weź podaj jeden związek, którego się boisz, zamiast pisać "chemia" Pytasz na poważnie? %-) mąka pszenna, olej rzepakowy, stablizator: E422, dekstroza, kwas: E296, substancja spulchniająca: E500, ekstrakt z ryżu, zioła, sól, woda E422 - na trzecim miejscu w składzie (!) masz glicerynę która cytuję: Stosowanie jej w dużych ilościach może jednak [...]
@pagoad Chleb 7 ziaren, pieczywo mieszane. Na surowcach naturalnych. Wypiekany tradycyjnie, bez konserwantów. Skład: mąka pszenna, żytnia, sojowa, płatki owsiane, słonecznik, sezam, siemię lnu, sól, woda. Przed treningowy to obiad o 15.30. Trening na 17.00 WPC wrzuciłem po treningu. Zmieniony przez - EktoAnonim w dniu 2011-04-10 21:26:15
zdecydoanie nie - musisz dostarczać białko z różnych źródeł - m.in. z mleka, warzywa strączkoe , mięso !! oraz z nasion zbóż!! wiadomom sprawą jest że należy rozpisać sobie diete - bo tak z doskoku jak będziesz jadał posiłki to duży nie urośniesz !! Musisz dostarczyć 2g białka na kg masy ciała - ale to chyba wiesz !! ..:: Jeżeli w jakiś sposób [...]
makaron, mąka pszenna, chleb...to niekoniecznie początek listy źródeł węgli, które proponujemy uwzględniać. Nie widzę też sensu w częściowym wywalaniu żółtek z jaj, jednocześnie jedynie z nich czerpiąc tłuszcz w swojej diecie(co też jest pomysłem kiepskim). Jednocześnie dieta uboga między innymi w witaminę A, E, C, niektóre wit. z grupy B, potas, [...]
Ja bym dał żytnią typ 2000, albo pełnoziarnistą z lubelli http://potreningu.pl/diety/produkty/465/maka-pszenna-typ-500 400-setka będzie miała podobny bilans
Forma krzak Białko do dupy Smak wanilia gorzej niż mąka pszenna Smak cappuccino mdły i w żadnym wypadku nie przypomina właściwego smaku Proch klei się do wszystkiego Jedyny plus to miarka której brak w ostrowi Omijać z daleka i zostać przy ostrowi
[...] a I kolacja. co zmienic w tych posilkach a nie zapominajmy ze dochodzi shock teraphy przed trenigiem i storm po trenigu do tego Zma i witaminy chleb baltonowski- Chleb mieszany . Skład: mąka pszenna, żytnia, sól, drożdże 100g = 6 gram bialka , 1,6 g tluszczu , ww 56 g kcl w 100g = 250 Zmieniony przez - klechu87 w dniu 2008-03-12 20:03:29
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Przetwory zbożowe: Chleb pszenno żytni 43,7 g Chleb razowy graham 40,0 g Makaron dwujajeczny 72,0 g Mąka pszenna poznańska typ 500, 74,9 g Ryż 78,9 g Warzywa: Buraki 7,1 g Cebula 6,1 g Kapusta biała 6,2 g Marchew 5,4 g Ogórek 2,1 g Pomidor 5,0 g Ziemniaki: ok 13,5 g Owoce: Gruszka 10,9 g Jabłko [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html wrzuć proszę pełną ankietę z działu. Zdecydowanie za dużo nabiału...mąka pszenna do wymiany, wafle ryżowe od czasu do czasu, nie wrzucaj gotowego dania jak smażony filet, tylko każdy składni osobno ilosć mieśa i tłuszczu jakiego użyłeś, szynki sklepowe [...]
Pytanie czy coś jest zdrowe jest troche nie precyzyjne. Stosowana jest czesciej przez sportowcow, gdyż ma wiecej popiolu niż konwencjonalna mąka pszenna- więcej składników mineralnych i błonnika.Tak jest zdrowa. Jednak jak masz celiakie czy zalecenia diety ubogobłonnikowej to nie bedzie najlepszym wyborem
[...] względem jakości nie jest zbyt dobra. Można użyć mąki owsianej, gryczanej, jaglanej, czy ryżowej. Każda z nich da inną strukturę naleśnika. Niestety wspomniana przez Ciebie mąka koksowa nie jest ku temu odpowiednia. Naleśnik taki będzie na tyle kruchy, że rozpadnie się i nie zawiniesz w niego farszu. Mąka ta może stanowić pewien procent, ale nie [...]
Zależy jaki pszenny. Z jakiej dokładnie mąki. Im bardziej oczyszczona i przetworzona, tym gorsza jakościowo. Jak z każdym produktem. Przetworzenie decyduje o jakości. A mąka chlebowa pszenna typ 750 - taka może być? :-)
[...] jakościowo. Uwagę warto zwrócić na skład. Przede wszystkim to, co jest w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Dlatego też wybierając [...]
[...] lepsze jakościowo. Istotny będzie skład pieczywa. Głównie to, co jest w nim w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Niestety nie da się określić, [...]
[...] się po obróbce mąki lub kasz (typu krupy) mikroorganizmami acydofiliny (tj. specjalnie zakwaszonym mlekiem – przyp. tłum.). Przygotowanie zakwasiacza. Dodatki: a) mąka żytnia, pszenna, gryczana, jęczmienna, kukurydziana lub jakakolwiek inna mąka, np. manna lub otręby; b) serwatka z kefiru lub ze zsiadłego mle-ka; c) ciepła przegotowana [...]