Witam. """Od kilku miesięcy chodzą pogłoski o likwidacji Instytutu Reumatologii, wszyscy zastanawiali się ile prawdy jest w tej wiadomości. Obecnie wiemy z pewnością, że Ministerstwo Zdrowia planuje przyłączyć Instytut Reumatologii do warszawskiej Akademii Medycznej w okrojonej formie (wiemy to na podstawie korespondencji Stowarzyszenia [...]
[...] spożywać dziennie 6g kwasów tłuszczowych omega-6 oraz 1,5g omega-3, co daje w sumie 7,5g nnkt. Jest to dalekie od naszej normy zakładającej spożycie 30g nnkt. Jednak nie wiemy, jakie wartości energii ogólnej oraz jakie jej ilości powinny pochodzić z tłuszczu według powyższych norm. Bo jeśli według wspomnianych norm mężczyzna ma spożyć, Np. [...]
[...] ? w dziale trening powiedzieli zeby dac tu post wiec dalem ;) Jakie czynniki kierują wzrostem włókien mięśniowych? Mechanizmy te nie są obecnie w pełni poznane, ale wiemy, że aby nastąpił przyrost masy mięśniowej, tempo syntezy białka musi przewyższać tempo jego degradacji. Jakie czynniki kierują wzrostem włókien mięśniowych? Mechanizmy [...]
[...] walki, w którymś z tych dystansów, praktycznie natychmiast eliminuje zawodnika w bolesny dla niego sposób. W realnej sytuacji zagrożenia jest podobnie. Nigdy nie wiemy na jakiego przeciwnika trafimy i w jakim dystansie przyjdzie nam walczyć. Następnym ważnym elementem skutecznego treningu jest postawa trenera . Świadomie używam tu [...]
Problematyka. Trądzik na tle hormonalnym jest najczęściej występującym rodzajem trądziku. Pojawia się zwykle w okresie dojrzewania płciowego, czyli ok.12 roku życia. Towarzyszy nam przez cały okres dorastania do 20-22 roku życia. Bywają jednak osoby które cierpią na te schorzenie w wieku dojrzałym. Oznakami trądziku są krosty i inne zmiany [...]
Kiedy powinieneś karmić swoje mięśnie ? Jakie czynniki kierują wzrostem włókien mięśniowych? Mechanizmy te nie są obecnie w pełni poznane, ale wiemy, że aby nastąpił przyrost masy mięśniowej, tempo syntezy białka musi przewyższać tempo jego degradacji. Jakie czynniki kierują wzrostem włókien mięśniowych? Mechanizmy te nie są obecnie w pełni [...]
[...] płytek oraz zlewaniem stóp/nóg zimną wodą. Bardzo częstym znanym sposobem jest również masaż nóg w ciągu dnia jak i tuż przed snem. Literatura www.niespokojnenogi.pl J. Sławek, Zespół niespokojnych nóg, „Vilcacora" 2003, nr 3 S. Mistygacz, Co w XXI wieku wiemy o zespole niespokojnych nóg (RLS)?, „Twoja Zdrowa Medycyna" 2004, nr 2 krzykacz/sfd
[...] wrazliwe na wode a wlasciwie jej brak . Zawieraja takze proteoglikany (połączenia polisacharydów i białek) wiec maja dosyc duza zdolnosc "lapania" wody. Lapanie wody zas jak wiemy objawia sie mniejszym bolem - elastycznoscia stawu itp. Dieta wysokoww (typowa kulturystyczna dieta na mase) jest dosyc sprawna fabryka glikogenu a z tego co wiem na [...]
[...] http://potreningu.pl/diety/artykuly/2641/jak-wykorzystac-zasady-diety--eliminuje-i-wybieram-w-zyciu-codziennym- Jak wiemy co spożywać a co raczej nie, Pora na ułożenie samej diety. Polecam kilka artykułów,przeczytanie zajmie góra 30minut,ale chyba warto zainwestować w siebie? -10 wskazówek [...]
[...] i przejście od razu do spożywania dawek od 3 do 5 gramów dziennie. Taki schemat wydaje mi się bardziej prawdopodobnym, ale o ewentualnych efektach ani on, ani ja nic nie wiemy. Szczerze mówiąc, to i tak nie sądzę, by komukolwiek udało się uzyskać większe efekty przyrostu siły bez znacznego przyrostu niepotrzebnej nam masy mięśniowej, na [...]
[...] skrobiowy. A jednak niektórzy producenci nie dają nam szansy. Zastępują droższy składnik tańszym, mięso - tłuszczem, tłuszcz - preparatami, a rybę - octem. Dlatego dziś nie wiemy, co jemy, choć płacimy coraz więcej. Polskie przepisy dają możliwość ścigania oszustów. Także unijny artykuł 2 Dyrektywy 2000/ 13/ WE o etykietowaniu środków [...]
[...] organizacji takiego wydarzenia. Nie zastanawiamy się więc nawet, jak poradziliby sobie z tysiącem drobiazgów, np. komunikacja backstage-u, dynamika eventu - a jak dobrze wiemy - diabeł tkwi w szczegółach. Dziwi nas więc swoista arogancja i zaskakująca pewność siebie debiutantów w tej branży, którzy samodzielnie nie zorganizowali nawet [...]
[...] powód dla którego większość z nas ćwiczy. Laseczki! Jeżeli myślisz, że kobieta nie zwraca uwagę na to jak wyglądasz to jesteś w błędzie. One mogą się zapierać ale my i tak wiemy swoje, muskulatura pozwoli ci znaleźć fajną kobietę. Reszta zależy już tylko od ciebie… Jeżeli nie potrafisz znaleźć kobiety a nie ćwiczysz, to może odpowiedni moment [...]
[...] energetycznemu: 1) wykorzystać namagazynowany glikogen 2) wykorzystać namagazynowany tłuszcz 3) wykorzystać zmagazynowane aminokwasów(mięsni) Podsumowanie. Wiec kończąc już wiemy że , robienie aerobów rano na czczo, w zasadzie eliminujemy opcję pierwszą, zapasy glikogenu w mięśniach nigdy nie mogą być uszczuplone w 100%. Taki proces nie istnieje [...]
[...] skrupulatne zapisywanie wszystkiego,z ołówkiem i kalkulatorem w ręku jest skuteczną drogą do przyrostu mieśni...Czyżby ten artykuł miał temu zaprzeczyć?? Owszem,choć wszyscy wiemy co powinniśmy robić,to tak naprawde mało kto zadaje sobie ten trud.Załóżmy,że dana jednostka społeczna(Pan X ../../buziaki/7.gif ) jest zbytt zajęty,by przeliczać [...]
[...] było inaczej, aby osiągnąć gabaryty mistrza kulturystyki, wystarczyłoby wcinać anaboliki i wylegiwać się przed ekranem telewizora na wygodnej kanapie.) Z drugiej strony wiemy, nawet z własnego doświadczenia, że już sam trening siłowy, bez wspomagania hormonami, daje godziwe rezultaty w postaci przyrostu masy mięśniowej. Z tej sytuacji [...]
[...] Nie wiem jak Wy, ale ja nie lubię jakichkolwiek niejasności w dopingu. Od dłuższego czasu nurtował mnie problem dotyczący różnic w działaniu Omnadrenu i Sustanonu, bo jak wiemy składem się nie różnią, a na własnej skórze można odczuć większe zalewanie po użyciu krajowego produktu. Ostatnio szperając po sieci natknąłem się na wyniki analiz [...]
[...] się tego, musimy umieć reagować na zmiany w naszym organiźmie jakie owa dieta w połączeniu z treningiem wywołuje. Jesli mamy już wyliczone zapotrzebowanie kaloryczne i wiemy w jakich proporcjach mikroskładników powinniśmy je realizować zabieramy się do części praktycznej. W internecie na stronie www.darkthorn.republika.pl/dp.htm mamy [...]
[...] po prostu kontrolować czy się ładnie przyrumienił, ale pilnujcie by się nie spalił. 9. Po upieczeniu, gdy ostygnie, ważymy poszczególne rodzaje pasztetu , do których wiemy ile, czego daliśmy. Dzielimy na porcje jakie nam odpowiadają. Możemy część zamrozić. Rozmrażamy przez wyjęcie i pozostawienie samemu sobie albo, gdy zapomnimy [...]