no bialka za duzo, spokojnie mogłbys dac ok 170-180g policz surowe mieso bo to"gotowana piers" patrzac na ilosc bialka jest wazona po obrobce i jest tam ok 250g syurowego miesa, te serki smietankowe wywal a daj twaróg jak juz albo jajka
Witam Taka ilość węglowodanów rozłóż na dwa posiłki. W tym czasie spożyj też więcej białka zwierzęcego (biały twaróg albo chude mięso, albo odżywka białkowa). Jajko chcesz jeść jajka to surowe zastąp gotowanym. Pozdrawiam Piotr Folęga Zapraszamy do sklepu na http://www.sklep.sfd.pl
po pierwsze soga nie dasz bo nie masz abona.. najlepsze sa gotowane a najgorsze surowe od surowych mozesz tez zlapac jakas chorobe polecam jajka na mieko lub na twardo... ;)
Jak dla mnie surowe białka jaj to rewelacja. Wazne, zeby jajka wyparzyc, coby nie nabawic sie jakiejs salmonelli. Ja wrzucam do shakera 4 bialka jaj, troche jakiejs odzyweczki, zeby nadac temu dobrego smaku i oczywiscie zalewam to mlekiem. Co do smaku to jest jak najbardziej ok., co do przyswajalnosci jak znalazl na noc.
3 minuty chyba cie nie zbawi? jajka gotuje sie przede wszystkim dlatego że surowe nie są do końca przyswajalne przez związek zwany avidiną która powoduje również niedobory biotyny. nie wspomne już o salmonelli.
Widać all? Czasem zamiast mleka i owsianki jem tuńczyka i chlebek, nie uwzględniłem olei oraz surówek, owoców. Te 3 jajka na kolację surowe (z eko). A plan FBW 5x5 Standardowy. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/580060f909354e67b4b892f5aae487b4.JPG
[...] : Przykład : Usmaż sobie jajka , to te białko ścięte jest do niczego. Dlatego też gotowanie , smażenie , pieczenie itd. zmiejsza wartość odżywczą posiłków . Dlatego surowe jajko ma większą wartość odżywczą niż smażone. Gotowanie warzyw też "zabija" w nich witaminy i inne białka , węglowodany. Wyjątkiem jest skrobia . Dlatego [...]
Jak dodasz owoce to wcale nie czuć tego białka. Jajka są sparzone przed dodaniem do shake, częściowo ścięte. Poza tym już robię tak 1-2 miesiące i nic mi nie jest. Z wchłanianiem to nie wiem, może i być te 50%. Osobiście wolę surowe, niż ugotowane w "szejku" %-)
Surowe białka jaj mają awidynę, to substancja antyodżywcza. Gotuj jajka na miękko, tak jest najlepiej, bo żółtko nie traci wartości odżywczych, a w białku neutralizujesz awidynę.
ch***** mit z tymi surowymi jajkami jako magiczny srodek, a fakt jest taki ze to niesie ze soba wiele zagrozen a w niczym nie jest lepsze,tylko gorsze. jak masz watpliwosci to wyszukiwarka surowe jaja i znajdziesz sporo na ten temat, a zeby ugotowac jajka to nie potrzeba duzo czasu pozdro
jaja surowe sobie odpuść - zle sie trawią, salomonela itp. rocky jadł bo mu tak reżyser kazał jajka najlepsze w postaci 1.na miękko (najlepiej przyswajalne białko w tej postaci jest) 2.jajecznica (najlpiej na teflonie bez tłuszczu) 3.sadzone (jak wyzej) 4.na twardo (ale nie "przegotowane" za długo bo ubytki w białku są duże, a an obwódce [...]