Ja smażę niemal wszystko bez tłuszczu. %-) ja tak samo - wystarczy dobra patelnia. Akurat teraz używam ceramicznej. ja ceramiczna spalilam %-) jakos tak przylgnelam do teflonu, ale nie wyobrazam sobie nie dodac oleju kokosowego do smazenia. Chociaz w sumie do ryb i jajek nie dodaje oleju...
tak, ja, osoba, która dwa razy zepsuła zakwas na chleb :) patelnia na maxa, 2 minuty jedna strona, 2 minuty druga, nie może nie wyjść jeśli to polędwica
Rozgrzewasz patelnię, smarujesz tłuszczem, wylewasz jajko roztrzepane, smażysz placka do ścięcia ale tak żeby po ruszeniu patelnią placek bez problemu się po niej przesuwał. Podkładasz szeroką drewnianą packę i jednym ruchem przewracasz placka.
patelnia, mało wody na to talerz głęboki do góry nogami na to mięso. trochę talerz pyrkocze (można pod niego włożyć łyżeczkę co by nie przylegał do dna) ale się paruje. Maja a ta Twoja karkowa z fasolą tak ladnie brzmiała. o fajna byłaby taka na gęsto na ostro z pomidorami i w tym mięcho..
Bunia Tylko chyba sobie nie zdajesz sprawy jakie ma wymiary leszcz, który waży 1,3kg (bez głowy i wnętrzności) Na patelnie raczej się nie zmieści \-) Wolę dusić w piekarniku. Mniej roboty... Wyłożyć na folie, przyprawić dorzucić warzywa, zawinąć porządnie. Włączyć piekarnik. Włożyć na blachę zawiniątko. Wsadzić do piekarnika. Zapomnieć na 20 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Trzeba mieć patent na obracanie. Robi się omlecika, jak już przyłapie na górze że się nie rozlewa, zsuwamy na talerz, talerz nakrywamy patelnią, obracamy i z powrotem na ogień :-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Trzeba mieć patent na obracanie. Robi się omlecika, jak już przyłapie na górze że się nie rozlewa, zsuwamy na talerz, talerz nakrywamy patelnią, obracamy i z powrotem na ogień :-) Robię tak od zawsze :-D ogółem moje omlety są zawsze dosyć masywne i ważą minimum 0,5 kg %-) więc innej opcji nie ma. Myślę, że to jeden z lepszych sposobów.
może kuchenkę gazowa turystyczna z patelnia pod związanego chłopa wsadziłaś ? Dałoby się to wyjaśnić %-) Ale ja nie opalam z pierza tylko smażę.... Nikt mnie tu nie rozumie.... :'-(
[...] się od niej i nie będzie przypalone. Pamietajmy o tym, że do smażenia beztłuszczowego musimy mieć odpowiednie naczynia. Najlepiej nadaje się do tego dobrej jakości teflonowa patelnia o grubym dnie lub naczynia żeliwne, bardzo odporne na wpływ wysokiej temperatury. W podobny sposób jak mięso smażyć można również mięso panierowane oraz ryby i [...]
\-) 2-3 jajka wymiszane z wpc i np twarogiem i patelnia? skomplikowane, że sam nie potrafie tego zrobić, ale słyszałem, że niektórym wychodzi}:-( Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-18 08:40:59
[...] na dużej ilości masła to co Cię interesuje, można dać wszystko czego dusza zapragnie. Ja daję dużo cebuli. Jak już podsmażysz to zestawiasz na chwilę, aby przestygła patelnia i zalewasz to mlekiem(możesz i wodą, ale z beszamelem nie będzie to miało żadnego związku), przyprawiasz solą, pieprzem i czymkolwiek sobie zażyczysz i [...]
Primo nie zrozum tego dosłownie i nie opieraj diety na parówkach (lepiej kabanos a jak już te parówki kupujesz to te dla dzieci bo mają najmniej syfu). Ale ta dieta ma być oparta na jajkach(bez przesady),mięsach,maśle,rybach(nasz niezmordowany tuńczyk z puchy,orzechach,serach,oliwie,smalcu,podrobach(chyba że cię odrzuca) itp im mniej przetworzone [...]