Dziennik ma za zadanie pomóc mi przede wszystkim w systematycznym sprawdzaniu swoich postępów. Nie prowadzę zapisek na treningach, dlatego tutaj będzie odpowiednie miejsce, co pozwoli mi się jeszcze bardziej zmotywować.
O sobie... w sumie ćwiczę już ponad 11 lat. Wcześniej bardziej rekreacyjnie. Na studiach wstąpiłem do sekcji Trójboju Siłowego i w drugim roku startów zdobyłem v-ce mistrza Polski na Akademickich MP szkół niepaństwowych. Od 2007 do 2009 roku miałem całkowitą przerwę od siłowni. Pierwsza praca, narodziny dziecka... Nie było czasu

Wróciłem do tego sportu w październiku 2009r. Od tamtego czasu jestem oddany temu sportowi całkowicie, praktycznie wszystko podporządkowując.
W tym roku postanowiłem za namową kilku osób spróbować swoich sił na scenie. Jako, że rywalizację mam we krwi, a sport wypełniał całe moje życie, myślę, że właśnie to chce w życiu robić

Pierwszy start planuję w marcu przyszłego roku od idealnej do tego imprezy dla debiutanta czyli Debiuty. Co będzie później to okaże się w praniu

Od września przygotowuje się już tylko pod te zawody, mam za sobą prawie 2 miesiące.
Waga startowa (we wrześniu): 99kg.
Waga obecna: >95kg
Obwód ramienia: 47-48cm
Obwód uda: 65cm
Pas: 83cm
Obecnie pracuję nad definicją i poprawą w szczególności nóg. Po przygodzie z TS miałem ostro dobite kolana, przez co prawie w ogóle nie ćwiczyłem nóg

Od stycznia w planach jest już ostra wycinka.
Dieta:
6 zbilansowanych posiłków (łącznie 1 kg mięsa dziennie, 2 worki ryżu brązowego, 125g płatków owsianych, 20 białek jaj, do każdego posiłku oliwa z oliwek)
Suplementacja:
- Bcaa na czczo, po treningu siłowym, przed spaniem
- białko po treningu
- carbo po treningu
- glutamina na czczo, po treningu siłowym, przed spaniem
Trening: (rozpiszę tylko dni, konkretne treningi/rozpiski będą pojawiały się systematycznie po przebytym treningu).
Trening pod okiem v-ce Mistrza Świata z tego roku

Poniedziałek:
- Klatka, biceps, brzuch
Wtorek:
- Nogi, łydka
Środa:
- wolne
Czwartek:
- Plecy, triceps, brzuch
Piątek:
- Barki, kaptury
Sobota:
- Biceps, triceps, dwugłowy uda, łydka, brzuch
Niedziela:
- wolne
Dodatkowo 5 razy w tygodniu sesja cardio - 30 minut na rowerku stacjonarnym w domu na czczo.
Chętnie wysłucham rad, wskazówek, krytyki.
Poza tym zapraszam do odwiedzania i komentowania.
Dodaję foty, wrzucałem też w innym dziale na tym forum

Pozdrawiam byki!

Zmieniony przez - Manieczki8 w dniu 2012-10-22 11:04:15