[...] i weglowodanow prostych, co wraz z laktoza poteguje jeszcze niektorzystne dzialanie dla tkanki tluszczowej.Dlatego wybierajac, lepiej zjesc ten bez zawartosci cukru, zeby poziom weglowodanow nie przekraczal 4g na 100g. Po za tym laktoza nie jest w cale takim strasznym cukrem.Tylko w polowie rozklada sie do glukozy, a druga czesc czyli [...]
[...] się na powyższych). Laktoza to jeszcze jeden cukier wokół którego powstało wiele pytań, rozsądnie będzie jeśli ograniczymy go do 50g, dodatkowo osoby mające niski poziom enzymu laktazy powinny raczej ograniczyć się do białego chudego sera lub dostarczać laktozę w małych porcjach rozdzielonych w ciągu dnia. W pozostałych przypadkach [...]
[...] humulina i lupulina ktore sa skladnikiem szyszek chmielowych) i alkoholu ktory w naszym organizmie opoznia proces tworzenia glukozy. Nie musze chyba mowic ze nastepnie spada poziom cukru we krwi,a to zaostrza apetyt. Nie bez znaczenia dla rosnacego apetytu ma fakt duzego nasycenia piwa tlenkiem wegla (IV). Brzuchy rosna wiec tym ktorzy ktorzy do [...]
[...] np.50g. i jakiegoś innego węglowodanu 50g., to właśnie glukoza (bo do niej się wszystko rozkłada, aby się wchłonąć) będzie najszybciej wchłonięta, a co za tym idzie jej poziom we krwi wzrośnie zawsze do wyższego od porównanego poziomu...podkreśla to zresztą ten lekarz(asmed). Wiem, że i w zagranicznych tabelach występuje IG powyżej 100, ale [...]
[...] glukozy, około 1% pektyn, kwasy organiczne, witaminy, sole mineralne, substancje antyoksydacyjne. Mają działanie zasadotwórcze, moczopędne i przeciwmiażdżycowe, zwiększając poziom korzystnego cholesterolu HDL oraz hamując utlenianie cholesterolu LDL. Właściwości te posiadają również soki z winogron a zwłaszcza wina czerwone zawierające najwięcej [...]
[...] glukozy, około 1% pektyn, kwasy organiczne, witaminy, sole mineralne, substancje antyoksydacyjne. Mają działanie zasadotwórcze, moczopędne i przeciwmiażdżycowe, zwiększając poziom korzystnego cholesterolu HDL oraz hamując utlenianie cholesterolu LDL. Właściwości te posiadają również soki z winogron a zwłaszcza wina czerwone zawierające najwięcej [...]
[...] monohydrat kreatyny, naturalnie powstający głównie w hepatocytach wątroby, jest szybko metabolizowany i dezaktywowany w komórkach mięśniowych, i tylko krótkotrwale podnosi poziom fosfokreatyny (aktywnej kreatyny), głównie w bezpośrednim okresie powysiłkowym. Jakkolwiek jest to niezwykle cenny efekt dla procesu restytucji powysiłkowej, to jednak [...]
[...] czy masło rozpadają się w niższych temperaturach wytwarzając szkodliwe dla zdrowia związki. "tluszcze nasycone pwoduja insulinoopornosc, ww porste powduja nagly wzrost poziomu insuliny, insulina+tluszcz spozyty = tluszcz odlzony w tkance tluszczowej "Spozywajać tluszcze nasycone, powdujesz ze miesnei staja sie gluche na sygnal od [...]
[...] O wage martwic sie nie musze bo nie ma kategorii. Cele: chce pobić swoj rekord życiowy czyli 49 powtorzeń. Nie celuje w dane miejsce z racji ze nie mam pojecia jaki bedzie poziom uczestników. Było by miło awansować do finału i zmierzyć sie z najlepsza 4 w Polsce. Ogolnie sam fakt bycia w tym gronie bedzie dla mnie duzym wyroznieniem. Dodatkowo [...]
[...] przez ciebie proporcjach - ok. 7.7g ww na kg masy ciala + 1.4g tluszczu na kg masy ciala jest jak najbardziej ok Jednak przy takich proporcjach ciezko jest utrzymac niski poziom bialka , zapewniajac jednoczesnie by bylo ono bardzo dobrej jakosci - dlatego proponuje: a)Zmniejszyc duze ilosci np. platkow owsianych, makaronu, chleba razowego do [...]
[...] dlatego potrzebuję czegoś co da mi kopa, rozbudzi mnie tak jak innych rozbudza kawa, a ta czekolada tak właśnie na mnie działa :) Poza tym uwielbiam ją :) W badaniach poziom cukrów mam w porządku, nie jestem cukrzykiem, tylko słodyczoholikem ;) Niestety nie mam pojęcia co to jest insulinoodporność. Herbatę słodzę od 2 lat tylko sokiem, [...]
glukoza podnosi gwaltownie poziom cukru we krwi, jedyny moment kiedy jest sens cos takiego pic jest czas od razu po wysilku...takze jak chcesz uzupelnic weglowodany to lepiej platki owsiane czy banany, ewentualnie jakis gainer... nie wiem jaki masz metabolizm ale picie glukozy w ciagu dnia moze prowadzic do odkladania sie zbednego tluszczu...
Faku - skąd masz informacje o hamowaniu wydzielania insuliny?... O ile dobrze pamiętam, to katechiny raczej normalizują poziom cukru, czyli albo stymulują insulinę, albo wpływaja na jakiś inny mechanizm przenoszenia glukozy do tkanek. Może chodzi Ci o to, że hamują aktywność insuliny w tkance tłuszczowej?... Ale w tej sytuacji, czas jej podania [...]
to skąd podwyzszony poziom cukru (a nie insuliny) na glukometrze? i jeszcze: Ostatecznie więc - tłuszcz może być magazynowany jedynie w obecności glukozy i to właśnie glukoza jest głównym "motorem" otyłości. - ja własnie mysłałem podobnie, ale Biniu jest przykładem (co pisał w tym temacie), że mozna tyć w tłuszcz na diecie [...]
[...] na skład nie ma tam składników które jakikolwiek sposób by blokowały wchłanianie węglowodanów pojęcie karp blog bardziej tutaj Dotyczy utrzymania glukozy na nieco niższym poziomie po spożyciu posiłku coś na zasadzie mimikę rów insuliny Jednak tutaj suplement oparty na chromie jaki wspomnianych wyżej składnikach przede wszystkim będzie [...]
[...] - umownie jest ich sześć: Strefa 0 (do 50% HRmax) - przebywanie w tej strefie nie przynosi korzyści ze sportowego punktu widzenia Strefa 1 (50 - 60% HRmax) - Najnizszy poziom intensywności ćwiczeń przy którym można zaobserwować pozytki dla kondycji i zdrowia. Dla początkujących lub osób po długiej przerwie w ćwiczeniach. Przyczynia sie do [...]
[...] dobze jest wziasc tauryne przed treningiem bo wtedy wplynie na wzrost insuliny i zadziala tez antykatabolicznie a od razu po treningu wziasc kreatyne kiedy jest podwyzszony poziom insuliny po wzieciu glukozy z tauryna przed treningiem ,kture (glukoza , tauryna) i tak by niezadzialaly insolinotwurczo po treningu. Tak wiec najlepiej przed [...]
[...] czynnika pochodzenia mózgowego (BDNF), który działa ochronnie na neurony w mózgu (ale jakie, czy tylko na początku, czy przez cały czas restrykcji). Następuje obniżenie poziomu insuliny, glukozy. Prawdopodobnie znaczenie ma również odpowiedni poziom IGF-1 i GH i/lub ich wzajemej proporcji. Temat mnie już kiedyś zainteresował, więc może bym [...]
[...] ) wiąże się ze wzrostem stężenia trójglicerydów w osoczu, LDL ( złego cholesterolu ) i prawdopodobieństwa wystąpienia ujemnego bilansu azotowego, jak również ze spadkiem poziomu HDL ( dobrego cholesterolu ) i testosteronu we krwi. Po za tym nie biegamy w maratonie. Dieta wysokowęglowodanowa nie wpływa korzystnie ani na skład ciała, ani na [...]