Ja robiłem na Oliwie z oliwek żadnego innego oleju nie używam, chyba że z pestek winogron ale to ostateczność i musze przyznać że oprócz ładnego zapachu pięknie się klaruje baa! nawet patelnia zmienia kolor
Ja robie tak: nalewam oliwy na patelnie, podgrzewam patelnie, zeby oliwa byla bardziej plynna, rozprowadzam ja poprzez roznorodne ruchy patelnia :D pozniej znow podgrzewam i wbijam jajka, zmniejszam ogien, pod przykrywke i nic nie ma prawa sie przykleic. Omlet jest pycha ;)
Jaglana to chyba najgorzej mi wypadała w tych plackach, glutenu brakuje, glutenu :-D Zrób tak jak pisałem wcześniej, spróbuj raz z samej pszennej, smaż na małym ogniu pod przykryciem, zostaw żeby odpoczęły i będzie dobrze. Jak nie przywierają to patelnia powinna być ok.
Ja bym obstawiał, że masz patelnię która nie nadaje się do użycia na indukcji. Jak masz np. lekką aluminiową to się nie nada, najlepsze są takie ciężkie żeliwne. Do tego jeśli patelnia nadaje się do użycia na indukcji to powinna na niej być informacja, np na dnie patelni (przykładowo Tefal tak oznacza).
Ogólnie, u dziewczyny omlet robie na bodajze 18cm patelni albo nawet 16, a ilosc ta sama, wiec wychodzi gruby ale wychodzi, moja patelnia ma 20 cm, wiec omlet wychodzi cieńszy jak widać mimo to i tak bardziej sie przypala i rozwala niżeli jest w kupie.. Ale zaraz 10, wiec kupie jakąś 18 cm nową patelnie i sie okaże :P
[...] o kaloryczności kotletów sojowych-jeśli z powodu węglowodanów to chyba wszystkie strączkowe mają ich sporo???-a jeśli z powodu konieczności smażenia to wystarczy przecież patelnia z "poteflonem";)Chociaż wg mnie niektóre potrawy bez odrobiny tłuszczu trochę tracą... Z tej samej masy co na kotlety możesz w piekarniku upiec [...]
Dla mnie sztuka walki to jest hobby...po trosze forma ekspresji po trosze zaspokaja moje moze zludne wyobrazenie o umiejetnosci obronienia sie w sytuacji kryzysowej (gdy np zonie przyjdzie ochota mnie patelnia potraktowac)... Marta, czy seminarium odbedzie sie zgodnie z planem?
piekarnik i tylko piekarnik. aby mięso nie było suche polecam rękawy do pieczenia. alternatywą może być patelnia i duszenie mięsa ale bez odrobiny tłuszczu.
[...] tempie; również ze względu na stawy; Wiem, że na tym forum tradycyjnego aerobiku się nie promuje Co lubisz jeść na śniadanie: Na śniadanie jadam: omlet z 3 jaj+ warzywa/ patelnia z resztkami mięsa z poprzedniego dnia + warzywa + oliwa z oliwek (jeśli mięso chude) Co lubisz jeść na obiad : na obiad jadam mięso (wołowina/kurczak/indyk)/ ryba + [...]
Jajo smażone na wodzie, przepis: Patelnia i na nią zamiast oleju, wylewamy wodę mniej więcej 1 cm głeboko. Wbijamy jajka i obserwujemy ekscytującą reakcję chemiczną trochę się pieni i rozłazi białko, ale dzięki szpatułce można to kontrolować. Robi się to szybciej niż gotowane jajko na twardo i nie trzeba skubać skorupki. A w smaku też fajne! [...]
Znowu poszedł z kakao i śliwkami, ale jeszcze trochę cynamonu dałem. Petarda :-D /SFD/2016/10/26/d7a3930b32db4a77b3471865f8a25602.jpg /SFD/2016/10/26/fefc85a767ed4bbaaa6dad95f994b7c8.jpg Jakie dokładnie składniki u ciebie że taki wyrósł i jaka patelnia %-)
A co 'niedietycznego' jest w mrożonkach? Tłusz można pominąc - jeżeli dysponujemy patelnia teflonową. jak nie dodajemy go łyżkę, nie więcej - nie po to by warzywa utopic w tłuszczu tylko zeby nie przywarły do patelni. Jest to danie szybki, smaczne, łatwe do przygotowania. Dla amatora jak najbardziej. A zawodowcy diety mają rozpisane nie na [...]
[...] mówi o tym że ręczny miotacz gazu to broń...jak i wszystko inne: 4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu. Parasol, długopis, toster, patelnia. Przecież wszystkim można zaatakować. Więc myślę , że polemizowanie co jest bronią nie ma sensu. Co do linku szczerze się przyznam nie pamiętam wpadł mi on [...]
grubas chyba cos ci sie musialo pomylic po 2,5 min stek jest nadal surowy az krew wyplywa z pewnością nie, to ty musiałeś coś źle zrobić, może patelnia nie była w pełni rzgrzana albo stek był rzeczywiście za gruby. Robiłem tak 100 razy i zawsze jest ok. A to że coś tam z niego wypływa to normalne, tak ma być ;) Jak zrobisz go za długo to będziesz [...]
[...] z 5 posilku dodam olive do 5 i 6. bilko i ser rozpuszczam w szejkerze na wodzie i pije to jak bilko, do 1 dam chyba ser bialy zakpuie terz moze jakies ozechy lubie orzeszki ziemnie jednak one raczej pewnie nie beda sie nadawaly, jakie jest najlpeiej dodac warzywa do diety i w jaki sposob i ile czasu smazycie dusicie teflon czy normalna patelnia?
Ja osobiscie nie lubie teflonu, bardziej opcjonuje na patelnie zeliwne... Fakt ze troche to staromodne no ale to kwestia przyzwyczajenia i sentymentu bo patelnia bedzie miala moze ze 30lat :D:D
[...] końca parowania. Co do smaku mięsa to fakt, grilowane to nie jest, ale w zasadzie można tam zrobić każde mięso nawet karkówkę, wystarczy trochę pobawić się przyprawami. Co do grila, to chyba nadal bym się nie skusił na elektryczny, nijak to się ma do prawdziwego grila opalanego drewnem, zdecydowanie taniej wychodzi patelnia grilowa z ikei ;)