Szacuny
18
Napisanych postów
1718
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15969
Spoko robilem tez na odwrot , ale po co w jeden dzien tak katowac biceps? Skoro mozna na spokojnie zrobic go z tricepsem albo barkami :)? Ja teraz np robie same plecy z kapturkami tylko i mysle ze trening jest bardziej efektowny.
Nic wielkiego w życiu nie przyjdzie bez poświęcenia.
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
304533
dół pleców, klatka, najszerszy
apok taki zestaw to już przeładowany trening. Robię teraz klatkę z samym najszerszym (po 3 ćw na grupę) i dodanie jeszcze prostowników byłoby karkołomne - nie dałbym rady. Lepiej dodać MC do dnia nóg i sprawa załatwiona.
Szacuny
8
Napisanych postów
238
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1619
Jedynym sensownym rozwiązaniem jest moim zdaniem zastanowienie się na 5 dniowym splitem a nie rozkminianie jak trenować wszystkie partie w ciągu 3-4 dni gdzie i tak jedno będzie wykluczać drugie. Jeżeli chodzi o ręce to nie ma lepszego połączenia jak bic+tric+przedramię na jednej sesji treningowej.
Zawsze wolałem wiedzieć niż wierzyć i czuć zamiast myśleć.
Szacuny
0
Napisanych postów
25
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2346
czyli najlepsze 3-dniowe połączenie partii byłoby następujące:
klatka, plecy
barki, biceps, triceps, przedramiona
nogi, czworoboczny, brzuch ?
i w jakiej kolejności najlepiej wykonywać ćwiczenia na klatke i plecy? najpierw wszystkie na klatke, potem wzsystkie na plecy, czy pierwsze na klatke, drugie na plecy, trzecie na klatke itd?
Zmieniony przez - Lukasz- w dniu 2010-04-17 09:31:43
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
304533
W rozkładzie trzydniowym kolizje są nieuniknione
Pisząc o połączeniu siadów i ciągów nie miałem na myśli obu ich klasycznych, najcięższych odmian bo to faktycznie zbyt duże obciążenie, ale np:
Przysiad klasyczny i rdl
albo
przysiad przedni i mc klasyczny
Szacuny
3
Napisanych postów
1830
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7377
Ostatnio dokładnie ten sam temat omawiałem z Apokalipsą w innym temacie...W sumie mam tutaj taki sam punkt widzenia jak ty Hubert.
Widać jest to kwestia indywidualna...Ja osobiście lubię robić ciągi do nóg-czuję, ze wtedy mam lepszą regeneracje, niż jakbym robił ciągi do pleców. Wtedy dwugłowe i prostowniki dostają mocnego kopa w ten sam dzień-i mają tyle samo czasu na regeneracje[nie licząc pewnej pracy izometrycznej oczywiścietu i ówdzie]. Jestem bardzo zadowolony z takiego rozkładu.
Dla mnie też w sumie układ dół pleców/klatka/najszerszy to już za dużo. Ale nie ma jednej drogi do celu tutaj-skoro nie ma jakiegoś unwiersalnego podziału, któy odpowiadałby wszystkim i na wszystkich działał idealnie.
Szacuny
8
Napisanych postów
238
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1619
Jak dla mnie rozkład może być. Oczywiście zaraz się znajdzie ktoś co powie że triceps jest trenowany dzień po barkach ale dla mnie to naprawdę mało istotne. Najważniejszą rzeczą dla mnie jest takie rozplanowanie splitu tygodniowego by plecy i nogi były trenowane w jak NAJWIĘKSZYM odstępie czasowym. A w tym wypadku ta zasada została jak najbardziej spełniona. Najlepiej pojedź tym rozkładem przez 6-8 tyg i zobacz jak na ciecie działa, jak ci się regenerują mięśnie i czy ta regeneracja jednych mięśni nie wpływa na trening innych, ale w tym wypadku nie widzę by coś z czymś kolidowało.
Zawsze wolałem wiedzieć niż wierzyć i czuć zamiast myśleć.