SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka pszenna

  • Ziemniaki w codziennej diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Są mocno przetworzonym produktem. Skrobia ziemniaczana plus mąka pszenna. Należy tego unikać.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1940 Data: 2016-11-24 15:17:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy zwykły chleb jest zdrowy?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    W diecie sportowca to zło :-D szkodzić nie szkodzi, ale mąka pszenna nie jest zbyt dobra dla diety

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 872 Data: 2013-06-10 02:51:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fit tortilla

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    weź podaj jeden związek, którego się boisz, zamiast pisać "chemia" Pytasz na poważnie? %-) mąka pszenna, olej rzepakowy, stablizator: E422, dekstroza, kwas: E296, substancja spulchniająca: E500, ekstrakt z ryżu, zioła, sól, woda E422 - na trzecim miejscu w składzie (!) masz glicerynę która cytuję: Stosowanie jej w dużych ilościach może jednak [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 2369 Data: 2018-12-07 09:38:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny na mase

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    @pagoad Chleb 7 ziaren, pieczywo mieszane. Na surowcach naturalnych. Wypiekany tradycyjnie, bez konserwantów. Skład: mąka pszenna, żytnia, sojowa, płatki owsiane, słonecznik, sezam, siemię lnu, sól, woda. Przed treningowy to obiad o 15.30. Trening na 17.00 WPC wrzuciłem po treningu. Zmieniony przez - EktoAnonim w dniu 2011-04-10 21:26:15

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 856 Data: 2011-04-10 21:18:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mrozona pizza

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Najgorsza jest tam mąka pszenna i pewnie jakiś stary ser Dorzuciłbym cyca z kury i bym wszamał jako chit, a co!

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2929 Data: 2010-08-18 13:41:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    zdecydoanie nie - musisz dostarczać białko z różnych źródeł - m.in. z mleka, warzywa strączkoe , mięso !! oraz z nasion zbóż!! wiadomom sprawą jest że należy rozpisać sobie diete - bo tak z doskoku jak będziesz jadał posiłki to duży nie urośniesz !! Musisz dostarczyć 2g białka na kg masy ciała - ale to chyba wiesz !! ..:: Jeżeli w jakiś sposób [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1660 Data: 2003-06-03 19:51:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    makaron, mąka pszenna, chleb...to niekoniecznie początek listy źródeł węgli, które proponujemy uwzględniać. Nie widzę też sensu w częściowym wywalaniu żółtek z jaj, jednocześnie jedynie z nich czerpiąc tłuszcz w swojej diecie(co też jest pomysłem kiepskim). Jednocześnie dieta uboga między innymi w witaminę A, E, C, niektóre wit. z grupy B, potas, [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 602 Data: 2013-08-04 09:34:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mąka pszenna typ 400

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Ja bym dał żytnią typ 2000, albo pełnoziarnistą z lubelli http://potreningu.pl/diety/produkty/465/maka-pszenna-typ-500 400-setka będzie miała podobny bilans

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1612 Data: 2013-02-06 18:30:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka pszenna razowa cz2

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Jak od czasu do czasu wpadnie Ci mąka pszenna, ilość będzie wliczona, to świat się nie zawali.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 511 Data: 2017-10-27 20:00:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Forma krzak Białko do dupy Smak wanilia gorzej niż mąka pszenna Smak cappuccino mdły i w żadnym wypadku nie przypomina właściwego smaku Proch klei się do wszystkiego Jedyny plus to miarka której brak w ostrowi Omijać z daleka i zostać przy ostrowi

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1119 Data: 2010-09-05 16:59:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta na mase pomocy

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] a I kolacja. co zmienic w tych posilkach a nie zapominajmy ze dochodzi shock teraphy przed trenigiem i storm po trenigu do tego Zma i witaminy chleb baltonowski- Chleb mieszany . Skład: mąka pszenna, żytnia, sól, drożdże 100g = 6 gram bialka , 1,6 g tluszczu , ww 56 g kcl w 100g = 250 Zmieniony przez - klechu87 w dniu 2008-03-12 20:03:29

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1180 Data: 2008-03-12 19:59:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co jest Najbogatsze w Węglowodany?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Przetwory zbożowe: Chleb pszenno żytni 43,7 g Chleb razowy graham 40,0 g Makaron dwujajeczny 72,0 g Mąka pszenna poznańska typ 500, 74,9 g Ryż 78,9 g Warzywa: Buraki 7,1 g Cebula 6,1 g Kapusta biała 6,2 g Marchew 5,4 g Ogórek 2,1 g Pomidor 5,0 g Ziemniaki: ok 13,5 g Owoce: Gruszka 10,9 g Jabłko [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 622 Data: 2014-05-25 20:24:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Makroskładniki w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html wrzuć proszę pełną ankietę z działu. Zdecydowanie za dużo nabiału...mąka pszenna do wymiany, wafle ryżowe od czasu do czasu, nie wrzucaj gotowego dania jak smażony filet, tylko każdy składni osobno ilosć mieśa i tłuszczu jakiego użyłeś, szynki sklepowe [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1086 Data: 2017-04-12 21:34:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka graham

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Pytanie czy coś jest zdrowe jest troche nie precyzyjne. Stosowana jest czesciej przez sportowcow, gdyż ma wiecej popiolu niż konwencjonalna mąka pszenna- więcej składników mineralnych i błonnika.Tak jest zdrowa. Jednak jak masz celiakie czy zalecenia diety ubogobłonnikowej to nie bedzie najlepszym wyborem

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1072 Data: 2016-09-20 19:03:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    mąka razowa wiele nie mówi %-) Pszenna, żytnia, czy jaka razowa?

    Odpowiedzi: 17794 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-27 10:17:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] względem jakości nie jest zbyt dobra. Można użyć mąki owsianej, gryczanej, jaglanej, czy ryżowej. Każda z nich da inną strukturę naleśnika. Niestety wspomniana przez Ciebie mąka koksowa nie jest ku temu odpowiednia. Naleśnik taki będzie na tyle kruchy, że rozpadnie się i nie zawiniesz w niego farszu. Mąka ta może stanowić pewien procent, ale nie [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 8970 Data: 2018-12-04 15:19:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zależy jaki pszenny. Z jakiej dokładnie mąki. Im bardziej oczyszczona i przetworzona, tym gorsza jakościowo. Jak z każdym produktem. Przetworzenie decyduje o jakości. A mąka chlebowa pszenna typ 750 - taka może być? :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-01-05 17:55:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] jakościowo. Uwagę warto zwrócić na skład. Przede wszystkim to, co jest w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Dlatego też wybierając [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-05 15:44:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 100 g chleba razowego ile to będzie kromek ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] lepsze jakościowo. Istotny będzie skład pieczywa. Głównie to, co jest w nim w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Niestety nie da się określić, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-06 14:59:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trądzik - dieta moje artykuły

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] się po obróbce mąki lub kasz (typu krupy) mikroorganizmami acydofiliny (tj. specjalnie zakwaszonym mlekiem – przyp. tłum.). Przygotowanie zakwasiacza. Dodatki: a) mąka żytnia, pszenna, gryczana, jęczmienna, kukurydziana lub jakakolwiek inna mąka, np. manna lub otręby; b) serwatka z kefiru lub ze zsiadłego mle-ka; c) ciepła przegotowana [...]

    Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-26 06:03:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)