Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej [...]
[...] https://i.imgur.com/eAMSOJfh.png REDUKCJA Tydzień 6 15.05.2019 - DT 3 Coś się ciężko wstawało, zyebana pogoda... https://i.imgur.com/mdFHhCL.jpg Naleśniki pół na pół mąka ryżowa i pszenna- ciekawy wygląd;-) https://i.imgur.com/jYr8GSzh.jpg To już znacie%-) https://i.imgur.com/0CPEEMgh.jpg To tym bardziej%-) Wkrojona parówa i kabanos;-) [...]
A jakim cudem wyszło Ci ciasto na pizzę z mąki żytniej? Zdradź ten sekret by nie smakowało to jak kamień :D Kurczę, sekretu nie zdradzę, bo go nie ma :( po prostu zrobiłem tak jak zawsze zwykłą pizzę :( nasypałem mąki do michy, wlałem wody z rozpuszczonymi drożdżami, cukrem i solą i ulepiłem ciasto, a potem po wyrośnięciu piekłem 20minut w [...]
A wiec od jutra jade na 1800 kcal( 4,5 g ww/kg)-wiem ze znow sie przeciagnelo. Ostatnio duzo nie pisalam bo,nie mialam czasu,ale wszystko zapisywalam na kartce i umieszcze tutaj :) Ostatnio w diecie byli i upadki i wzloty. Czasem jestem bardzo zdeterminowana,wierze,ze uda mi sie odbudowac choc te 1,5 kg miesnia ,ale czasem czuje ze brak mi sil i [...]
razowy to też może być pszenna mąka, lub miks pszennej żytniej. Lubella ma też pełnoziarnisty 5 zbóż. Pszenica może być po dobrym przemiale i będzie biała mąka, a zmielona raz daje razową Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-07-22 07:15:53
Najczesciej robie z maki bialej zmieszanej 1/2 z maka razowa. Teoretycznie da sie w calosci z maki razowej, ale to nie jest to. Maka razowa jest sucha i jedynie poprzez robienie zakwasu mozna uzyskac jakis wilgotny chlebek, ale pizza to ciasto drozdzowe i bardzo cienkie, wiec jak walnie sie w calosci razowa, nie ma sie zadowalajacego nie ma. No i [...]
Bardzo dobrze, bo nie pozbawiona składników odżywczych :-) Im wieksza liczba przy nazwie mąki tym jest zdrowsza. Tj. taka mąka 450 pszenna to zupełnie biała,oczyszczona,najlepsza do pieczenia biszkoptów. Im mąka wyższy numer tym jest mniej przetworzona a wypieki z niej bedą cięższe,bardziej gliniaste,twardsze itd. Osoboście polecam jednak mąkę [...]
grekar9 tak:) Ten akurat był testowy i wszystko zblendowałem, ale podam Ci na swój ulubiony 3 jajeczka bez ubijania, 3/4 łyżeczki proszku, mąka najlepiej pytlowa, żytnia lub pszenna ok 5 łyżek(masa ma być gęstrza niż naleśnikowa) banan w kostkę i tarte jabłko. Do tego ok 30g odżywki białkowej + 2-3 łychy mleka. Jajka+proch+mąka--->blend banan w [...]
dokładnie: mąka ziemniaczana - ale tylko w małych ilościach gdy dodamy jej dużo nasz sos zrobi się zbity i galaretowany, redukcja czyli długie gotowanie na wolnym ogniu, woda odparowuje pozostawiając części stałe, esencję, można też połączyć mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i obie dodać do sosu, zamiast pszennej używałam też owsianej było ok [...]
[...] dopiero ostatnia seria dała coś odczuć. Natomiast wyciąg wszytskie serie z dużym oporem, ale weszło bardzo dobrze Dieta Rano do placka zamiast owsianych zwykła pszenna mąka, bo owsiane się skończyły. Potem wszystko zgodnie z planem. Zjadłem tylko 2 porcje owoców mniej, bo już nie miałem siły wepchnąć. Cheatowo weszły 3 cukierki Michałki. I [...]
a pokaze dziadowi laweczke kupie w piatek wiec moze bede miala wiekszy zapal do treningu brzucha kretke bede brala wiec do sniadania i pozniej do potreningowego/lunchu/obiadu tudziez kolacji (po sciance) * pogoda znow dopisuje choc dzis zimniej. dzien wolny, odpoczywam po wczorajszych maksach odczuwam bol w okolicy lewej lpatki wiec dzis nie [...]
[...] http://imageshack.us/a/img248/6571/snapshot201301061.jpg Mój jest ten kawałek po lewej stronie na dole, ten zasypany serem #-P dla rodziny. W skład pizzy wchodzi mąka pełnoziarnista pszenna, żytnia, drożdże instant, ketchup, cebula, pieczarki, pomidor, zioła, mozzarella, ser żółty, oliwki czarne, łosoś wędzony i tuńczyk w sosie [...]
Pompki robię na razie na kolanach, miałam też problem z tymi odwrotnymi i invert rows, bo nie udało mi się zrobić aż tylu powtórzeń. Wazne bys dała z siebie max ile mozesz. Skąd wziąć tłuszcze zwierzęce? Żołtka (tylko nie za duzo), wołowina, dziczyzna, baranina ..., ryby tłuste (makrela, łosoś, węgorz), masło domowej roboty. Czy mogę sobie zjeść [...]
Masz soga za to, że się starasz Przepis jednak możnaby sporo zmodyfikować dla dobra ludzkości. Nie widzę powodu, żeby to była właśnie pszenna mąka. Lepiej zastąpić ją np mąką gryczaną. Cukier odpada. Rzeczywiście o niebo lepszy będzie miód zarówno dla smaku jak i zdrowia. Można też wykorzystać syrop glukozowy. Olej też można zastąpić oliwą. [...]
Marlena - przepis jest łatwiej zdobyć niż dobrą mąkę. Rozejrzyj się za dobrą mąką i pokombinujemy. Dobra to, według mnie, jak najbardziej razowa, typ 650 (albo "chlebowa"):zytnia, pszenna, z cieciorki, orkisz...
się tłumaczę się ;-) mąka - nie przypilnowałam mojego jak rybę robił i zamiast żytniej wsypał pszenną - ale jak dostał opierdziel to skrucha była :-) a baton to z ciekawości - co by zobaczyć jak to w ogóle wygląda :-) a tak nawiasem taki baton to chyba nie aż taka zbrodnia co jak meal replacement ;-) przyznaję że kupiłam ich kilka na wyjścia w [...]