Witam.Właśnie od niedawna postanowiłem wszystko co robie w kulturystyce usystematyzowac a więc ułożyłem diete,suplementacje jak również przyszedł czas na trening.Zdecydowałem się na HST.Mam w związku z tym pare pytań.
1)Wyliczyłem swoje maksy dla np.15 powtórzeń.Wyciskanie na płasko 15 pow. robie z ciężarem 100kg.Rozumiem ,że wartość 100 kg wyciskam 15 razy w ostatnim treningu pierwszego mikrocyklu.Od ostatniego treningu odejmuje kolejno po 5%.Czyli wychodzi ze na pierwszym treningu robie serie 75 kg sztanga,tylko własnie tu mam pytanie Czy tym ciężarem robie również 15 pow?Czy na kazdym treningu w mikrocyklu wykonuje 15 pow niezaleznie od ciężaru(z 75 kg moge zrobic wiecej niz 15 razy)
2)Ułożyłem diete 2 g BB /kg,6,5 g WW /kg i 1 g TT/kg Czy taka dieta jest dobra na trening HST?
3)biore kreatyne z rana 5 g i po treningu 5 g .MOze tak zostac czy trzeba to jakos modyfikować?
4)Od okołó 3 tyg trenuje normlanie 4 razy w tyg.Czytałem ze po wyliczeniu maksów powinno nastapic 9-12 dni przerwy i dopiero zaczac z HST.Czy moge po 2 dniach przerwy po maksach rozpoczac HST?I czy zaczac od 15 czy 10?
Jestem w treningu jakis czas,mysle ze dam rade o kontuzje sie nie boje.
5)W HSt mam cwiczyc kazda partie jednego dnia.Czy taki zestaw cwiczen jest odpowiedni(podane w kolejnosci wykonywania,bez priorytetu):
-przysiady 2 serie
-podciąganie na drążku 2 ser.
-wyciskanie sztangi płasko 2 ser.
-wisołowanie sztanga 1 ser.
-wznosy sztangielkami boczne 1 ser.
-wycisaknie sztangi z klatki 2 ser.
-francuskie uginanie leżąć 1 ser.
-uginanie sztangi stojąc 1 ser. czy moze byc młotkowe?
-wznosy an łydki
-brzuch jakies 3-4 serie kazde z innego cwiczenia.
Co sądzicie o takim planie?
bede bardzo wdzieczny za wselka pomoc
Pozdarwiam
1)Wyliczyłem swoje maksy dla np.15 powtórzeń.Wyciskanie na płasko 15 pow. robie z ciężarem 100kg.Rozumiem ,że wartość 100 kg wyciskam 15 razy w ostatnim treningu pierwszego mikrocyklu.Od ostatniego treningu odejmuje kolejno po 5%.Czyli wychodzi ze na pierwszym treningu robie serie 75 kg sztanga,tylko własnie tu mam pytanie Czy tym ciężarem robie również 15 pow?Czy na kazdym treningu w mikrocyklu wykonuje 15 pow niezaleznie od ciężaru(z 75 kg moge zrobic wiecej niz 15 razy)
2)Ułożyłem diete 2 g BB /kg,6,5 g WW /kg i 1 g TT/kg Czy taka dieta jest dobra na trening HST?
3)biore kreatyne z rana 5 g i po treningu 5 g .MOze tak zostac czy trzeba to jakos modyfikować?
4)Od okołó 3 tyg trenuje normlanie 4 razy w tyg.Czytałem ze po wyliczeniu maksów powinno nastapic 9-12 dni przerwy i dopiero zaczac z HST.Czy moge po 2 dniach przerwy po maksach rozpoczac HST?I czy zaczac od 15 czy 10?
Jestem w treningu jakis czas,mysle ze dam rade o kontuzje sie nie boje.
5)W HSt mam cwiczyc kazda partie jednego dnia.Czy taki zestaw cwiczen jest odpowiedni(podane w kolejnosci wykonywania,bez priorytetu):
-przysiady 2 serie
-podciąganie na drążku 2 ser.
-wyciskanie sztangi płasko 2 ser.
-wisołowanie sztanga 1 ser.
-wznosy sztangielkami boczne 1 ser.
-wycisaknie sztangi z klatki 2 ser.
-francuskie uginanie leżąć 1 ser.
-uginanie sztangi stojąc 1 ser. czy moze byc młotkowe?
-wznosy an łydki
-brzuch jakies 3-4 serie kazde z innego cwiczenia.
Co sądzicie o takim planie?
bede bardzo wdzieczny za wselka pomoc
Pozdarwiam
"lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znależć"