SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ryby składniki odżywcze

  • Zbilansowana dieta redukcyjna

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Pierwsze pytanie odnośnie przeznaczenia? Najprostsza odpowiedz: dla wszystkich którzy chcieliby zmieścić się w korzystnym dla zdrowia poziomie tkanki tłuszczowej - dla mężczyzn będzie to 10-15% dla kobiet 18-24%. Przejdźmy do konkretów - podstawowe pytanie jak czujecie się po takim posiłku: duża porcja gotowanej piersi z kurczaka (150g), średnia [...]

    Odpowiedzi: 468 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-11-04 11:40:17 Szacuny postu: 4,25 (cały temat: 0)
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wydala się z moczem lub, podobnie jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych produktach [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] rozwoju komórek układu nerwowego i rozwoju siatkówki oka. Poziom EPA i DHA oraz ich wzajemne proporcje w tłuszczu rybim zależą od gatunku i stanu fizjologicznego ryby oraz od pory roku i akwenu połowu. Ryby z zimnych północnych mórz i oceanów zawierają więcej EPA, a z południowych są bogatsze w DHA. Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-28 15:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety każdego rodzaju

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] tłuszczu, masło surowe, olej słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] starsi rzadko korzystają ze słońca, a więc w ich skórze witamina D nie jest syntetyzowana w wystarczającej ilości. Źródła witaminy D w żywności to przede wszystkim tłuste ryby (śledź, makrela, tuńczyk), mleko o zawartości tłuszczu powyżej 1,5%, tran. W niektórych przypadkach lekarz może zlecić dodatkowe zażywanie preparatów witaminy D. • [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14169 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] margaryny zamiast masła,ale smaruj nią cienko. *Przestaw sie na 1-lub 2-procentowe mleko. *Ogranicz minimum kremowe sosy *Chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. Białka są niezbędne w procesie wzrostu i odbudowy organizmu.Są one składnikiem większości komórek [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-07 18:44:37 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka Jaja—11% białka sery — 20% białka mleko— 1-3% białka warzywa, ziemniaki i [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12563 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna - zawierają około 15% białka Jaja-11% białka sery - 20% białka mleko- 1-3% białka warzywa, ziemniaki i [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12232 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Informacje o składnikach odżywczych w diecie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] gramów dziennie jest prawie bezskuteczne. Kreatyna jest naturalnym związkiem pełniącym rolę nośnika energii w organizmie. Jej naturalne źródła to przede wszystkim mięso i ryby. Wraz ze znaną substancją ATP kreatyna tworzy natychmiastowe źródło energii dla nawet najbardziej obciążonego organizmu. Kreatyna spalana jest znacznie wcześniej w [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 10677 Data: 2003-12-30 13:03:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przed treningowy / kolacja 1 19.00 - Posiłek po treningowy / kolacja 2 22.00 - Posiłek białkowy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-22 18:47:32 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • [...] tylko BTWw czasami z dodatkiem cukrów czy też tłuszczy. ‘Czystym’ produktem z całą pewnością można nazwać produkty, którymi obdarzyła nas natura,wszelkiego rodzaju mięsa,ryby,jaja,nasiona,orzechy,warzywa i owoce. Jeśli ludzka ręka nie tknęła tych produktów,nie są wysokoprzetworzone,za to bardzo bogate w składniki odżywcze, witaminy i minerały [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-20 15:43:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] (egzogennych). Jest to grupa ośmiu aminokwasów, które nie mogą być syntetyzowane w organizmie i muszą być dostarczane w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, nabiał itp.). Żywienie pokarmami ubogimi w aminokwasy niezbędne może doprowadzić do zaburzeń chorobowych. Uzupełnianie ich w sportach siłowych jest wyjątkowo ważne, [...]

    Odpowiedzi: 207 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-18 17:43:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Raport lekarski o wegetarianizmie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zwierzęce zawierają witaminę B-12, która została wytworzona przez mikroby zamieszkujące jelita zwierząt. Niektóre osoby uzyskują więc B-12 ze źródeł zwierzęcych takich jak : ryby, skorupiaki, drób, mięso czy produkty mleczne, jednakże odpowiednie ilości witaminy B-12 są łatwo dostępne w płatkach śniadaniowych, napojach sojowych i innych [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 8987 Data: 2003-02-13 13:24:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zdrowo jesc

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] skorupiakach, jajach i kurczakach (bez skóry); — tłuszcze obniżające poziom cholesterolu; obecne są w olejach z oliwek, rzepaku, słonecznika, kukurydzy itd... Jeśli chodzi o ryby, ich tłuszcze nie mają żadnego wpływu na metabolizm cholesterolu, chronią natomiast przed chorobami serca i układu krążenia, obniżając poziom trójglicerydów i [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-10 16:26:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Nie tylko jest budulcem naszych mięśni, ale również pełni rolę odpornościową Odpowiada też za reakcje biochemiczne. Przykładowe produkty, które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 18968 Data: 2009-11-30 09:04:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (egzogennych). Jest to grupa ośmiu aminokwasów, które nie mogą być syntetyzowane w organizmie i muszą być dostarczane w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, nabiał itp.). Żywienie pokarmami ubogimi w aminokwasy niezbędne może doprowadzić do zaburzeń chorobowych. Uzupełnianie ich w sportach siłowych jest wyjątkowo ważne, [...]

    Odpowiedzi: 161 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-16 12:55:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Jak zbilansowac dietę redukcyjną by Skalar.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] bądź uzupełnienie cukru w śniadaniu. Źródłami tłuszczów są tłuszcze zwierzęce (w mięsie, żółtkach jaj kurzych, nabiał), roślinne (oliwa z oliwek, olej lniany) oraz tłuszcz z ryby, które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. W to jednak zagłębiać się nie będziemy. Jako źródło białka, i to w każdym posiłku, mogą posłużyć: [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 8239 Data: 2008-06-02 22:43:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ABC tenisa ziemnego

    Temat
    Inne dyscypliny

    [...] niż białka jest niezbędne dla uzyskania optymalnej sprawności. Dla zaspokojenia potrzeb białkowych powinno wystarczyć uwzględnienie w diecie produktów takich, jak: mięso, ryby, jajka, mleko, ziarna zbóż i ziemniaki. 4. Dane dotyczące witamin. Witaminy są niezbędnymi składnikami, które zapoczątkowują reakcje biochemiczne w organizmie. Chociaż [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-04-20 11:40:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kilka słów Arnolda o treningu

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] niż trzy dziennie. • Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. • Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5566 Data: 2007-08-05 15:13:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • <<<<Zbiór wiadomosci dla początkujących>>>

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] do przebudowy tkanki mięśniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spożywać białka, których skład aminokwasów jest pełny. Zalicza się do nich białka zwierzęce: drób, ryby, wołowina, cielęcina, jaja, mleko, chudy twaróg oraz inne przetwory mleczne. Przyjęło się, ze ilość spożywanego białka dziennie powinna wynosić 2-3g na kg masy ciała. [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2452 Data: 2009-10-12 20:11:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)