nie czuć kaszy jaglanej!

FIT MAKOWIEC

Składniki:

-2 jaja
-100g mielonego maku*
-100g kaszy jaglanej
-150g banana
-40g rodzynek
-30g wiórek kokosowych
-30g mielonych migdałów
-skórka z połówki pomarańczy
-sok z jednej pomarańczy
-70g erytrytolu
-10g ciemnego kakao

Wierzch:
-30g wheya czekoladowego
-30g gorzkiej czekolady 85%

*Jesli kupujemy cały mak, należy najpierw zmielić go w maszynce, ewentualnie zblendować, najlepiej kupić gotowy mielony mak. Mak, nie masę makową!

Wykonanie:

Kaszę jaglaną kilkukrotnie przepłukać pod bieżącą wodą, następnie ugotować i wystudzić.
Mak zalać wrzątkiem, zostawić do namoczenia na 10 minut a następnie odsączyć, używając łyżki/sitka/gazy. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem i zetrzeć skórkę z mniej więcej połowy owocu. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć przez kilka minut. Mak dokładnie zblendować z jajami, kaszą, erytrytolem i bananami. Ważne, by nie pozostały żadne grudki z kaszy. Dodać sok z wycisniętej pomarańczy, skórkę, kakao, migdały, wiórki, namoczone rodzynki i mieszać przez 2-3 minuty.

Tortownicę o srednicy 20 cm nasmarować olejem kokosowym lub innym tłuszczem, wlać masę i wstawić do nagrzanego do 175 stopni Celsjusza piekarnika. Tortownicę ustawić na dolnych widełkach piekarnika. Piec przez około 80minut. Jesli będziemy sprawdzać ciasto patyczkiem - będzie ono odrobinę mokre, ale masa nie powinna przyklejać się do patyczka. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwi piekarnika i pozostawić na 15 minut.

Przygotować polewę z wheya wymieszanego z wodą lub mlekiem. Można dodać więcej odżywki, wedle uznania. Wylać na wierzch wystudzonego ciasta. Udekorować startą na tarce czekoladą.

Makro:
Całosć:
1 972,2 kcal B:80,2 g W:178,1 g T: 104,4 g
Porcja ze zdjęcia:
245,0 kcal B:10,0 g W:22,0 g T: 13,0 g















Zmieniony przez - missInvincible w dniu 15/08/2017 17:28:32
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Moje proste placuszki twarogowe stracciatella z:

- 1 jaja
- 1 białka
- 100g twarogu chudego
- 70g banana
- 70g płatków owsianych
- 10g gorzkiej czekolady
- opcjonalnie: łyżeczka słodzidła

Wszystko dokładnie zblendować a kostkę czekolady zetrzeć nożem na drobne płatki i wymieszać z masą. Smażyć na przetartej olejem kokosowym patelni, na srednim ogniu.

Podane z borówkami i sosem czekoladowym zrobionym z dwóch łyżek sosu czekoladowego zero od AN i 5g kakao.

Makro:
550,8 kcal B:36,9 g W:63,9 g T:16,4 g





2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Szybkie bułki z rodzynkami


Składniki:

- 1 jajo
- 30g erytrytolu
- 10g oleju kokosowego
- 40g rodzynek
- 100g mąki pszennej
- 100g bardzo gęstego jogurtu greckiego 0% (Skyr)
- łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Rodzynki zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Piekarnik nastawić na 175 stopni Celsjusza.
Jajko ubić ze słodzikiem. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, wymieszać, a następnie dodać jogurt i rodzynki. Całosć mieszać do połączenia skłądników. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodawać porcjami do masy, cały czas mieszając. Uformować kulki (najlepiej zmoczyć ręce zimną wodą, aby masa się do nich nie kleiła) i wyłożyć na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia. Papier najlepiej lekko natłuscić.
Piec około 20 minut, do zrumienienia.

Makro dla całosci (4 bułek):

662,2 kcal B:26,4 g W:102,6 g T:16,3 g




1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium