SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

olej z

  • W pierwszej części omówiłem rzekomy wpływ nadmiaru protein na wątrobę oraz nerki, różnorakie mity o witaminach i lepkości krwi. Pora na kolejną porcję mitów prosto z różnych miejsc w Polsce. Bardzo często słyszę, że jajka szkodą, że cholesterol szkodzi, że tłuszcze zabijają, że umrę z powodu chorób serca. Niestety, brak na to jakichkolwiek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6360 Data: 2017-03-30 15:03:30
  • [...] sezonowe, alergie oraz niedobory mikroelementów. W zależności od przyczyny pielęgnuje się ją i leczy, różnymi metodami. Mogą to być lecznicze i nawilżające maści, stosowanie olejków, picie większej ilości wody czy uzupełnianie witamin i minerałów. Dodatkowe uwagi Stosowanie wyżej wymienionych suplementów może pomóc w walce z suchą skórą.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3217 Data: 2020-04-20 23:29:50
  • Mąka kokosowa - właściwości

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mg żelaza 32 mg magnezu 113 mg fosforu 356 mg potasu 20 mg sodu 1,1 mg cyku Ciasto z malinami z mąką kokosową Składniki: 6 jajek klasy „M” 65 g mąki kokosowej około 55 g oleju kokosowego (wcześniej roztopionego) 250 g malin lub truskawek (mogą być mrożone) 50 g miodu około 2 łyżeczek proszku do pieczenia (najlepiej bezglutenowego) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5176 Data: 2017-11-12 12:41:26
  • [...] i wymiotów spowodowanych chemioterapią, konopie stosuje się przy przewlekłym ból neuropatycznym, chorobie nowotworowej oraz zespole Touretta – chorobie nerwowych tików, olej zawierający CBD ma działanie przeciwlękowe, przeciwzapalne, przeciwwymiotne i przeciwpsychotyczne. Być może znajdzie zastosowanie w wspomaganiu leczenia schizofrenii i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4902 Data: 2019-01-04 14:04:18
  • [...] razowy), pieczywo (razowe) + odpowiednia porcja warzyw (np. pomidory, papryka, ogórek) białko (indyk, ryby, wołowina, białko serwatkowe, migdały, orzechy) tłuszcze (awokado, olej rzepakowy, olej lniany, oliwa z oliwek, migdały, orzechy włoskie, nasiona chia, ryby) Wyliczasz bilans energetyczny, korzystając z kalkulatora BMR, i starasz się jeść [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9590 Data: 2022-01-03 07:28:58
  • Koenzym Q10, znany również jako CoQ10, to organiczny związek chemiczny obecny w komórkach ludzkich, który odgrywa kluczową rolę w produkcji energii. CoQ10 pełni istotną funkcję w mitochondriach, gdzie pomaga wytwarzać adenosynotrifosforan (ATP), czyli nośnik energii komórkowej. Źródła: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 915 Data: 2023-11-30 11:46:00
  • Jakie ciastka na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8006 Data: 2017-10-20 20:29:17
  • [...] niego, bo stosował… od 6 do 9 cm sterydów anaboliczno-androgennych każdego dnia! Czy to dużo? Bardzo! Zwykle środki iniekcyjne (sterydy anaboliczno-androgenne na wodzie lub oleju) pochodzące z oficjalnego obrotu (szpitala, apteki itd.) mają niższe stężenia, „podziemne laby” teoretycznie wyższe. Do naszych rozważań można przyjąć, iż w 1 cm3 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26276 Data: 2019-07-08 09:38:26
  • [...] do pieczenia (mąka pszenna, regulator kwasowości: difosforany; substancja spulchniająca: węglany sodu); krem o smaku czekoladowym (40%): cukier, miazga słonecznikowa, olej rzepakowy, mąka , kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny , aromat”. Węglowodany: 63 g, w tym cukry: 22 g, błonnik; 3,8 g, białko: 11 g. Ogólnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2626 Data: 2021-08-30 23:18:38
  • Kwercetyna należy do flawonoidów. Obecna jest w produktach spożywczych roślinnych, takich jak cebula, szparagi i jagody. Dzięki jej szerokiemu spektrum biologicznego działania zyskuje coraz większe zainteresowanie w nauce ze względu na jej zastosowania w obszarze chorób kardiometabolicznych. W najnowszym przeglądzie z września 2023 roku skupiono [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 496 Data: 2023-09-27 12:33:33
  • Redukcja tkanki tłuszczowej to jeden z częstszych celów, jakie sobie zakładamy, wraz z każdym kolejnym rokiem. Z reguły towarzyszy jej jakieś większe wydarzenie w życiu: ślub, złe wyniki badań, wakacje czy okres po świętach. Z kolei u osób regularnie trenujących zależne jest to od poziomu tkanki tłuszczowej i wyglądu sylwetki. Kolejne, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7508 Data: 2017-07-24 10:05:22
  • Jakie kabanosy wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kabanosy raczej rzadko goszczą u osób aktywnych w codziennej diecie, ciężko też znaleźć te z dobrym składem, ale postarałem się przedstawić wam zestawienie tych, które najczęściej można spotkać na półkach. Zobaczmy, co producenci dodają do tych produktów. Czy są zdrowe? Czy znaleźć można takie z dobrym składem? Jakie wybierać? Olewnik Stara [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 35513 Data: 2017-08-07 10:03:11
  • Jakie lody wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 9,1 g). Plusy: cena, obecność kawałków czekolad, migdałów, podanie przez producenta dokładnego składu procentowego Minusy: dostępność tylko w jednym sklepie, woda w drugiej kolejności składników, twarde dość długo po wyjęciu z zamrażalnika Koral Lody jak dawniej czekoladowe z belgijską czekoladą 900 ml Lody dość powszechnie dostępne w cenie około [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26521 Data: 2017-08-24 09:26:33
  • [...] 10-20 g przed treningiem siłowym lub w trakcie jego trwania. ALLNUTRITION - Omega 3 K2 D3 30 Softgeles ALLNUTRITION OMEGA 3 K2 D3 to wysokiej jakości suplement zawierający olej rybi oraz witaminy K2 i D3. Suplement ten stanowi uzupełnienie diety w kwasy tłuszczowej Omega-3 (EPA i DHA) oraz witaminę E i witaminę D3, która często określana jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11226 Data: 2018-11-29 21:22:05
  • Co jeść na masę? Tania dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4674 Data: 2022-05-05 12:10:19
  • Niedawno zostałem kolejny raz zapytany o kilka kluczowych kwestii dotyczących redukcji tkanki tłuszczowej i rekompozycji. Uważam, że tego rodzaju informacji nigdy za dużo. Niestety, dominuje tutaj raczej marketing szeptany, "siłowniowe" opowieści oraz dowody anegdotyczne. Czym jest dowód anegdotyczny? Dotyczy jednostki, na której przykładzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2860 Data: 2022-07-06 16:09:52
  • Dieta na masę dla początkującego mężczyzny 3000 kcal.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dla wielu osób, które zaczynają przygodę z kształtowaniem sylwetki, w pierwszej chwili okres budowania masy mięśniowej wydaje się czymś prostym i przyjemnym. Zazwyczaj myśli, jakie przychodzą do głowy, to będę jadł dużo, będę najedzony, będę miał więcej siły. Niestety, mimo iż w pierwszym skojarzeniu wszystko wydaje się proste to niestety okres [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2242 Data: 2022-12-09 07:06:45
  • Założę się, że to pytanie nurtuje większość mężczyzn. Sądzę jednocześnie, że procentowo częściej zadają to pytanie mężczyźni aktywni sportowo, a zwłaszcza Ci zainteresowani poprawą swojej sylwetki i osiągnięć siłowych.   Ograniczaj stres Oczywiście łatwiej powiedzieć, niż wprowadzić to w życie... Jednak staraj się zapewnić swojemu organizmowi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17887 Data: 2020-09-20 11:14:14
  • Wysoko przetworzona żywność może być od razu gotowa do spożycia lub prawie gotowa do spożycia. Jest produkowana w temperaturach znacznie wyższych niż tych panujących na patelni lub w piekarniku. Często zawierają mało błonnika i dużo soli oraz są pełne węglowodanów o szybkiej kinetyce (powodujących huśtawkę glikemiczną) i „złych” tłuszczów (np. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4807 Data: 2019-05-30 19:00:18
  • Próbowałaś już wielu diet i straciłaś nadzieję, że kiedykolwiek schudniesz? Nie wierzysz już, że nadmiar tkanki tłuszczowej z brzucha zniknie, bez względu na to, jak bardzo się starasz? Możesz być pewna, że nie jesteś sama! Pomijając w tym momencie nadmiar jedzenia, nieprawidłowy dobór składników odżywczych i brak aktywności - na naszej drodze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5313 Data: 2019-08-21 13:28:24