[...] niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] moje wypowiedzi tu i wg. tego ułóż sobie dietę: http://www.sfd.pl/Jakie_%C4%87wiczenia_na_spalenie_t%C5%82uszczu__moja_dieta_do_oceny_i_poprawy-t901507.html Mięso, Jaja, ryby - to ma najlepsze właściwości ANABOLICZNE (sprzyjające wzrostowi mięśni), a słabe ANTYKATABOLICZNE. Mleko i jego przetwory (jogurty naturalne, kefiry, serki [...]
[...] dla naszego organizmu. W godzinach około treningowych nie potrzebujesz tłuszczy, możesz rozłożyć na pozostałe posiłki. Orzechy to nie jedyne źródło zdrowych tłuszczy, masz do wyboru ( ryby tłuste, awokado, pestki, nasiona, oliwa z oliwek istotna, olej lniany, orzechy inne niż włoskie ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-12-28 22:47:52
[...] jest nie korzystny dla zdrowia oraz wspomaga powstawaniu nadwagi, tak na marginesie. Trochę zmiksowane masz te posiłki. Produkty wyglądają w miarę ok, celuj w świeże morskie ryby, wyrzuć wszelkiego rodzaju szynkę. Skoro urozmaicaj to znakomicie, zabezpieczysz organizm przed nie doborami oraz upewnisz się, że dostarczasz wszystkie niezbędne [...]
[...] za mała kaloryczność jak na Twoje warunki. Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kcal? Tuńczyk w wodzie nie więcej niż dwa 3 razy w tygodniu, staraj się celować w świeże morskie ryby, z puchy nie należą do najlepszych źródeł białka. Warzywa w diecie to podstawa, staraj się dodawać do każdego posiłku. Gdzie owoce? Jest wiele rodzai mięsa jak i [...]
Nie zbudujesz mięśni brzucha biegając rano i wieczorem. Mocny trtening +dieta. Jakie składniki odżywcze? białkajaj, piersi z kurcząt i indyka,ryby, chuda wołowina,twaróg, płatki owsiane, ryż cimny i jasny(w zależności czy jesteś po treningu), kasze gryczane i jęczmienne, olej lniany, tran, oliwa z oliwek, orzechy I teraz należy to poukładać w [...]
W Twoim bilansie nie występuje nadmiar kcal, a żeby budować masę musi być nadwyżka wartości energetycznej. Staraj się dostarczać składniki odżywcze z innych źródeł, nie ograniczaj się do określonych produktów. Nie zapominaj o solidnej porcji świeżych warzyw do posiłków, oraz warto wprowadzić w swój jadłospis tłuste morskie ryby.
[...] niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]
chodzi Ci o źródła białka? Wiele już o tym mówiono Chudy twaróg, mięso białe i czerwone, ryby, odżywka. Jajko jednak jest bogate nie tylko w białko, ale też tłuszcze i węglowodany. Ja zamiast jajecznicy lubię zjeść np twaróg ziarnisty z mlekiem, płatkami owsianymi i odrobiną miodu. A tak w ogóle to nie w tym problem czym zastąpić jajka, tylko [...]
[...] zdecydowanie zbyt wysoko. Wszystkie składniki odżywcze są źle dobrane. Jeżeli chcesz low carb, to białko daj 2 gramy na kilogram masy ciała, węglowodany 100-150 gramów i reszta kalorii pochodząca z tłuszczów. Poza tym, skoro masz dietę low carb to dawaj tłuste mięsa, tłuste ryby, a nie chudą pierś z kurczaka, po to, aby dodać do niej tłuszcze.
[...] co może prowadzić w skrajnych przypadkach do zatrucia wit. A (a w wątróbce - w zależności od typu - może być w 100g od 200% do nawet 800% RDI witaminy A...) Inne źródło to ryby jak śledź, szprot, sardynki, łosoś. Tyle, że generalnie radzę sprawdzić skażenie danego gatunku przed zakupem: http://seafood.edf.org/ Zmieniony przez - Arthass w dniu [...]
Tłuszczy masz zdecydowanie za mało. Podbij je 1-1.5g/kg masy ciała. Włącz w swój jadłospis takie produkty jak ( oliwa z oliwek, orzechy, tłuste ryby, awokado i.t.d ) Gdzie się podziały owoce? Warzywa to podstawa witamin i minerałów. Staraj się jeść ich jak najwięcej. Pierś z kurczaka to nie jedynie wartościowe mięso. No i oczywiście istotna [...]
[...] przeciwutleniaczy, działają alkalizująco, a także posiadają wysoki indeks sytości. Warzywa spożywaj najlepiej do każdego z posiłku (różnkolorowe). Nie zapominaj również o dostarczaniu kwasów polienowych z rodziny omega-3 (DHA i EPA) ryby tłuste, niektóre algi, owoce morza. Każdy z nas jest hybrydą (mieszanką). Typy budowy ciała to wymysł.
[...] się jadać jak najczęściej ( źródło witamin i minerałów ) Możesz spokojnie podbić ilość tłuszczy, z takich źródeł jak ( awokado/pestki/nasiona/orzechy/oliwa z oliwek ) tłuste ryby ( solidna dawka Omega-3 ) najlepiej tłuste morskie. Wędzone również mogą być od czasu do czasu, masz bogaty zakres składników odżywczych do wyboru. Nie pokoi mnie [...]
Białko, czy jakiekolwiek inne składniki odżywcze warto dostarczać z ich zalecanych źródeł, czyli różnego rodzaju mięsa, ryby, jajka, nabiał, czy rośliny strączkowe. W sytuacji, gdy z różnych przyczyn nie jesteś w stanie przygotować, czy zjeść któregoś z tych produktów, to należy uzupełnić braki odżywką białkową, czy też batonem białkowym. Więcej [...]
Staraj się celować w świeże tłuste morskie ryby/nie te z puchy.Tuńczyka jedz nie więcej niż x3 w tygodniu. Zamieniaj składniki odżywcze, urozmaicaj dietę, a wszystko powinno być dobrze. Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-01-28 14:39:42
[...] białko i zdrowe tłuszcze. Niestety większośc osób je ich zbyt mało . Najlepiej jest jeść dwa lub trzy razy w tygodniu po 150 – 300g na posiłek. Jeśli będą to ryby morskie, zasobne w kwasy omega 3 i witaminę D to pokryjemy w ten sposób zapotrzebowanie na ów składniki. Oczywiście można je jeść i częściej, byle nie przesadzać z ich [...]
[...] modzie na eliminowanie tłuszczu w diecie, powinniśmy zadbać o odpowiednią jego ilość i dobre źródła zdrowych tłuszczy, takie jak jaja, awokado, orzechy, pełnotłuste ryby, olej kokosowy czy oliwa z oliwek. Zapewnij organizmowi wszelkich potrzebnych witamin i minerałów Poza białkiem, węglowodanami i tłuszczem nasz organizm do prawidłowego [...]
[...] kurczaka), wołowinę (rostbef, antrykot, ligawa), wieprzowiną (odtłuszczona szynka, ewentualnie schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, miruna lub jeśli możemy sobie pozwolić na bardziej tłuste to pstrąg, halibut, makrela i inne. Więcej na temat mięsa w diecie: [...]