[...] w zależności od mąki Wykonanie: Mikser: Wyrabiamy mikserem przez 4 minuty na najniższym biegu (hakami). Ma się utworzyć kula (na początku może być nieco lepka, ale potem mąka wchłonie wodę i będzie ok). Ciasto ma "odpocząć" w mikserze 5 minut. Potem miksujemy przez 2 minuty na średnich obrotach. Jeśli widzimy ze ciasto jest za twarde, [...]
Domowy burger z bułką pełnoziarnistą. Inspiracja przepisem zTEGO bloga. Składniki na bułki: 333g mąki pszennej 273g mąki pełnoziarnistej razowej* 300g ciepłej wody 7g drożdży suchych 15g cukru 15g stewii ** 1 jajko 35g rozpuszczonego i ostudzonego masła 1 łyżeczka soli * Powinno być po 300g każdej mąki, ale miałam końcówkę pszennej, więc już nie [...]
Perol - do panierki zapomniałeś bardzo ważnej przyprawy: czosnek w proszku, sypiemy go tyle na ile chcemy mieć ostrego kurczaka, oryginalnie w "Hot Wings" nie ma suszonej ostrej papryki ale ja niekiedy ją dodaje co dodatkowo wzmacnia smak na bardziej ostry Glutaminian sodu to jakby ktoś nie wiedział popularna Saletra, dostępna raczej [...]
No to Skład: mąka żytnia i pszenna, woda, słonecznik, ziarna lnu, płatki pszenne i żytnie, słód prażony żytni i jęczmienny, sól, cukier, olej roślinny, drożdże, kwas mlekowy Mówi coś Tobie? Jakoś nie przypomina składu chleba, który jemy czyli : żyto, woda, sól Zmieniony przez - UNKNOVVN w dniu 2012-11-16 19:39:33
Nie zdążyłam edytować: Marchew w większych ilościach wliczasz, groszek wliczasz. Jeśli mąka razowa to pszenna to zamień na inną. Ziemne na migdały albo inne prawdziwe orzechy. ...Ladies z małym stażem sugerujemy start od rozłożenia posiłków na 5-6 dziennie, w każdym dostarczają białko, tłuszcz i węglowodany (często poza ostatnim godzinę, dwie [...]
Sogacz Twój, chyba jutro też sobie zrobie, tylko muszę właśnie jakoś zastąpić mąkę pszenną. Ciekawe czy owies by się spisał. :) Przecież w przepisie nie ma ani grama mąki pszennej :-D Są płatki jaglane. Owies / mąka owsiana też da rade
Na szczęście nie zacząłem stosować tej diety, trochę ją zmieniałem i dziś zmieniłem znowu. Dziś właśnie pierwszy dzień diety ale... Nie dam rady dziennie pochłaniać 200g ryżu brązowego, którego po ugotowaniu jest przecież jeszcze więcej. Właśnie kończę posiłek z 17:30 i niestety ten ryż chyba będę zmuszony wyrzucić, bo prędzej zwymiotuję niż go [...]
[...] podnieść podaż tego składnika, ale to jest długi okres czasu i nie wiem czy dam radę. A jaki to był makaron, masz może jakiś link czy coś ? Zależy mi żeby to nie była też mąka bezglutenowa - bo to taka sama breja co pszenna. Chyba, że coś z ryżowej, kukurydzy, amarantusa, kasztanów etc Ale takich nie znalazłem, tylko z jakiś roślin co miał 0 [...]
Myślę ze jeśli mąka będzie np.orkiszowa z pełnego ziarna lub żytnia razowa typ 2000 / pszenna razowa 2000 to JAK NAJBARDZIEJ,sama bardzo często robię takie naleśniki bo UWIELBIAM i nie ważne czy masa czy redukcja wliczasz normalnie do bilansu przecież Ostatnio Lubella wrzuciła jakaś nową mąkę perłnoziarnistą ,,pełne ziarno'' tak jak te ich [...]
zapewne średni, koło 50. ja wczoraj robiłem bułki z tej mąki i wyszły całkiem smaczne. zdziwił mnie jedynie fakt, że mąka była żółta! kiedyś miałem pszenną razową z firmy BIO i nie miała takiego koloru, no ale cóż... cena też jest zachęcająca, 2,35 zł za kg. w zdrowej żywności są dwa,trzy, a nawet cztery razy droższe.
dokladnie mowilem o schulstad, co prawda taki zwykly niby smaczniejszy, ale tutaj przynajmniej mam napisane na etykiecie czego ile jest i jest to bardzo dobry chleb, chociaz smakowo odbiega od takiego zwyklego razowca A maka razowa faktycznie jest mniej smaczna niz pszenna, ale moze warto sie zastanowic dlaczego tak jest ;> dla tego ze nasze [...]
tylko to? bo w niektorych skladach nie pisze semolina a pisze z eniby durum, a maka makaronowa pszenna? Zmieniony przez - darot27 w dniu 2010-05-26 22:40:07
Skoro naleśnik to dla CIebie dobra opcja - ok. Możesz sprobować z mąką typu 2000 - o większym przemiale, ewentualnie razowej. Czysta pszenna to średni wybór. Możesz rozważyć również dodatek np. migdałów/orzechów do diety, by nieco te tłuszcze wzbogacić. Nie będzie probleme zjedzenie ich np. w pracy, a moga posłużyc jako dodatek do naleśników. Nie [...]
u mnie ostatnio dość często idą lody (aż za często) taki super dla mnie czit to pizza A to mam przepis dla Ciebie: 1. Mąka razowa pszenna i żytnia - 3,5 kubka w dowolnych proporcjach; 2. 4 puchy tuńczyka w kawałkach; 3. Cebuli w hooy :) 4. Koncentrat pomidorowy; 5. Oliwki czarne, też w hooy:) 6. Główka czosnku Ciasto oczywiście wygniatamy z [...]
Zresztą spójrzcie na etykietę i skład tego grahama: mąka żytnia 49% i pszenna 12%. Czyli w 100 gramach chleba 49gr mąki żytniej i 12 mąki pszennej. Razem 61 gram mąki.