[...] jeszcze sprawę zużycia patelni). Acha jeśli chodzi o szybsze wycieranie patelni lub innych przyborów np. powszechne ząbki noża. To co się z nimi dzieje? Przecież to się po prostu ściera i to zjadamy. Czyli im szybciej patelnia Ci się wyciera to znaczy, że tym więcej tego teflonu zjadłeś :) Zmieniony przez - hando1 w dniu 2016-01-06 09:54:27
17 lat miałem, jak w trzeciej klasie liceum sprezentowałem sobie Siemensa S6, zwanego patelnią. Ale nie wiem czy kalkulator miał %-) za to minuta 2 coś plus VAT.
klin2511 - nie rób tego !!!! komórki w Indyku zaczynają się mnożyć, a geny mutować - Dochodzi do powstania Hybrydy Indyka z patelnią, a jest Ono wyjątkowo niebezpieczne dla ludzi ponieważ atakuje i żywi się wątrobami ludzi.
[...] jest soczysta i się nie rozpada. Na moje teoretycznie na małym gazie można smażyć na teflonowej, ale będzie suchy wiór z przypaloną skórką. Są też takie blaszki, żeby patelnia nie miała kontaktu bezpośrednio z ogniem. To już lepiej na parze, bo w dużej wilgotności woda nie wyparuje i smak zostanie. Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu [...]
[...] patelnię i taki placek może nie chcieć się łatwo przewrócić na 2 stronę ... z takiej ilości lepiej zrobić 3, 4 placki. Ja jak robię to daję 2 jaja, 75g owsianych 25g otrębów (oba zmielone na mąkę), miksuję później jakiś owoc, łyżeczka miodu i podlewam trochę wodą żeby masa nie była taka zbita i to mi wychodzi na 2 placki (patelnia 28 cm)...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] kaloryczne to jest? 5-6 posiłków dziennie, majonez możesz wyrzucić, rozbij sobie zapotrzebowanie na mniejsze porcje, żeby było więcej tych posiłków w ciągu dnia. Jak masz możliwość to więcej grillowanego mięsa, jak nie masz grilla domowego to nada się nawet patelnia do grilla. I jeszcze gorsze jest to, że nic nie jesz do wieczora od tej 15... .
wartości odżywczych nie zmieni.Główną techniką kulinarną powinno być gotowanie,pieczenie na ruszcie lub rożnie i duszenie.Dla urozmaicenia smażyć bez dodawania tłuszczu,posługując sie patelnią teflonową.
Staraj się unikać smażenia na oleju, a zpewnościa jest w stopniu znacznym ogranicz, dobra patelnia załatwia ten problem. Jeśli już, korzystaj z masła kalorwanego, smalcu, czy oleju kokosowego.
Smaż na samym teflonie, albo dodaj troche smalcu, oliwa tez ewentualnie, patelnia mocno rozgrzana i w kilkanascie sekund jajca sie zetną. Do jajek mozesz dodac niewielka ilosc mięsa, jak np boczek, kiełbaska i nie bedzie katastrofy
slyszalem niedawno ze jak sie chce samozyc bez tluszczu (obojetni ejaka patelnia) to trzeba rozsypac troche soli na patelnie i jak zacznie strzelac to wysypac to sol i dopiero wtedy wrzucac co tam chcemy smazyc i podobno nie przywiera do patelni. Prawda to ?
ja używam więcej ,obecnie nawet nie liczę i daję na oko ale jak liczę to z reguły między 5-10g np. kokosowego, rzepakowego, oliwy , masła klarowanego itp ale też spora patelnia