[...] przedstawiał się +\- B30%\W40%\T30%, a kaloryczność w okolicach 2000kcal. Dbaj po prostu o to, żeby w twoich posiłkach znalazła się porcja białka (jajka, mięso, ryby, owoce morza jeśli lubisz), zdrowego tłuszczu (oliwa z oliwek, orzechy, tłuste ryby), wysokiej jakości węglowodanów (prawdziwy chleb razowy, brązowy ryż, rośliny [...]
Pierwsze pytanie odnośnie przeznaczenia? Najprostsza odpowiedz: dla wszystkich którzy chcieliby zmieścić się w korzystnym dla zdrowia poziomie tkanki tłuszczowej - dla mężczyzn będzie to 10-15% dla kobiet 18-24%. Przejdźmy do konkretów - podstawowe pytanie jak czujecie się po takim posiłku: duża porcja gotowanej piersi z kurczaka (150g), średnia [...]
[...] teflonowa patelnia o grubym dnie lub naczynia żeliwne, bardzo odporne na wpływ wysokiej temperatury. W podobny sposób jak mięso smażyć można również mięso panierowane oraz ryby i jajka. Jak przyrządzić idealnego steka wołowego SFD/Images/2015/7/23/b4a116b69c0d4f1c859ad6cffa58e339.jpg Wszystko na temat wołowiny - [...]
heh. No ja tez jestem 'jaroszem'. Nie wiem do jakiej grupy wegetarian sie przypisac (jadam przetwory mleczne, wszelkiego rodzaju warzywa i owoce, a ponadto ryby... heh .... mam diete coś w rodzaju Jezusa ;) ) Nie jem miesa od 7 lat. Teraz jako 19 latek jestem normalny :D . Tzn. rozwinelem sie tak samo jak moi rowiesnicy. Cwiczylem na silowni ... [...]
[...] wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Nie ograniczaj się do wybranych produktów, warzywa mogą być dodawane do każdego posiłku. Warto również wplątać w swój jadłospis ryby/najlepiej celuj w tłuste morskie ( solidna dawka Omega-3 ) to samo z zdrowymi tłuszczami, to nie tylko oliwa z oliwek. ( orzechy włoskie, migdały nerkowca, laskowe i.t.d [...]
zdrowych tluszczy? a ryby? OK RYBY OK. (BYLEBY BYLO YTEZ TROCHE GLEBINOWYCH ) nie napisalam tez o oliwce do mieska na obiad. TYLKO TAM DAJESZ OLIWE ? I MAM NADZIEJE ZE NIE MOWISZ OTYM ZE NA NIEJ SMAZYSZ... od czasu do czasu zjem tez troche migdalow lub orzechow. OK - POLECAM PODWIZONY POST - ODNOSNIE ZRODEL ZDROWYCH TLUSZCZY. poza tym, wlasnie [...]
Nie wyobrażam sobie spożywania 150g płatków owsianych, duże obciążenie dla układu trawiennego. Gorsza strawność pokarmu sprawia, iż składniki odżywcze w nim zawarte są gorzej przyswajalne. Ryby z puchy są ubogie w wartości odżywcze, dodatkowo charakteryzują się wysoką zawartością zanieczyszczeń środowiskowych (rtęć) pozbawiona praktycznie omega-3. [...]
[...] daj 2 gramy na kilogram masy ciała, węglowodany 100-150 gramów i reszta kalorii pochodząca z tłuszczów. Poza tym, skoro masz dietę low carb to dawaj tłuste mięsa, tłuste ryby, a nie chudą pierś z kurczaka, po to, aby dodać do niej tłuszcze. Czemu wartości odżywczę są źle dorbrane? Dodam,zę stosuję równięż SAA. Nie mam diety low carb, po [...]
[...] Błonnik 0,72 g Ad1) W tłuszczach jadalnych kwasy tłuszczowe są ZAWARTE a ponadto zawierają pewną część innych składników : glicerolu, wody Ad2) odżywka białkowa nie może stanowić substytut głównego źródła białka, tylko stanowić jego uzupełnienie. Nie musisz jeść piersi, może być to inne mięso, nawet tańsze : choćby podroby, udka z kurczaka, ryby
[...] jest to Hashi. Dieta uboga w składniki odżywcze a przy Hashi dość powszechnym problemem jest niedobór witamin i minerałów, tudziż anemia. Podstawą Twojej diety powinny byc ryby pełnomorskie i jaja szczęśliwych kurek, dalej mięso (w tym podroby - wątroba, serca drobiowe), strączki, warzywa bulwiaste (słodkie ziemniaki, buraki, seler), dalej [...]
[...] smalcu i masła. Wystarczająca ilość tłuszczu zwierzęcego dostarczana jest bowiem z produktami mięsnymi i mlecznymi. Ważną pozycję w jadłospisie sportowca powinny stanowić ryby, które dostarczają nie tylko wartościowego białka, ale i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, których udział w ogólnej puli energii powinien wynosić ok. 2%. Białko - [...]
[...] jednak Twoje menu jest monotonne jak i deficytowe w istotne składniki odżywcze. Wzbogać swoją dietę o warzywa jak i owoce (różnokolorowe) jak i dodaj do swojego menu tłuste ryby (x2-3 w tyg.). Nie przesadzaj również z masłem orzechowym, zwłaszcza jeśli jest zrobione z ziemnych, nie bazuj na kurczaku, oliwie i ryżu - masz do wyboru szeroki [...]
wklejam z linku o zbilansowanej diecie redukcyjnej : Składniki odżywcze Białko -tylko areoby - minimum 1,6 g na kg masy ciała -trening siłowy - minimum 1,8 g na kg masy ciała Co jemy? W miarę chude gotowane/parowane mięso(pierś kurczaka, ale także czerwone mięso posiadające pewną przewagę jeśli chodzi o hamowanie głodu). Ryby najlepiej z [...]
[...] składniki odżywcze oraz ich źródła podaje je niżej: *Białko: - chude mięsa tj. filet z kurczaka, filet z indyka, polędwica wołowa, filet schabowy - jajka - sery twarogowe - ryby *Węglowodany: - kasza gryczana - makarony gruboziarniste - ryż brązowy i jego wszelkie nie rafinowane odmiany - ciemne pieczywo *Tłuszcze: - Oliwa z oliwek - Olej [...]
[...] Tluszcze są ponad dwukrotnie bardziej kaloryczne niż weglowodany. Powinienes dorzucic do diety jakies 80g zdrowych tłuszczy(olej lniany, oliwa z oliwek, tłuste ryby) i ograniczyc wegle o połowe. Jestem pewien ze po dodaniu do kazdego posilku powiedzmy 15g tluszczy nie bedziesz czuł głodu. Dorzuc codziennie jakies owoce. Powiem ci ja [...]
[...] ( 2-2.5g/kg ) , podbij tłuszcze ( 1-1.5g/kg ) resztą możesz uzupełnić węglowodany. Zwiększ ilość zdrowych tłuszczy w diecie, produkty między innymi jak ( awokado, tłuste ryby, oliwa z oliwek, pestki, nasiona, orzechy ) tuńczyk nie więcej niż x 3 w tygodniu, celuj w świeże morskie ryby. Co do warzyw, staraj się jeść świeże, brakuje owoców. [...]
[...] do przebudowy tkanki miesniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. Zalicza sie do nich bialka zwierzece: drob, ryby, wolowina, cielecina, jaja, mleko, chudy twarog oraz inne przetwory mleczne. Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. [...]
[...] (hollywoodzka, kliniki Mayo) Na czym polega: Najprostsze założenie-jak najmniej kalorii na dobę jest gwarancją sukcesu Co jeść: W małych ilościach: jajka, chude mięso, ryby, warzywa, niesłodkie owoce, np. jabłka, grejpfruty, czarna kawa. Czego nie jeść: Cukru, tłuszczu, roślin strączkowych, jak najmniej pieczywa. Czas kuracji i spadek wagi: [...]
[...] pieczywo) Białko (chude mięso/kurczak/indyk/wołowina/wieprzowina) Tłuszcze (oliwa z oliwek,olej lniany) Jeśli źródłami białka są tłuste mięsa lub tłuste ryby,nie dodajesz tłuszczu. 3.Przed treningiem Węglowodany złożone plus dodatek owoców np.banany(lub jeśli czas między posiłkiem a treningiem jest zbyt krótki same owoce) [...]