różnych przepisów na strączki było już tysiące, ale wrzucam z powodu wynikłej dyskusji na temat tych gofrów )
Potrzeba:
- 100g suchych ziaren fasoli (Po ugotowaniu fasola podwoiła objętość i było około 200g ugotowanej fasoli.)
- 2 jaja
- sól, pieprz, przyprawy
Przygotowanie: Fasolę, jaja, przyprawy zblendować. Wykładać na rozgrzaną gofrownicę. Do mojej nic nie przywiera więc nie smarowałam niczym, ale możecie na wszelki wypadek przetrzeć powierzchnię oliwą.
Z podanych proporcji wychodzą 3 grube gofry:
Ps. Możecie oczywiście zrobić cieńsze gofry.
Za to jak gofry są grubsze możecie piec je dłużej, niż normalne gofry, wtedy będą bardziej przyrumienione, niż te na zdjęciu.
Do gofrów można użyć innych strączków. Ja polecam fasolę i ciecierzycę.
Gofry można dowolnie przełożyć lub podawać do czegoś. Można też zrobić je w słodkiej wersji, dodając kakao itp.
SMACZNEGO
Zmieniony przez - Oveja w dniu 2012-04-15 13:30:11
"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)