Kanapki może nie są najbardziej wyszukanym daniem, jednak przy czasowym niedoborze, stanowią czasami najlepsze i najszybsze rozwiązanie. Pasty sprawdzają się tutaj znakomicie, bo są pożywne, nie są suche, można je zrobić samemu lub wybrać gotową ze sklepu - a wybór jest naprawdę spory. Jedną z propozycji jest Pasta z tofu z papryką i chilli z [...]
Czego potrzebujemy 180 g ugotowanego batata 110 g kremu Nutwhey almond cinnamon 60 g mąki kokosowej 50 g syropu klonowego 45 g WPC Protein Plus smak toffee with cofee 40 g kakao Jak zrobić Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem i dodajemy kolejno wszystkie składniki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie [...]
Czego potrzebujemy: Na kruszonkę: 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego rafinowanego 20 g mąki gryczanej pół łyżeczki cynamonu 5 g ksylitolu 20 g płatków owsianych 20 g posiekanych orzechów Owoce: 150 g owoców - w naszym przypadku 100 g mrożonych wiśni i 50 g banana 10 g Sugar free Pudding Jak wykonać: Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i [...]
Czego potrzebujemy: 200 g krewetek 80 g mieszanki trendy lunch lub ryżu/komosy/ kaszy 100 cukinii 100 g papryki 2 małe cebulki 4 ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 10 g oleju kokosowego 10 g masła klarowanego 10 g pestek z dyni Jak wykonać: Zamrożone krewetki układamy na sicie i przelewamy sporą ilością wrzątku. Zabieg ten pozwoli [...]
Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]
Czego potrzebujemy: 50 g proszku Protein Pizza 100 g piersi z kurczaka sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, kilka kropli tabasco 5 g dzikiej oliwy jajko kilka liści sałaty plaster pomidora ulubione Dzikie sosy Jak wykonać: Ciasto Protein Pizza przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czekamy kila minut aż nieco napęcznieje. Dzielimy [...]
Czego potrzebujemy: 100 ml kawy - rozpuszczalna lub espresso 10 g Dziko Słodkiego sosu Sweet Coffee 20 g nasion Chia 200 g jogurtu naturalnego 30 g białka o ulubionym smaku 5 g kakao Jak wykonać: Do zimnej kawy dodajemy sos oraz nasiona chia - dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Chia musi dobrze napęcznieć. Do jogurtu dodajemy kakao [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 100 g mąki - możecie użyć owsianej, pszennej, ryżowej lub mixu 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g erytytolu 35 g jogurtu naturalnego Masa: 0,5 kg twarogu na sernik 100 g przetartych malin 20 g mąki ziemniaczanej lub budyniu Sugar Free o smaku waniliowym 2 jajka 75 g etytrytolu [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 50 g płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 1 jajko 10 g kakao 50 g banana 20 g erytrytolu Jasna warstwa: 300 g jogurtu naturalnego 150 g banana 15 g żelatyny 20 g erytrytolu Ciemna warstwa: 200 g jogurtu naturalnego 15 g kakao 50 g ulubionego masła orzechowego 12 g żelatyny 20 g erytrytolu Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujemy: 80 g banana 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej 60 g erytrytolu 100 g mąki orkiszowej 1 jajko 100 g płatków owsianych pół łyżeczki sody szczypta soli łyżeczka cynamonu opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy Jak wykonać: Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe [...]
AVE VEGE to deser na kremie kokosowym o smaku kokosowo-migdałowym. Ma konsystencję gęstego, aksamitnego jogurtu. Pachnie bardzo zachęcająco i z pewnością zachwyci smakoszy kokosa. Jest lekko słodki, a jedząc go, można wyczuć kawałki płatków migdałów. Deser można zjeść jako wegańską alternatywę jogurtu - samodzielnie lub z owocami czy płatkami. [...]
Ziemniaczane paluszki o smaku warzywnym to wegańska propozycja przekąski na filmowy wieczór. Są chrupiące, a w smaku da się wyczuć dodane przyprawy. Można by powiedzieć, że chipsy to chipsy i wiele z popularnych marek może się pochwalić wegańską propozycją. Wystarczy, że mamy smak typu zielona cebulka, papryka itp. Czy zatem chrupki z napisem [...]
Wegańskie jogurty to wybawienie dla tych, którzy uwielbiają szybkie, orzeźwiające przekąski. Bardzo fajnie, że jest coraz większy wybór, zarówno wśród smaków, jak i bazy takiego vegangurtu. Coconut vegangurt to przekąska na bazie mleczka kokosowego, bez dodatku cukru i innych smakowych składników. Jest to zatem vegangurt naturalny. Do składu nie [...]
Pasta ze słonecznikiem, suszonymi pomidorami i bazylią to ciekawie brzmiąca opcja na kanapki. Bardzo zachęcające jest już samo opakowanie, na którym producent chwali się, że w paście nie ma konserwantów i dużej ilości cukru. Patrząc na skład, nie ma się właściwie do czego przyczepić - same naturalne składniki. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że [...]
Składniki: 50g płatków owsianych 1 jajko 3 białka jaj 170g truskawek (połowa do ciasta, druga połowa do ozdoby na wierzch) jedna mała morela (na wierzch) cynamon 5g kakao 20g masła orzechowego dowolny słodzik Sposób przygotowania: Wszystkie składniki blendujemy. Smażymy pod przykryciem na najmniejszym ogniu, do momentu kiedy omlet nie będzie już w [...]
Czego potrzebujemy: 65 g oleju kokosowego nierafinowanego 25 g kakao 25 g ksylitolu - można zastąpić płynnym miodem lub syropem klonowym Opcjonalnie dodatki - ja dodałam 10 g jagód goji, 10 g orzechów, 10 g suszonej żurawiny i szczypta nasion chia Jak wykonać: Olej, kakao oraz ksylitol wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dokładnie [...]