[...] Groch suchy 24% białka Wołowina 18% białka (oczywiście nalezy pamiętać że w/w produkty zawieraja równiez tłuszcz i węglowodany więc niekoniecznie są najlepszym źródłem białka) Białko składa się z aminokwasów.Jest ich w sumie 22. Tu następuje kolejny podział, który ma bardzo duży wpływ na [...]
[...] temu odkryto, że insulina może działać jako dobry transporter tkanek mięśniowych. Jak można spowodować podniesienie się poziomu insuliny? Najprostszym sposobem są proste węglowodany. Naukowcy odkryli, że nawet 40g dekstrozy / glukozy w ilości 1g na 1 kg wagi ciała (sportowiec ważący 100kg - 100g), może w znaczący sposób zwiększyć [...]
[...] , można wrzucić na siebie nie tylko mięśnie, ale także tłuszcz. Powodem dlaczego obie strategie prowadzą do niezadowalających wyników można odpowiedzieć jednym słowem: węglowodany! Spożywanie dużych ilości węglowodanów (szczególnie cukrów i skrobi) podnosi poziom cukru we krwi. To powoduje uwalnianie insuliny, która obniża poziom cukru we [...]
[...] w przedłużonym (ponad 1 godzina) wysiłku kluczowe znaczenie ma podawanie odpowiedniej ilości płynów w celu utrzymania normalnego nawodnienia oraz źródeł energii bogatych w węglowodany, ubogich w tłuszcze i o średniej zawartości białka. Dieta ta powinna zawierać wystarczającą ilość przynajmniej 13 witamin i 16 soli mineralnych i być tak [...]
Jestes Koszykarzem, Siatkarzem? Czytaj:) __ Wprowadzenie Program ten został‚ stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był‚ głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. [...]
[...] w przedłużonym (ponad 1 godzina) wysiłku kluczowe znaczenie ma podawanie odpowiedniej ilości płynów w celu utrzymania normalnego nawodnienia oraz źródeł energii bogatych w węglowodany, ubogich w tłuszcze i o średniej zawartości białka. Dieta ta powinna zawierać wystarczającą ilość przynajmniej 13 witamin i 16 soli mineralnych i być tak [...]
[...] suplementy diety i odżywki. Jest to oczywiście rodzaj odżywek, czyli preparatów białkowo-węglowodanowych, które wzbogacają dietę w takie składniki odżywcze jak: białka, węglowodany tłuszcze. Zawartość białka w takich odżywkach kształtuje się w przedziale: 11 - 35%, węglowodanów 50 - 85% oraz kilka procent tłuszczu. Właśnie takie proporcje [...]
[...] że w przedłużonym (ponad l godz.) wysiłku kluczowe znaczenie ma podawanie odpowiedniej ilości płynów w celu utrzymania normalnego nawodnienia oraz źródeł energii bogatych w węglowodany, ubogich w tłuszcze i o średniej zawartości białka. Dieta ta powinna zawierać wystarczającą ilość przynajmniej 13 witamin i 16 soli mineralnych i być tak [...]
[...] produkty zbożowe, owoce, makarony; - Warto ograniczyć spożywanie tłuszczów, szczególnie zwierzęcych; - Na około godzinę przed treningiem dobrze jest zjeść posiłek bogaty w węglowodany i białka i wypić ok dwie szklanki wody. TRENING PLYOMETRYCZNY 1) Ćwiczenia Opiszę teraz ćwiczenia, które będziemy wykonywać podczas treningu plyomterycznego. [...]
[...] g) Węgle powinny być trzymane wysoko. Węgle wysoko ale przeplataj je, kilka dni węgle wysoko i kilka dni nisko ale większość dni wysoko. 2. Węglowodany – utrzymuj węglowodany złożone nisko-średnio przez 4 dni, następnie wskocz na wysokie złożone węgle przez 1 dzień = powtarzaj taki cyk. (4 dni nisko-średnio / 1 dzień wysoko) 3. Białko [...]
Wprowadzenie Program ten został‚ stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był‚ głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. Zapewnia on dobre rezultaty. I jest [...]
[...] że tylko was to ogłupi i wkońcu zaczniecie wątpić czy odżywiacie się dobrze czy zle. Więc nie warto zawracać sobie głowy. Podstawowym budulcem dla mięśni jest białko oraz węglowodany. Tego pierwszego powinniście spożywać 2g/kg masy ciała. Popularnymi produktami zawierającymi duże ilości białka są: kurczak, fasola, mleko, jaja, ryby, orzeszki [...]
[...] się w miarę spadku wagi. Skrajne diety: dana osoba ogranicza spożycie przez dłuższe okresy czasu nawet jeżeli cierpi głód, zazwyczaj eliminuje z diety tłuszcze, a czasem węglowodany i często przechodzi na wegetarianizm. Stale myśli o jedzeniu: osoby z jadłowstrętem często marzą o jedzeniu i o niczym więcej. Nadużywanie leków: częste [...]
[...] suplementy diety i odżywki. Jest to oczywiście rodzaj odżywek, czyli preparatów białkowo-węglowodanowych, które wzbogacają dietę w takie składniki odżywcze jak: białka, węglowodany tłuszcze. Zawartość białka w takich odżywkach kształtuje się w przedziale: 11- 35%, węglowodanów 50 - 85% oraz kilka procent tłuszczu. Właśnie takie proporcje [...]
[...] produkty zbożowe, owoce, makarony; - Warto ograniczyć spożywanie tłuszczów, szczególnie zwierzęcych; - Na około godzinę przed treningiem dobrze jest zjeść posiłek bogaty w węglowodany i białka i wypić ok dwie szklanki wody. TRENING PLYOMETRYCZNY 1) Ćwiczenia Opiszę teraz ćwiczenia, które będziemy wykonywać podczas treningu plyomterycznego. [...]
[...] Jeśli stać cię na dobrą dietę, to możesz pomyśleć o jakichś suplementach. Jeśli nie masz diety raczej nie warto FASZEROWAĆ SIĘ GAINERAMI (produkty zawierające w większości węglowodany i trochę białka) I "BULKAMI" (50% białka, 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. Dlaczego? We współczesnym jedzeniu i tak [...]
[...] biochemicznych zachodzących w twoim organizmie, m.in. w budowie błon komórkowych, przetwarzaniu białek i tłuszczy. Zależnie od stopnia skomplikowania budowy chemicznej, węglowodany dzielą się na proste i złożone. Oto najważniejsze spośród tych występujących w żywności: proste mają słodki smak glukoza i fruktoza obecne w owocach i miodzie [...]
[...] zaleca się celem ukształtowania masy mięśniowej. Wskazuje się tu głównie na równowagę kaloryczną między podażą, a wydatkowaniem energii. Głównym źródłem energii powinny być węglowodany. Przed wysiłkiem - złożone, w trakcie wysiłku - proste, jako łatwo dostępne dla mięśni, a po wysiłku, znów najlepiej - złożone. Przemysł bardzo szybko nadąża za [...]
[...] długotrwałe stosowanie większych ilości białka raczej kłóci się z prozdrowotnością. Białko jako źródło energii jest jej najgorszym źródłem, jest wyraźnie mniej wydajne niż węglowodany czy wysokoenergetyczne tłuszcze, co przy ograniczeniu kalorycznym (często 500 kcal na minus od zapotrzebowania i więcej) może być mało ‘komfortową’ sytuacja dla [...]
[...] nasz organizm przerabia na tłuszcz i magazynuje je w ciele. Często słyszę że nie można jeść tłustych potraw na diecie, natomiast wydaje mi się że od tłuszczów groźniejsze są węglowodany (cukry). Groźniejsze dla nas są tłuszcze, które nasz organizm sam produkuje niż te spożywane w pokarmie – podobnie jest z cholesterolem. Białko – jak już [...]