SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239427

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A ja bym Twoje pizze zjadła

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4522 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
Tez chce pizze !

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
no tak, pizza w sumie wygrywa z szarlotka :D

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Pad thai z kalmarami (opierałam się o przepis z kwestii smaku)



""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
sushi

2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Ciasto mocno improwizowane ale wrzucę przepis Myslę, żeby zrobić poprawioną wersję bez dodawania proszku do pieczenia do biszkoptu oraz z większą iloscią galaretki. No i jeszcze zamierzam nieco pokombinować z proporcjami mąk.

Biszkopt z jeżynową galaretką.

Składniki:

Biszkopt:
- 5 dużych jaj
- 30g skrobii ziemniaczanej
- 30g mąki pszennej
- 40g mąki gryczanej
- 20g wheya szarlotkowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki erytrolu

Masa czekoladowa:
-30g wheya czekoladoweog
-10g kakao
-50ml mleka
- 3 wafle kukurydziane

Galaretka:
-galaretka truskawkowa bez cukru (u mnie 23g)
-ok 300ml ciepłej wody
-200g jeżyn/jagód/malin


Wykonanie:

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać słodzidło a następnie żółtka i dalej ubijać. Powoli dodawać miks mąk, wheya i proszku do pieczenia cały czas miksując. Gotową masę przelać do wysmarowanej tłuszczem/wyłożonej papierem do pieczenia formy i włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec ok 15minut.
Owoce dokładnie zblendować i połączyć z rozrobioną w ciepłej wodzie galaretką. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Upieczony biszkopt wystudzić. Rozrobić wheya z mlekiem i kakao. Dolać wody jesli masa jest zbyt gęsta. Masą wysmarować wierzch ciasta a następnie posypać pokruszonymi waflami. Na to wyłożyć schłodzoną galaretkę owocową i wstawić na parę godzin do lodówki.

** jesli chodzi o pieczenie to jak zawsze zastrzegam, że ja obserwuję ciasto w trakcie - mam dziwny piekarnik i nigdy nie piekę tak jak jest w oryginalnym przepisie podane.


Gotowe

Makro:

Dla jednego kawałka (1/8 ciasta) :
145,0 kcal
B:11,0 g
W:15,0 g
T:4,5 g










Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2017-04-03 11:48:38
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4522 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
co tu dużo mówić.... pieknie jak zawsze
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1362 Napisanych postów 3570 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 55653
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
a dziękuję, pogoda udziela się i w kuchni
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Miss, kocham Cię

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium