[...] grupy witamin D, powstaje w skórze pod wpływem promieniowania UV z prowitaminy D3 (7-Dehydrocholesterolu), a także w niewielkich ilościach dostarczany może być z żywnością (ryby, masło, jaja). Niedobory są relatywnie częste, zwłaszcza w okresie zimowym zalecana jest suplementacja (zapotrzebowanie na tę witaminę realizujemy głównie poprzez [...]
[...] w mózgu, tkance nerwowej, sercu i mięśniach. Karnityna, których struktura jest podobna do choliny, jest powszechnie dostępna w żywności pochodzenia zwierzęcego (mięso, drób, ryby i produkty mleczne), podczas, gdy rośliny mają bardzo małe ilości. Stosowanie karnityny przed wysiłkiem fizycznym zwiększa utlenianie kwasów tłuszczowych nawet o 70%. [...]
[...] regenerację -1000 mq HMB w porcji -Większa masę i siłę mięśniową -Zapobiega katabolizmowi HMB znajduje się w niewielkich ilościach w wysokobiałkowym pożywieniu, takim jak ryby czy mleko. W zależności od przyjmowania wszystkich białek i leucyny, produkcja HMB w organizmie wynosi średnio 1g/dzień. HMB jest aktywną postacią leucyny – aminokwas, [...]
[...] grupy witamin D, powstaje w skórze pod wpływem promieniowania UV z prowitaminy D3 (7-Dehydrocholesterolu), a także w niewielkich ilościach dostarczany może być z żywnością (ryby, masło, jaja). Pełni istotną rolę w gospodarce wapniowo-fosforanowej, wpływa na stopień wchłaniania tych pierwiastków z pożywienia, pozwala na regulację poziomu wapnia w [...]
[...] zmniejszyłbym podaż tłuszczy nasyconych. Spróbowałbym zrobić większość tego poprzez dietę. Ma to swoje odzwierciedlenie w praktyce. Zapytałbym daną osobę, czy lubi ryby i jeśliby niemal zwymiotowała przede mną, kazałbym jej przyjmować łyżkę tranu , najlepszy produkowany jest przez firmę Carlson i wcale nie smakuje jak ryba. [...]
[...] więc samo picie mleka nie wiele daje. Lepszy jest ser moim zdaniem, bo tłuszcz zawiera sam w sobie, plus witaminę D, ale to i tak dużo za mało niż potrzeba. Jednak ryby mają dużo witaminy D i to jeden z powodów dlaczego Skandynawowie są wysocy pomimo małej ilości dni słonecznych. Podobnie jak z białkiem - bez odpowiedniej ilości [...]
Masz przecież inne ryby nie tylko tuńczyk, np morszczuk, dorsz, mintaj itp.Masz również jeszcze bardzo popularny produkt który dostarczy białka - Jajka . Niewiele jest produktów, w których znajdziemy tak cenne i wartościowe składniki odżywcze, jak w jajkach, dlatego powinny być częstym gościem na naszych stołach. Jadać możemy je w różnych formach, [...]
[...] z dodatkami cukru, czy majonezu lub oleju słonecznikowego. W diecie masz małe urozmaicenie. W zasadzie sam drób i jaja. Masz do wyboru wieprzowinę, wołowinę, podroby, różne ryby. Jest tego wiele, a urozmaicanie to podstawa zdrowia i efektów: http://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona. [...]
[...] kcal będzie ujemny, to nie ma możliwości abyśmy przytyli. Warto pamiętać o tym, że w diecie ważne są dobrej jakości białka. Wyróżnić tutaj można np.: różnego rodzaju mięsa, ryby, jaja, nabiał i odżywki białkowe. Aby zaznajomić się z nimi bardziej, warto poczytać artykuł: [...]
Masz przecież inne ryby nie tylko tuńczyk, np morszczuk, dorsz, mintaj itp.Masz również jeszcze bardzo popularny produkt który dostarczy białka - Jajka . Niewiele jest produktów, w których znajdziemy tak cenne i wartościowe składniki odżywcze, jak w jajkach, dlatego powinny być częstym gościem na naszych stołach. Jadać możemy je w różnych formach, [...]
[...] bedzie przyjmowanie bialka miedzy posilkami, szczegolnie jak masz dlugie przerwy pomiedzy nimi 9tak z 4-5 godzin) Zrob wszytko zeby zjeśc przynajmniej 3 psoilki dziennie z wiekszą ilością (okolo 30 g) dobrej jakości bialka (mieso, jaja, ryby) tylko wtedy mozna by myslec o bialku z odzywki Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2008-07-27 14:54:10
[...] nam najlepiej przyswajalnego wapnia, wysoko- wartościowego białka i witamin B1, B2 i A. Wykazują działanie słabo alkaliczne (słabo zasadowe). 3.Mięso, wędliny, ryby, jaja, sery i suche nasiona strączkowe- to grupa produktów stanowiąca źródło białka o wysokiej wartości odżywczej. Ta grupa produktów jest bogatym źródłem składników [...]
[...] Pomyśl: czy naprawdę musisz wypić litr Coca-coli za jednym posiedzeniem? Jeśli chcesz schudnąć trzymaj się porcji, które pasują do Twej dłoni. Porcja mięsa lub ryby powinna mieć wielkość talii kart, porcja ryżu czy makaronu – zaciśniętej pięści, pieczony ziemniak – myszy komputerowej, ser – czterech [...]
[...] dietetyczne: Ogranicz tłuszcze do około 10% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Białko w Twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby, piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. Ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia. Jedz możliwie tylko węglowodany złożone [...]
[...] dietetyczne: Ogranicz tłuszcze do około 10% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Białko w Twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby, piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. Ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia. Jedz możliwie tylko węglowodany złożone [...]
[...] dietetyczne: Ogranicz tłuszcze do około 10% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Białko w Twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby, piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. Ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia. Jedz możliwie tylko węglowodany złożone [...]
[...] do przebudowy tkanki miesniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. Zalicza sie do nich bialka zwierzece: drob, ryby, wolowina, cielecina, jaja, mleko, chudy twarog oraz inne przetwory mleczne. Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. [...]
[...] zalecane w diecie: Każde pieczywo, ale część dziennej diety w postaci chleba razowego, 2 % mleko, mleko w proszku odtłuszczone, ser biały twarogowy (chudy), Mięso, drób, ryby - nie tłuste, Wędliny tylko chude: kiełbasa szynkowa wołowa lub wieprzowa, szynka, polędwica, Masło w ograniczonej ilości, Cukier w bardzo ograniczonej ilości lub [...]