SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] kru_chy / Redukcja - start ze 120 kg

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 43007

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583

.
03-02-2016 - Poniedziałek
.


.
Dzień treningowy
.


----------------------------------------------------------

.
Zapotrzebowanie [kcal]
.


.
2 560
.

Dieta [kcal]



.
2 477,8
.

.
Bilans [kcal]
.

.
- 82,2
.
------------------------------------------------------------------
Trening jakiś łatany. Jak wszędzie o tej porze ciężko o wolne miejsce. Nie przepadam za wklejaniem się w długie kolejki, więc skakałem po urządzeniach, żeby tylko na właściwe partie ćwiczyć.

Ogólnie trening pod względem zmęczenia oceniam na 6/10. Dopóki nie zrobi się luźniej na siłowni to chyba nie wskoczę na wyższy poziom zmęczenia.
----------------------------------------------------------
. Aeroby .

.
Przed treningiem
.

.
Bieżnia 8 minut
.

.
Po treningu
.  

.
Brak
.
- - - -

.
Trening FBW "A"
.


.
Klatka piersiowa
.
Wyciskanie na skosie 60kg x 12 60kg x 12 60kg x 10

.
Barki
.
Wyciskanie żołnierskie 30kg x 12 30kg x 12

.
Tricepsy
.
Prostowanie ramion na wyciągu 26.1kg x 12 26.1kg x 12

.
Plecy
.
Odwrócony atlas 59kg x 12  66kg x 12  73kg x 12
Ściągania drążka wyciągu górnego 52kg x 12 52kg x 12

.
Nogi
.
Przysiady 60kg x 12 60kg x 12 -
Prostowanie nóg w siadzie - -

.
Bicepsy
.
Uginanie ramion ze sztangą 30kg x 12 30kg x 10 30kg x 10
------------------------------------------------------------------

.

Okno żywieniowe

.

.

8 godzin (10:30 - 18:30)

.
------------------------------------------------------------------
Miska w miarę ogarnięta. Poszło sporo kalorii, ale coś za coś. Jak się chce jeść pizze to nie ma co marudzić :) Jakoś też trzeba było świętować kolejne spadki w wadze :P Za 3 kg będzie w sumie ładne 20 kg mniej niż w "szczycie formy" :) Waga leci dość mało regularnie, ale najważniejsze, że tendencja spadkowa.
Poniżej zestawienie produktów
------------------------------------------------------------------




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 87 Wiek 37 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1756
Dlatego ja ciesze się że chodze na małą siłownie. Może nie ma tam wszyskich sprzętów, ale nie ma tam też tłoku. Przy okazji rozwija się kreatywność.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1125 Napisanych postów 3777 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68490
kru_chy
(...) wiedza się tu kumuluje i każdym kolejnym osobom będzie jeszcze łatwiej.


Oj, kumuluje się niesamowicie... aż chwilami za dużo tej wiedzy i człowiek głupieje .
Pizza b. ładna, ale zadam niedyskretne pytanie: czy piekłeś ją na oleju lnianym? Bo jeśli tak, to lepiej tego nie robić.
Cukier jest również zbędny - bez niego ciasto powinno tak samo dobrze wyrosnąć, drożdże zjedzą mąkę :). Możesz w każdym razie spróbować, jeśli chcesz; ja robię bez cukru i wychodzi, w smaku też nie robi to różnicy, więc nie dodaję.



Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-02-04 01:37:08
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
Pavlo86
Dlatego ja ciesze się że chodze na małą siłownie. Może nie ma tam wszyskich sprzętów, ale nie ma tam też tłoku. Przy okazji rozwija się kreatywność.


No zawsze znajdą się plusy i minusy. Dla mnie godziny otwarcia dyskwalifikują mniejsze siłownie. Liczę, że w marcu już będzie mniej ludzi i skończy się problem. Przez cały grudzień w ogóle nie było problemów z dostępnością urządzeń i ławeczek :)

M-ka
kru_chy
(...) wiedza się tu kumuluje i każdym kolejnym osobom będzie jeszcze łatwiej.


Oj, kumuluje się niesamowicie... aż chwilami za dużo tej wiedzy i człowiek głupieje .
Pizza b. ładna, ale zadam niedyskretne pytanie: czy piekłeś ją na oleju lnianym? Bo jeśli tak, to lepiej tego nie robić.
Cukier jest również zbędny - bez niego ciasto powinno tak samo dobrze wyrosnąć, drożdże zjedzą mąkę :). Możesz w każdym razie spróbować, jeśli chcesz; ja robię bez cukru i wychodzi, w smaku też nie robi to różnicy, więc nie dodaję.


Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-02-04 01:37:08


Dzięki M-ka za cenne rady :) Cukru i tak dałem mniej niż 3g, ale miałem to uwzględnione po prostu w składnikach.
Ponieważ kulinarnie jestem totalnym laikiem to kwestie typu "olej lniany nie nadaje się do pieczenia" są mi totalnie obce. Dzięki, że zwróciłaś na to uwagę, bo na przyszłość będę już mądrzejszy. Użyłem tego oleju bo mam go spory zapas i nie ukrywam, że był pod ręką
Pizze robię sobie maks. 1 raz w miesiącu, więc w jakimś dłuższym czasie na pewno ją dopracuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1125 Napisanych postów 3777 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68490
Nie wątpię, że dopracujesz temat do perfekcji - już jako laikowi należą Ci się słowa uznania, za to że podejmujesz wyzwania , jak pizza . Wielu ludziom by się nie chciało.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Jak M-ka - lniany nie do obróbki termicznej.
Do smażenia itp używaj oliwy, masła klarowanego lub oleju kokosowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1125 Napisanych postów 3777 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68490
Masło jest o tyle fajne do pizzy (tzn. do posmarowania gotowej kulki ciasta z wierzchu przed uformowaniem placka) , że ciasto podczas wyrastania nie wysycha tak, jak przy użyciu oleju - wypraktykowane...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
Dzięki dzięki :) już poczytałem trochę i skorzystam z Waszych rad :) Na pewno się przydadzą. Muszę własnie to masło klarowane gdzieś ustalić, jak zamawiam zakupy jakoś nie rzuca mi się w oczy. Chyba pora po prostu pojechać do sklepu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Mlekovita - wszedzie chyba to znajdziesz. Starcza na pół roku :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
Dzięki :) Sprawdzę :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG]shager / Docinanie do września

Następny temat

carb back loading do oceny

WHEY premium