SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

SPAM - Stal, magnezja, kostka masła - żadna lejdi sie nie spasła &-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 115683

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Malinowa
Wątróbka jest pyszna Co Cię skłoniła alhambra żeby zrezygnować z wege?


Na początku mięso zaczęło pojawiac sie w mojej diecie sporadycznie. Córka partnera nie jest wegetarianką i od czasu do czasu przygotowywałam jej mięsne posiłki, ale jak to z nastolatkami bywa, raz jedzą, a innym razem nie, więc żeby nie wyrzucac jedzenia, pochłanialismy to my – ja z partnerem. Kiedy trafiłam na forum i wrzuciłam w kalkulator moje przykładowe menu, okazało się jak drastycznie mało jem białka. Pomimo tylu lat wege nie byłam jakoś specjalnie zaprzyjaźniona ze strączkami i do dzisiaj nie jestem – w tej dziedzinie duże jeszcze przede mną do odkrycia, początki eksperymentów w tej dziedzinie są bardzo zachęcające. Ryby lubię, ale nie na tyle, aby jeśc je codziennie w dużych ilościach. A jeszcze jak wczoraj napisałaś o tych robakach ... Poza tym moje ulubione to śledzie i łosoś, a te akurat maja dużo tłuszczu. Codziennie tonami mogłabym jesc twaróg i jaja, ale one także podbijają bardzo tłuszcz. Ratowałam się prochem, ale na dłuższą metę nie jest to dobre rozwiązanie. Odkąd włączyłam na stałe mięso do diety, często obywa się bez prochu lub jest on w misce w niewielkich ilościach. Nie zakładam,że na zawsze pozostanę przy stałej dużej ilości mięsa w diecie, tym bardziej ,że mój partner chce nadal pozostac przy wege. Może w przyszłości, na innym rozkładzie będę jeśc więcej strączków lub jaj i mięso będzie pojawiac się w jadłospisie sporadycznie. Na razie jest częściej niż planowałam zakładając dziennik, czas pokaże jakie modyfikacje w diecie jeszcze mnie czekają.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
PUSHhard
alhambra, widzisz, ja mam podobnie, tylko z warzywami... warzywa jem tak naprawdę od paru lat dopiero.. mogły dla mnie nie istnieć! Teraz ciągle jem ich za mało w porównaniu do owoców np., ale i tak jest to progres! Pasztet z soczewicy z warzywami był dla mnie kiedyś nie do pomyślenia, a teraz robię tak często, jak mogę. Ale sałatka z warzyw gotowanych z majonezem.. nieee, tego w życiu do ust nie wezmę...

No to u mnie było odwrotnie. Kiedy byłam w podstawówce i liceum i mama gotowała obiady, specjalnie dodawała do zupy solidna porcję warzyw- marchewki, selera, pietruszki cebuli prawie w całości poza tymi wkrojonymi. Pokrojone do zupy byłyby w zbyt dużej ilości, a tak wywar był super esencjonalny, a przed podaniem zupy te dodatkowe warzywa wyławiała dla mnie na talerz
Natomiast kiedy było np. podsmażane mięsko z cebulką, to najchętniej zjadałabym samą cebulę i wówczas odbywała się licytacja czy 1 czy 2 małe kawałki mięska mam zjeśc... W zamian za górę cebulu godziłam się na dwa. Teraz od lat robię samą duszona cebulkę z tymiankiem i jest GIT !
Ale jako nastolatka miałam też krótki epizod, że nawet wątróbkę wcinałam na surowo z cebulką

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
ŁOO, to ja zupełnie odwrotnie... nawet pokrojoną natkę pietruszki mama musiała mi przecedzić z zupy, bo bym nic nie tknęła... wstyd się przyznać, ale czerwoną paprykę 1szy raz do ust wzięłam, gdy skończyłam lat 18..... i to zjadłam ją z ciekawości po tym, jak zobaczyłam, że 3 latek wcina ją ze smakiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
AMiU
żołądki, serca, wątroba, ozorki, nerki .... nie wiem co tam jeszcze jest;)

Moja babcia była kucharką i robiła przepyszne ozorki w sosie chrzanowym. AMiU jak masz duże doświadczenie w tej dziedzinie, podaj proszę najlepszy sposób na obranie ozorków ze skóry.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3267 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 134398
No to ja poszłam za spamowym ciosem i właśnie kupiłam serce z młodego byczka Zaraz będę za przepisami szukać. Gulasz to wiem, że można, ale pan hodowca też bardzo zachwalał pieczone w całości
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
OOO, to testuj i daj znać! a tak BTW, z ciekawości, to która wątróbka jest "lepsza"?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3267 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 134398
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3267 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 134398
Indycza ma sporo tłuszczu, więc ciężko w misce zmieścić :/ Kurza najdelikatniejsza, wołową też jadłam i ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 7560 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84697
Ozory to jadamy jak mamy tzw świniobicie i wtedy rzeźnik od razu mi je ładnie obiera ze skóry . Ja niestety jestem łamaga jeśli chodzi o obsługę ostrego noża i sama nawet nie próbuję się za to zabierać . Ale ozorki w galarecie mojej babci , to był wypas!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 7560 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84697
Wątróbkę z kurczaka lubię, bo bardzo delikatna po gotowaniu w sosie jest , rozpływa się w ustach... do tego ziemniaczki , o mniam!!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

pomoc w cwiczeniach

Następny temat

forma do oceny.

WHEY premium