Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
144
to czy pytanie wg Ciebie jest glupie czy nie to mnie nie interesuje ponadto trudno mi porownac z moimi doswiadczeniami skoro nie spozywam takiej ilosci bialka , zarowno w wartosci bezglednej w gramach jak i zwglednej czyli procentowej , by byly efekty wystarczalo mniej bialka a wiecej wegli i tluszczy
Szacuny
7
Napisanych postów
1700
Wiek
12 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17197
@solaros bardzo dobry art. Krótko i na temat
sam spozywalem ponad 3g i nie widze roznicy miedzy 3 a 2 g.
I jak wyzej wspomniales - bialko nie smakuje tak dobrze jak ww i fat w mixie :)
pozdro!
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2014-05-17 19:12:56
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
jak nightingal to kolejny a może pierwsze głos w sprawie takiej ilości białka a wpływ na kompozycję ciała
dwa wielkie 'ale' - czas trwania i progres [wzrost wagi]
8tygodni to niby dużo ale z drugiej strony mało
wzrost wagi niby podobny w obu grypach,ale odrobinę większy [ale czy statystycznie znaczące]
każdy czytać potrafi i każdy sam sobie odpwoie na pytanie
jeśli ma x miesięcy stażu,'nie z jednego pieca juz jadł' to będzie mu łatwiej
najgorzej jest zamykać się na nowe rozwiązania
jeśli ktoś skrupulatnie spożywa 3g+,nie może wiedzieć czy 2g+ działa na niego tak samo
białko jeść należy,ale jeśli nie idzie to na początku w 99,9% problem tkwi gdzie indziej niż w pytaniu
czy powinnismy spożywać może 4g białka a nie 2,5 czy 3
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
3
Napisanych postów
214
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8353
Spożywanie dużej ilości biała zwierzęcego powyżej 20% zapotrzebowania kalorycznego może powodować zwiększoną przedwczesna śmiertelność, ryzyko wystąpienia nowotworów, oraz cukrzycy. (Cell Metabolism, March 4, 2014) Dosyć Ciekawe badanie wniosek jest wysnuty na podstawie zwiekrzenia stężenia Insulin-Like Growth Factor (IGF-1) u pacjentów z bogatobiałkowo dieta w porównaniu z tymi gdzie była ubogoproteinowa. A wzrost IGF-1 łączy się z ryzykiem wystapienia ww.
Zmieniony przez - Zogar-Sag w dniu 2014-05-24 19:27:53
Pżepraszam, za błendy ortograficzne, i inerpukcyjne.To poprostu dysortografia!