Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
-100g makaronu z brązowego ryżu
-100g łososia wędzonego
-1 papryka marynowana
-7-8 pomidorków koktajlowych
-2 garsci szpinaku
-kapary
-sól, pieprz, czosnek, swieża bazylia
Makaron ugotować, odlać wodę, postawić z powrotem na palnik. Dodać szpinak, posiekaną na kawałki paprykę, przekrojone na pół pomidorki, kilka kaparów, doprawić solą, pieprzem, przecisniętym przez praskę czosnkiem i mieszać przez 2 minuty, tylko do czasu aż liscie szpinaku zmiękną. Dodać łososia, bazylię i gotowe
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
FIT MAKOWIEC
Składniki:
-2 jaja
-100g mielonego maku*
-100g kaszy jaglanej
-150g banana
-40g rodzynek
-30g wiórek kokosowych
-30g mielonych migdałów
-skórka z połówki pomarańczy
-sok z jednej pomarańczy
-70g erytrytolu
-10g ciemnego kakao
Wierzch:
-30g wheya czekoladowego
-30g gorzkiej czekolady 85%
*Jesli kupujemy cały mak, należy najpierw zmielić go w maszynce, ewentualnie zblendować, najlepiej kupić gotowy mielony mak. Mak, nie masę makową!
Wykonanie:
Kaszę jaglaną kilkukrotnie przepłukać pod bieżącą wodą, następnie ugotować i wystudzić.
Mak zalać wrzątkiem, zostawić do namoczenia na 10 minut a następnie odsączyć, używając łyżki/sitka/gazy. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem i zetrzeć skórkę z mniej więcej połowy owocu. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć przez kilka minut. Mak dokładnie zblendować z jajami, kaszą, erytrytolem i bananami. Ważne, by nie pozostały żadne grudki z kaszy. Dodać sok z wycisniętej pomarańczy, skórkę, kakao, migdały, wiórki, namoczone rodzynki i mieszać przez 2-3 minuty.
Tortownicę o srednicy 20 cm nasmarować olejem kokosowym lub innym tłuszczem, wlać masę i wstawić do nagrzanego do 175 stopni Celsjusza piekarnika. Tortownicę ustawić na dolnych widełkach piekarnika. Piec przez około 80minut. Jesli będziemy sprawdzać ciasto patyczkiem - będzie ono odrobinę mokre, ale masa nie powinna przyklejać się do patyczka. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwi piekarnika i pozostawić na 15 minut.
Przygotować polewę z wheya wymieszanego z wodą lub mlekiem. Można dodać więcej odżywki, wedle uznania. Wylać na wierzch wystudzonego ciasta. Udekorować startą na tarce czekoladą.
Makro:
Całosć:
1 972,2 kcal B:80,2 g W:178,1 g T: 104,4 g
Porcja ze zdjęcia:
245,0 kcal B:10,0 g W:22,0 g T: 13,0 g
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 15/08/2017 17:28:32
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
- 1 jaja
- 1 białka
- 100g twarogu chudego
- 70g banana
- 70g płatków owsianych
- 10g gorzkiej czekolady
- opcjonalnie: łyżeczka słodzidła
Wszystko dokładnie zblendować a kostkę czekolady zetrzeć nożem na drobne płatki i wymieszać z masą. Smażyć na przetartej olejem kokosowym patelni, na srednim ogniu.
Podane z borówkami i sosem czekoladowym zrobionym z dwóch łyżek sosu czekoladowego zero od AN i 5g kakao.
Makro:
550,8 kcal B:36,9 g W:63,9 g T:16,4 g
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Składniki:
- 1 jajo
- 30g erytrytolu
- 10g oleju kokosowego
- 40g rodzynek
- 100g mąki pszennej
- 100g bardzo gęstego jogurtu greckiego 0% (Skyr)
- łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Rodzynki zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Piekarnik nastawić na 175 stopni Celsjusza.
Jajko ubić ze słodzikiem. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, wymieszać, a następnie dodać jogurt i rodzynki. Całosć mieszać do połączenia skłądników. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodawać porcjami do masy, cały czas mieszając. Uformować kulki (najlepiej zmoczyć ręce zimną wodą, aby masa się do nich nie kleiła) i wyłożyć na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia. Papier najlepiej lekko natłuscić.
Piec około 20 minut, do zrumienienia.
Makro dla całosci (4 bułek):
662,2 kcal B:26,4 g W:102,6 g T:16,3 g
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- ...
- 159