[...] w uzyskaniu szczuplejszej, bardziej umięśnionej sylwetki. Kofeina - najbardziej znany na całym świecie związek o charakterze termogenicznym. Działa pobudzająco, obniża poziom Adenozyny, hamuje rozpad cAMP – tym samym wzmacnia zachodzące w organizmie procesy termogeniczne (wydzielanie energii powstałej podczas spalania tłuszczy w postaci [...]
[...] zdecydować się na produkty zawierające bardziej stabilne formy aminokwasu argininy, jak wspomniane wyżej AAKG, jabłczan argininy. Składnikiem, który pozwoli utrzymać wysoki poziom argininy jest aminokwas norwalina (aminokwas nieproteagenny, pochodna waliny), który neutralizuje enzym rozkładający argininę (arginaza). W boosterach NO firmy Trec [...]
Jeżeli już, to nie powoduje sekrecji insuliny, ale prędzej wolniejszą degradację, przez co obserwujemy podwyższony poziom. Jest to spowodowane glikogenolizą (rozkład glikogenu do glukozy w wątrobie) oraz przez podwyższony poziom wolnych kwasów tłuszczowych uwolnionych dzięki katecholaminom (nor- i epinefryna). Nie ma się tu czemu dziwić. [...]
[...] poprzez najczęściej wymienianych ich reprezentantów – lipoproteiny o malej i bardzo malej gęstości – „złe” LDL i VLDL, których wysoki poziom uznawany jest za nieomylny wskaźnik wysokiego ryzyka rozwoju miażdżycy. Dietę bogato tłuszczową, niestety, uznano również za jeden z czynników ryzyka choroby [...]
[...] organizmie osiąga najwyższe wartości w okresie dojrzewania, kiedy powoduje wzrost tkanek, depozycje protein oraz rozpad podskórnej tkanki tłuszczowej. W późniejszym okresie poziom GH spada, pozostaje jednak nadal obecny. Somatotropina występująca w organizmie jest sekwencją 191 aminokwasów. Hormon ten został wyizolowany przez naukowców w celach [...]
Czyli na chłopski rozum - spada poziom cukru we krwi - po glutaminie wraca on to jakiegoś tam poziomu. - glutamina moze stanowić substrat do pozyskiwania glukozy w drodze glukoneogenezy. jesli w tym aspekcie postrzegać potencjał glutaminy -to lepsza wydawałaby się alanina (ta jest preferowana w wypadku glukoneogenezy watrobowej, glutamina - w [...]
[...] Przecież ta cała tabela indeksu glikemicznego i co sie z tym wiąże, te wszystkie pomiary cukru, dotyczą właśnie GLUKOZY. i TYLKO glukozy! Czy Twoim zdaniem,one uwzględniają poziom fruktozy czy galaktozy? Wobec tego, jaką rzeczywistą wartość w odniesieniu do pozostałych cukrów mają te wyznaczniki?? I skoro zjedzenie niektórych owoców rzeczywiscie [...]
[...] zaakceptowanym przez WHO (World Health Organization) – Światowe Towarzystwo Zdrowia. ProFibe to bezsmakowy, środek odżywczy w proszku, którego pozytywny wpływ na poziom cholesterolu, stwierdzono klinicznie. Błonnik w naturalnej postaci (guma guar, pektyna cytrusowa, itd.) ma bardzo niską koncentracje, przy czym jest bardzo lepki i [...]
[...] w procesie uwalniania energii, co w bezpośrednio sposób przekłada się na zwiększoną zdolność naszego ciała do podejmowania wysiłku. Kofeina - działa pobudzająco, obniża poziom adenozyny, hamuje rozpad cAMP – tym samym wzmacnia zachodzące w organizmie procesy termogeniczne (wydzielanie energii powstałej podczas spalania tłuszczy w [...]
Zjadasz cukier (sacharoza) -> Enzymy rozkładają go raz-dwa do cukrów prostych->Szybko wzrasta poziom cukru we krwi i zwiększa się ilość insuliny która musi odprowadzić tę ilość glukozy do komórek, niestety uwalnianie glukozy z sacharozy nie odbywa się stopniowo lecz szybko więc w momencie gdy komórki mięśniowe otrzymują za dużo glukozy jej [...]
[...] odpada jeśli chodzi o zastosowanie w porze okołotreningowej Piszesz ze liczy się czas dotarcia...hmmm..widzisz jeśli dany osobnik zapewni sobie przed treningiem odpowiedni poziom aminokwasów i glukozy we krwi( np. spożywając na 30 minut przed treningiem porcję bcaa lub whey'a z niewielką dawką glukozy) to..po zakończeniu treningu pewna ilosć [...]
Organizm adaptuje się do warunków, w których żyje. Genetycznie uwarunkowany pewien poziom BF, określa jedynie pewną tendencję do łatwiejszego/trudniejszego odkładania tkanki tłuszczowej. Jeśli w diecie regularnie występuje nadmiar kalorii, szczególnie z węglowodanów i tłuszczów, które są wykorzystywane do uzyskiwania energii, to choćby dany [...]
[...] wysokie dawki witaminy C w walce ze zwykłym przeziębieniem. Ale jeśli wiemy, że glukoza i witamina C mają podobną budowę chemiczną, to co się dzieje, kiedy podnosi się poziom cukru? Współzawodniczą one wtedy ze sobą o to, która dostanie się do komórek. A czynnik pozwalający tym substancjom przenikać do wnętrza komórek jest w obu przypadkach [...]
[...] swoja wlasną wypowiedz z tematu: http://www.sfd.pl/Kiedy_Carbo_-t582646-s2.html Inuslina ktora się pojawi we krwi w odpowiedzi na posilek uwzgledniający weglowodany, obnizy poziom aminokwasów rozglezionych, tyrozyny, fenyloalaniny w osoczu. Ponieważ aminokwasy te konkurują o te same "transportery" co tryptofan, zwiekszy się dostpenosc [...]
[...] organizmu oraz ułatwiania procesu redukcji tkanki tłuszczowej. Główne efekty wywołane przez suplementacje Venom Hyperdrive 3.0 to: # Zwiększona wytrzymałość i podniesiony poziom energii # Zahamowanie nadmiernego apetytu # Wzrost wydatków kalorycznych organizmu (więcej spalanych kalorii w tej samej jednostce czasu przy zachowaniu tego samego [...]
[...] zauważalnych zmian spowodowała że otoczony czymś w rodzaju kultu mimo że jego działanie było przemijające. Ale, jak z wszystkim w kulturystyce ktoś wniesie rzeczy na wyższy poziom, i oto Esiclen zyskał bardziej skutecznego kuzyna: Synthol W postaci specjalnej oleistej mieszanki Synthol wstrzykuje się domięśniowo, gdzie ulega otorbieniu pomiędzy [...]
[...] glukuronowym i pirogronowym powstają połączenia łatwo rozpuszczalne w wodzie, które wydalane są z organizmu wraz z moczem. Poza tym występująca w miodzie cholina obniża poziom lipidów w wątrobie oraz zwiększa wydzielanie żółci. Miód odznacza się również właściwościami przeciwalergicznymi. Związane jest to przede wszystkim ze zmniejszeniem [...]
kanarek,czegos tu nie kumam,powiedz mi dlaczego sugerujesz zaraz po treningu brac bialko,ktore nawet mimo porcji glukozy,zostanie tylko JAK TO TYLKO ??? ORGANIZM WYKORZYSTA GLUKOZE JAKO DOSTARCZCIELA GLIKOGENU, FUKTOZE JAKO OSZUKANIE (UZUPELNIENIE GLIKOGENU W WATROBIE) I BIALKO - ABY ZAPEWNIC STALY I WOLNY DOSTEP AMINOKWASOW Z KRWI DO MIESNI [...]
[...] gdy ilość cukru we krwi gwałtownie wzrasta organizm zaczyna wytwarzać substancje przekształcające nadmiar cukru w glikogen. Efekt końcowy jest odwrotny od zamierzonego: poziom cukru we krwi zamiast wzrosnąć- opada... O ile mi wiadomo żadne porządne napoje energetyczne/ izotoniczne (podobno napoje izotoniczne nie mogą być zaliczane do [...]
[...] przewodu pokarmowego. Poleca się zwiększyć jego spożycie w dietach odchudzających, ponieważ wypełnia żołądek i skutecznie hamuje łaknienie, a także pomaga zapobiegać skokom poziomu glukozy we krwi. Hamować może również wchłanianie cholesterolu pokarmowego i obniżać jego poziom we krwi. Stanowi więc istotny element profilaktyki miażdżycy i innych [...]