Baka piszesz ze trzeba miec pieniadze czas i checi a moim zdaniem trzeba miec wode z mózgu zeby wpieprzac tyle gainera zamiast jesc zdrową żywnosc :) Diety nie buduje sie na gainerze jak to ześ wypisał :)
trzy sprawy: zacznij jesc węgle nie bierz bialka - nie bierz kreatyny raz ze jestes za młody, a dwa - po podejsciu do odzywiania widac iż ze złych zrodeł czerpiesz wiedzę. Dieta niskoweglowodanowa w Twoim wieku nie jest wskazana, ograniczając ilość produktów zbożowych mozesz dostarczac zbyt malo błonnika, zmodyfikowac mikroflore bakteryjną przew [...]
Do uzupełnienia diety gainer/białko/carbo, tylko problem jest taki że jak nie wiesz ile czego jesz to nie wiadomo która z tych odżywek jest potrzebna i ile. Zresztą nie ma, że nie mogę mieć diety, bo szkoła, praca etc. Od czego są pojemniki na żywność ?
[...] obróbce termicznej) i wyroby z pszenicy. Dodatkowo różnimy się też tolerancją wyżej wspomnianych pokarmów. Warto wykonać mały test i wyeliminować okresowo najbardziej ryzykowną żywność z menu sprawdzając czy komfort trawienia się poprawi. Jeśli tak – sytuacje mamy jasną. Zacznij od eliminacji Oczywiscie warto również wykonać podstawowe badania .
[...] w Polsce nie opłaca się ich stosować, bo wtedy cena kurczaka byłaby zbyt wysoka jak na możliwości przeciętnego konsumenta. Na Zachodzie jest inaczej - między innymi z powodu dopłat, ale też i dlatego, że dla nich - proporcjonalnie - żywność jest tańsza, niż dla nas (chodzi mi o stosunek cen do zarobków). Nadal nie przekonany? Pozdrawiam, Sastian
jak koledzy wyżej, jeśli trenujesz 2 razy w tygodniu to suple nie są Ci potrzebne, dieta i odpoczynek to podstawa;) jesli nie masz diete to nawet jabys jadł gaspariego po 10000zł miesiecznie to nic Ci on nie da bez dieta;) bbo zdrowa naturalna żywnosc to podstawa a suple to dodatek, którey jest bardzo pomocny ale przy diecie;:D ale przy 2 [...]
[...] mięsie 78%, w roślinach strączkowych 40-60%. Szkoda, że bez uzasadnienia często w wielu gabinetach lekarskich zakazuje się spożycia jaj, a przecież jest to przede wszystkim żywność niskokaloryczna i pełnowartościowa. Dwa duże jaja zawierają tylko 150 kcal, a więc mogą stanowić doskonały składnik diety odchudzającej. autor: prof. Tadeusz Trziszka [...]
no raczej zła - bo trudno będzie Ci zaspokoić zapotrzebowanie na wszystkie witaminy i składniki mineralne - to raz, dwa pamiętaj, że żywność jest źródłem rozmaitych zanieczyszczeń, np tuńczyk zawiera m.in.utlenione formy cholesterolu i rtęć. Zjedzony 3 - 4 razy w miesiącu jest całkiem OK, ale codziennie - już nie. I ostatnia kwestia: jedzenie [...]
wniosek z tego tkai ze trzeba wziac sie za uprawe ziemi i produkowac samemu zywnosc moze teraz i nie kupi za wiele za 20 zl, ale teraz nie zarabia sie jak kilka lat temu 4zl/h a za 8zl minimum
[...] wysoką zawartością tłuszczu i wyso¬ką wartością kaloryczną. A na podstawie porów¬nania pomarańczy z sokiem pomarańczowym wi¬dać, że im bardziej żywność jest przetworzona i zagęszczona, tym bardziej wzrasta jej kalorycz¬ność. Oczywiście, większość poradników dietetycz¬nych podaje również inne [...]
[...] o ile jest przechowywany w suchym, w miare chlodnym miejscu- jak najbardziej nadaje sie do spozycia. Dotyczy to większości suchej i bogatej w węglowodany/sole żywności- taka żywność się nie psuje w odpowiednich warunkach Ja np jeszcze sie zajadam platkami owsianymi z data do października 2011 roku- i jakoś zyję. Natomiast "prawdziwy" okres [...]
Na poziom cholesterolu endogennego wpływ ma brak aktywności fizycznej i przetworzona żywność a niekoniecznie cholesterol egzogenny. To tak jakby stwierdzić, że spożywany tłuszcz spowoduje przyrost tkanki tłuszczowej.
Bez dużych farm zdechli byśmy z głodu. Małe gospodarstwa nie byłyby w stanie wyżywić takiej ilości ludzi. Takie czasy, że żywność musi być modyfikowana, aby dawała większe plony.
[...] oprócz kuraka słabe białko. Dlaczego nazywać to dietą? Dlatego, że jest wpisane w dzienniku żywieniowym? Poczytaj posty podwieszone o układaniu diety, o dobrych źródłach białka, węglowodanów, tłuszczy, przed tobą dużo roboty. Kreatynę sobie na razie daruj przy takim żywieniu. W szkole tylko kanapki a pojemniki na żywność to co wstyd?
Nie stosuj zgodnie z zaleceniem producenta (bo wyjda ci glupoty - oni musza cos napisac, bo tego wymaga prawo). Na etykiecie masz dokladnie rozpisana zawartosc makroskladnikow. Uzupelniasz nimi braki w diecie, a wiec stosujesz gainera zaleznie od dziennego niedoboru skladnikow. Tu naprawde nie chodzi o to, zeby wypic 150 czy 250g gainera dziennie. [...]