SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka pszenna

  • Wspomniane było, że nie powinno się jeść pieczywa tzw. chrupkiego. dlaczego? T pieczywo które ja jem w składzie ma dosłownie tylko : mąka razowa żytnia, sezam (10%) i sól. To wszystko..więc co widzicie w nim złego? w wersji pieczywa ze sklepu Netto jest jeszcze dodana mąka pszenna razowa, otręby pszenne (ta wersja rozumiem, że gorsza, ale i tak [...]

    Odpowiedzi: 84 Ilość wyświetleń: 8683 Data: 2014-03-30 13:44:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem!!

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] Pieczywo, mąki i produkty mączne bułka grahamka 6,7 bułka zwykła 2,4 chleb pszenny razowy graham 5,0 chleb tostowy pszenny 2,1 chleb żytni razowy 8,4 pumpernikiel 7,7 mąka kukurydziana 7,5 mąka pszenna pełnoziarnista 6,7 mąka ryżowa 2,3 makaron dwujajeczny 5,3 Kasze, otręby, płatki, ryż kasza gryczana 5,9 kasza jaglana 3,2 kasza [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1070 Data: 2014-07-01 21:47:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mój jadłospis na jutro. Dałam rano ten chleb tostowy, nie wiem czy się nadaje, na opakowaniu jest napisane,że jest w 100% naturalny (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, ocet, cukier, olej roślinny, mąka sojowa. ) W ostatnim posiłku są węgle bo wcześniej mam zamiar biegać. Zmieniony przez - Wera014 w dniu 2013-06-04 20:22:48

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 5587 Data: 2013-06-04 20:21:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 6

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Witam. Mam pytanie co do chleba razowego i oliwy z oliwek. 1.Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego? 2.Co do oliwy z oliwek to jak się przekształca ml na g???? Bo mam w diecie 5g oliwy z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-08 17:41:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [SPAM]Iness przybywa, panom portki rozrywa

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    ''skład: mąka żytnia 2000, woda, mąka pszenna, sól, drożdze '' powinien być zakwas i proporcje, żeby było dobrze bo nie wiadomo ile tej pszennej tam jest godzin 21 a jak oglądam jak Marcus Pierdzi :D

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-28 21:01:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy ktoś wie jakiego typu będzie mąka 'pszenna pełnoziarnista lubella'? Na opakowaniu nigdzie nie pisze.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-17 10:32:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jest lekkie nabycie ;) 8 dni do wyjścia na scenę, a ja dalej sobie pozwalam na chaty... maka zytnia/maka pszenna 70/30%, 500g piersi z kurczaka, pomidory, ogórki konserwowe, musztarda-ketchup-ser żółty light --> do smaku;) Bardzo dbam bo wagę żeby nie stracić ani 1kg cennego mięsa ;) /ZdjeciaSFD3_large/4bc183ebe932439abb086ee986d17800.jpg

    Odpowiedzi: 56 Ilość wyświetleń: 16714 Data: 2014-08-01 19:25:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Krata na lato wedlug Kapitana Wodki

    Post
    Po 35 roku życia

    No nie wiem czy powinienem wrzucac, zaraz wpadnie Food Police i co bedzie? %-) A tak powaznie to jeszcze nie wyrzucam z diety pewnych elementow, w tym maki pelne ziarno i sobie pozwalam. A przepis bardzo prosty - maka pszenna typ 2000 (razowa), 100 g, 2 jajka, mleko/woda, troche soli i wymieszac jak na nalesniki ciasto. W trkacie mozna dosypac [...]

    Odpowiedzi: 830 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-19 10:17:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Krata na lato wedlug Kapitana Wodki

    Post
    Po 35 roku życia

    Podziele sie prostym przepisem, a w zasadzie lekka modyfikacja dobrze znanych plackow owsianych. Otoz naszlo mnie wczoraj wieczorem na rozkminy jak zrobic pizze, ktora zadowoli nawet Zywieniowych Talibanow oraz Food Police. Bo tak - maka pszenna pelnoziarnista (i ogolnie pszenica i jej pochodne) zbiera baty, z zytniej z kolei ciezko cos ulepic a i [...]

    Odpowiedzi: 830 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 09:18:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • giovinezza/redukcja

    Post
    Ladies SFD

    Witaj Moniko :-) Bardzo fajny pierwszy post i fajna sylwetka startowa. Masz tyle samo wzrostu i ważysz tyle samo co ja. Ten brzusio to podejrzewam ze zła dieta i brak ruchu... Lewą łopatkę masz niżej, zdiagnozował Ci ktoś kiedyś wadę postawy? krótszą nogę? Wklej jeszcze swój przykładowy jadlospis na stronie potreningu.pl (login i haslo takie [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 4238 Data: 2012-02-12 19:06:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie o chleb

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Po dlugich walkach mam sklad mojego chleba. Sklad: Słód Żytni, słonecznik, gluten pszenny, mąka kukurydziana, sól, mąka pszenna z pełnego przemiału, śruta sojowa, mąka żytnia, płatki żytnie, słody mielone, kwas cytrynowy E-330, lecytyna E-322, przyprawy chlebowe, enzymy, słody barwiące, kwas askorbinowy E-300. No i jak? Moze byc? Mi sie wydaje [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 3387 Data: 2003-07-18 20:45:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wspomniane było, że nie powinno się jeść pieczywa tzw. chrupkiego. dlaczego? T pieczywo które ja jem w składzie ma dosłownie tylko : mąka razowa żytnia, sezam (10%) i sól. To wszystko..więc co widzicie w nim złego? w wersji pieczywa ze sklepu Norma jest jeszcze dodana mąka pszenna razowa, otręby pszenne (ta wersja rozumiem, że gorsza, ale i tak [...]

    Odpowiedzi: 84 Ilość wyświetleń: 8683 Data: 2014-03-30 12:53:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] śmietaną bez skrobii modyfikowanej. w ogórkach konserwowych też jest masa cukru, out. panierka z kotleta out. na czym to jest smazone? W chlebie który jem jest tylko mąka żytnia, mąka pszenna razowa, sól i drożdże i jest on ze sprawdzonej piekarni. W obiedzie bardzo często występuje u mnie pierś z kurczka lub polędwiczki z kurczaka [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 3986 Data: 2016-01-03 09:13:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i uwędzić? Sklepowego Łososia wędzonego czy makreli nie ruszać? 3. Chleb pszenny wstawiłam "na szybko" - całe pieczywo jakie jem robi moja koleżanka w domu. Ten "pszenny" to mąka pszenna, otręby, mąka razowa + żurawina i dynia 4. Suszone zastąpić świeżymi? 5. Przez te ostatnie dni jest sporo tego nabiału, ale ogólnie jem go mniej.. może 400-500g [...]

    Odpowiedzi: 69 Ilość wyświetleń: 8373 Data: 2015-04-20 12:54:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kolor przypominajacy żytni. No i jeszcze jest wiele metod umozliwiajacych sprawdzenie czy chleb razowy jest rzeczywiscie razowy np fakt że sie kruszy(mniej maki pszennej)a mąka pszenna ma w sobie gluten dający zwartą strukturę chleba. Wniosek taki że im bardziej się kruszy tym lepszy bo ma mniej mąki pszennej albo jej nie ma w ogóle - zależy od [...]

    Odpowiedzi: 1314 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-13 13:46:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Lekko ciemny faktycznie nie robi różnicy gdy mamy do czynienia z mąką pszenną białą jak śnieg! Mechanizm wchłaniania składników mineralnych jest powolny i systematyczne jedzenie pumpernikla - biorąc po uwagę że sam w sobie ma składniki mineralne jest argumentem do włączenia go do diety.

    Odpowiedzi: 1314 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-13 14:49:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mąka pszenna typ 750 Cienki, kup mąkę typu 2000 i zrób sam wegług przepisów z SFD. Np: http://www.sfd.pl/Chleb_razowy_wieloziarnisty-t597418.html Zmieniony przez - grrubas w dniu 2010-12-10 23:53:44

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-10 23:52:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja znam taki prosty, ale on mi rzadko kiedy wychodzi: mąka pszenna + woda + łyżeczka masła. z tego co pamiętam, to robiły takie coś dziewczyny w rewolucji na talerzu, odcinek o fast foodach- poszukaj w necie ;-)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-20 18:29:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jeśli nie możesz/nie umiesz/nie chcesz zrobić własnego, to szukaj takiego, który ma jak najkrótszy skład (żadnego Ecośtam) i ma być on z mąki żytniej 2000. Graham to jest mąka pszenna tylko inaczej rozdrobniona, więc jeśli unikasz pszenicy to graham odpada. 2. Ja nie wyrzucam żółtek, bo nie widzę sensu- udowodniono już, że nie ma co się bać [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 21:43:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Byłem dzisiaj w pięciu piekarniach w mojej miejscowości i NIGDZIE nie robią bułek z mąki chociaż pełnoziarnistej :/ Do tego kupiłem "mąke graham" w stokrotce, okazało się że to w 60% mąka pszenna i w 20% graham

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-11 20:51:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)