Przydałoby się zredukować najpierw, bo patrząc na fotkę to sporo fatu siedzi a przy takim poziomie BF raczej nie masz szans na "suchą masę mięśniową". Będzie spora retencja więc podejdziesz wodą, do tego wrażliwość insulinowa też pewnie słaba u Ciebie więc i kolejne pokłady fatu będą się odkładały.
Do kogo byś się nie zgłosił to i tak zleci Ci trening siłowy. Lepszy czy gorszy ale zleci , ważysz 51kg także 1800 kalorii powinno na początek starczyć. Robiąc masę tłuszczową jak to nazwałeś zrobisz sobie krzywdę , pogarszając sylwetkę , wrażliwość insulinową a potem byś się męczył w redukcje i zwalonym metabolizmem. Pozdrawam
Poziom cholesterolu - utrata wagi zwykle wiąże się z obniżeniem poziomu tzw. "dobrego" cholesterolu. Efedryna nie tylko że temu zapobiega, ale również nieco odwraca ten proces, pozwalając na spadek "złego" cholesterolu o 10 mg/dl w ciągu sześciu miesięcy. Dla większości badanych był to spadek o 5-10%. Skutki uboczne efedryny? [...]
ale robisz to w krótkim czasie, bo dużo nie potrzebujesz redukować, chodzi tylko o wprowadzenie deficytu, lekkie podcięcie sylwetki poprzez obniżenie poziomu tłuszczu w organizmie, ale głównym powodem jest to, żebyś zwiększył wrażliwość insulinową na dalszy etap budowania masy mięśniowej i dalszej nadwyżki kalorycznej, odpocznie ukłąd pokarmowy, [...]
chcialbym zrobic tescia calk i wolnego (2) + kortyzol (1)+ prolaktyne (1)+ cos zwiazanego z insuliną typowo,wrazliwosc insulinowa (1) wiec powinienem sie w 200zl zmiescic bo patrzylem na cennik jakis tam.Co z tą insuliną? Szczuply jestem a tluszcz w okolicach pepka,aero krece ,ciezko sie zdecydowac w takiej sytuacji czy rzezbic czy masowac,jak [...]
Nie zrozumiałeś mnie. :) Wiem o tym, że fruktoza to cukier prosty, monosacharyd który występuje zarówno w owocach, sokach owocowych, miodzie i.t.d Po prostu wrzucanie owoców do jednego wora z produktami zasobnymi w syrop glukozowo-fruktozowy to grube nieporozumienie. Przecież owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik [...]
To trochę za słabe środki żeby z białkiem przesadzać. Daj 2-2,5g białka, 1,5g tłuszczy i reszta węgle. W DNT utnij węgle do 80-100g. Taka rotacja dobrze wpływa na wrażliwość insulinową.
Jak sobie wyobrażasz budowanie masy mięśniowej przy tak wysokim poziomie tkanki tłuszczowej w Twoim organizmie? z resztą przy redukcji zwiększysz swoją wrażliwość insulinową, a wtedy będzie Ci łatwiej budować czysty mięsień i spalać zbędny tłuszcz.. Zmień nawyki żywieniowe, jak to Ozzy napisał. Bez tego ani rusz. FBW będzie dobrym wyborem, ale [...]
Tutaj jest ok 18-20% fatu, przy 12-15% już fajnie by było widać kratkę przebijająca się na brzuchu. Tak jak pisze domer. Zejść jak najniżej, żeby potem fajnie budować jak najdłużej masę, bo co Ci da jak zaczniesz masę z dużym bf jak po 6-8tyg trzeba będzie robić znów redukcję. Im niżej zejdziesz tym lepsza będzie wrażliwość insulinowa i lepiej [...]
no to od razu koleżanko powiem Ci,ze niestety źle się odżywiasz,a białka jest niestety malutko podam Tobie dla przykładu mój jadłospis jak mam dzień treningowy 1 placki owsiane (płatki owsiane,jaja 2-3szt,+np zurawina) trening po treningu odzywka białkowa +banan 2 kurak,warzywa,węgle 3 i 4 np wołowina,warzywa,orzechy 5 twaróg z weyem +olej lniany [...]
wszystko zależy od wrażliwości insulinowej niektórzy czują się świetnie po węglowodanach inni nie... trening i TKD to inna sprawa tam wrażliwość insulinowa jest zawsze wysoka
Bo ciągle masz złe podejście. Na siłownię idzie się machać sztangami a nie na rower. Zrujnowałaś sobie metabolizm i teraz trzeba wszystko naprawić. Masz bardzo słabą wrażliwość insulinową, każda nadwyżka kcal jest u Ciebie wykorzystywana do magazynowania tłuszczu. Masz za mało mięśni, więc spalanie masz bardzo niskie. I teraz masz dwa wyjścia. [...]
[...] sie pojawil. Masy mięśniowej tez nie masz na sobie duzo, wiec tutaj efekt jakby ulanej sylwetki bedzie sie nasilal. Jednak musimy pamietac ze to tylko kwestia wizualna. Im z nizszego poziomu bedziesz zaczynal tym lepiej dla budowy czystej masy miensiowej, bo chetniej bedzie pobierala skladniki odzywcze na swoje potrzeby - wrazliwosc insulinowa.
Zrób sobie małą przerwę na zerowym bilansie kalorycznym lub lekkiej nadwyżce i wtedy dalej redukuj, będzie to lepszy fundament do budowania potem jak najdłużej masy mieśniowej, apetyt, wrażliwość insulinowa Ci za to wszytsko podziękuje, tutaj trzeba zdać sobie sprawę że budowa masy to nie tylko kilogramy
Ja jeszcze trochę bym pociągnął te cięcie. Było tydzień dłużej niż miało być, waga już stanęła i musiałbym ciąć michę albo dodać więcej aerobów, a to nie miałoby sensu. Poza tym robiłem tylko po to żeby poprawić wrażliwość insulinową. Spadek wagi to efekt uboczny, a szło i tak za szybko bo kilo na tydzień:-P. Jeszcze 2 kilo i byłaby waga z [...]
na redukcji nie. tłuszcz z mleka - zabuża wrażliwość insulinową. laktoza - na redukcji taka samo jak fruktoza powinna być ograniczana. pozostań przy serze białym
Tak, najprawdopodobniej tracił byś tłuszcz, jeśli faktycznie byłbyś w deficycie. Jednak na dłuższą metę nie wyszło by to na dobre, choćby z tego względu, że połączenie tłuszczy trans z cukrami prostymi mocno popsuje Ci wrażliwość insulinową. Oczywiście nie wspomnę o tym, że dostałbyś po prostu mocnej sraczki od polioli %-)