[...] spozywasz wegle (glownie o wysokim IG) powodujesz wyrzut insuliny co spowoduje, że organizm w anomalny sposób zacznie magazynować część tłuszczów z posiłku. Duże skoki poziomu insuliny uruchamiają proces przetwarzania węglowodanów na tłuszcze, które są odkładane jako zapasowe źródło energii. Insulina sprzyja również deponowaniu w komórkach [...]
[...] tętnicze, otyłość, brak ćwiczeń fizycznych. " ...jeszcze sex i moczenie nóg w wodzie z octem, zapomniales dodac "Podkreśla się zależność ryzyka miażdżycy od poziomu cholesterolu całkowitego i LDL i obniżonego poziomu "dobrego cholesterolu" HDL. " Bezpośrednią przyczyną miażdżycy są węglowodany, a szczególnie [...]
[...] bo kiedy ma byc inna najbardziej odpowienia pora? w sensie wtedy jest najbardzije 'anaboliczna' pora w ciagu dnia teoretycznie duzo insuliny,glukozy,aminek + duzo duzo wiekszy przeplyw krwi przez miesnie -> wiec wiecej i szybciej sie tam dostanie ale patrzac dlugodystansowo - imo - to nie ma znaczenia i tak liczy sie poziom w miesniach
[...] oddziaływuje na nadnercza (kortyzol w górę, androgeny nadnerczowe w górę), insulina może powodowac zaburzenie pracy tarczycy i często dopiero stabilizacja io i obniżenie jej poziomu powoduje poprawę pracy tarczycy. Poziom insuliny powyżej 12 powoduje zahamowanie uwalniania rezer energetycznych z tkanki tłuszczowej (pa-pa redukcjo :-)). Generalnie [...]
[...] wszystkim przez ostatnie 3 tygodnie nie odnotowałem w pomiarach zauważalnych zmian pomimo zmniejszenia podaży kalorii oraz zwiększenia dawki Scorcha. W kontekście stałego poziomu tkanki trzewnej postanowiłem w ostatnim tygodniu zastąpić banana (posiłek po treningowy) truskawkami (znacznie mniej fruktozy). Odnośnie ogólnej zawartości tkanki [...]
[...] w krążeniu w czasie wysiłku, bardzo szybko zabrakłoby "paliwa" dla pracujących mięśni." W czym tkwi problem? "Istnieje wiele dowodów na to, że wysoki poziom kortyzolu wywołany wysiłkiem, hamuje syntezę i wydzielanie testosteronu . Biorąc to pod uwagę należy szukać takich czynników, które mogłyby zredukować nadmierną [...]
[...] wapnia umożliwia sprawne przewodzenie impulsów nerwowych. Witamina D zapobiega i łagodzi stany zapalne skóry, reguluje wydzielanie insuliny, a tym samym wpływa na odpowiedni poziom cukru w organizmie. Korzystnie wpływa na słuch, gdyż decyduje o dobrym stanie kostek ucha wewnętrznego. Oddziałuje na komórki szpiku kostnego produkujące komórki [...]
[...] witaminy A w krwi i jej zużycia przez tkanki. Cynk bierze udział w wytwarzaniu prostaglandyn regulujących ciśnienie krwi, rytm pracy serca, funkcje wydzielnicze skóry czy poziom cholesterolu w krwi. Cynk bierze udział w utrzymaniu równowagi innych pierwiastków śladowych jak manganu, magnezu, selenu i miedzi. Korzystne działanie cynku na [...]
[...] tkanki zmniejszając oporność błon komórkowych na przenikanie glukozy do wnętrza komórek. Intensywność tego procesu ma wpływ na możliwości energetyczne organizmu, reguluje poziom cukru w krwi i zapobiega powstawaniu cukrzycy. Chrom zwiększa magazynowanie glukozy w mięśniach wspomagając syntezę glikogenu. Optymalny poziom chromu w krwi zmniejsza [...]
[...] jest dużo dziwnych informacji. Napisałeś m.in., że Dodatkowo co wielce moze mi dac przyjmowanie t3 ktore daje mi norme jak u aktywnego nastolatka? NIC, poza stabilniejszym poziomem t3 i komfortem psychicznym. . Jest to dziwne stwierdzenie, bo skoro dieta bardzo niskowęglowodanowa może potencjalnie obniżać konwersję fT4 do fT3, to jak podajesz [...]
[...] ma zawsze racje i wszystko wie patrzac komus w oczy, wróżąc z kuli itd Dlaczego: bo to zalezne od obecnej aktywnosci, rodzaju aktywnosci,zatluszczenia, hormonow takich jak poziom testosteronu, tarczycy tolerancja glukozy, krzywa insulinowa,jak lubimy jadac, tolerancji pokarmowych itd. dla mnie to osobiscie najgorsze polaczenie, ja na takim [...]
[...] tkanki zmniejszając oporność błon komórkowych na przenikanie glukozy do wnętrza komórek. Intensywność tego procesu ma wpływ na możliwości energetyczne organizmu, reguluje poziom cukru w krwi i zapobiega powstawaniu cukrzycy. Chrom zwiększa magazynowanie glukozy w mięśniach wspomagając syntezę glikogenu. Optymalny poziom chromu w krwi zmniejsza [...]
Oczywiscie traktujmy dyskusje luźno :) dobry humor dzis mam to popisze %) stosowanie : - w miarę na żołądek wolny od posiłku, przed treningiem , oraz po treningu. dodam także przed snem oraz rano po przebudzeniu Około 25% białek mięśniowych jest zbudowanych z bcaa, podczas intensywnego treningu w przypadku deficytu glikogenu , pracujące mięśnie [...]
[...] przez niego zasadą? Ponadto od glutaminy oczekuje zmniejszenia kortyzolu a nie zwiekszenia sily, od tego lepsza jest kreatyna. - wiesz ile potrzeba ćwiczyć by obniżyć poziom glutaminy w osoczu? mniej więcej dwa tygodnie, dzień w dzień po około 2h intensywnego wysiłku. A wiesz jak nałatwiej podbić wewnątrzustrojową pulę glutaminy? [...]
[...] wzrost wydalania wapnia.Jedna z hipotez mówi ,że poprzez wydłużony okres czasu dieta wysokobiałkowa może powodować osteoporoze. Prawdziew światowe dane są wymieszane.Niski poziom obiektów,nieodpowiednia metodologia i wiele innych błędów rozwiewają wczesne badania ,żę demonstowany ubytek wapnia jest spowodowany wzrostem spożycia białka. Jest [...]
Leptyna leptyna, a lipaza lipoproteinowa (jej aktywność,poziom) w mięśniach i tkance tłuszczowej a głodówka "pierszo" nie chodzi. ;) Bilans kaloryczny jest przereklamowany, ponieważ: -człowiek to nie bomba kalorymetryczna -BiWw to nie 4kcal a ~8kcal spalanie węgla z tlenem -T to nie 9kcal a ~35kcal spalanie wodoru z tlenem -cząsteczka glukozy [...]
[...] ukrywam, że zdarza mi się o tej nocnej zapomnieć) moglaby brac ten siofor na noc najczęściej biorę wcześniej nie brałam ale kiedy po długiej kuracji, okazało się, że mój poziom insuliny na czczo jest nadal wysoki, to lekarka zaleciła właśnie tę ostatnią dawkę 250 na noc brać co do mojego poziomu glukozy, to ja zawsze miałam dobre wyniki, [...]
[...] wzrost wydalania wapnia.Jedna z hipotez mówi ,że poprzez wydłużony okres czasu dieta wysokobiałkowa może powodować osteoporoze. Prawdziew światowe dane są wymieszane.Niski poziom obiektów,nieodpowiednia metodologia i wiele innych błędów rozwiewają wczesne badania ,żę demonstowany ubytek wapnia jest spowodowany wzrostem spożycia białka. Jest [...]
[...] Słodziki są często tego przyczyną. Dodawaj może do każdego posiłku 1-2 łyżki otrąb owsianych, chocby w formie panierki do mięsa/ryby, żeby ograniczyć wahania poziomu glukozy. 9.prażone pestki słonecznika jako źródło dobrych tłuszczy może zwiększyć ketozę ? Generalnie lepiej nie podjadać, jeśli już, to polecane przez Atkinsa [...]