I sniadanie: 400g mleka 2,0% 12,8/18,8/8 100g platki owsiane 12/63/7,2 15g orzechy włoskie 2/0/10 B: 26,8g WW:81 T:25,2 II sniadanie: 100g ryzu bialego 6,7/79/0,7 100g morszczuk(pieke go w piekarniku) 17/0/2 10g oliwa z oliwek 0/0/9,1 warzywa B:23,7 WW:97,2 T:10g TRENING III Posilek(ROBIE GO W FORMIE KOKTAJLU MIKSUJE I WYPIJAM W DRODZE DO DOMU Z [...]
OMLET BISZKOPTOWY Z DŻEMEM jaja całe - 2 szt mąka pszenna - 1 łyżka oliwa z oliwek - 5g dżem z czarnej porzeczki - 2 łyżeczki tego bede musial sprobowac Ale dieta ogolnie nie dla mnie...wiecej waze:)) ale dobra robota:) <<<Champions are Made Not Born>>>
[...] a nie jakieś miksy. Słonecznik do wywalenia. Podwieczorkiw mojej ocenie są na nic, nie ma sesnu robić posiłku na 200 kcal, to nie pomaga w niczym, a tylko zaszkodzić może. W każdym poisłku ma być 20 g pełnowartosciowego białka. Wafle ryżowe, płatki ryżowe błyskawiczne, mąka pszenna, masło orzechowe, gotowe surówki, to produkty niskiej jakosci
Niech zgadnę: mięso z mintaja, mąka pszenna, aromat identyczny z naturalnym, sól i kilkanaście różnych "E-xxx"? A tabelka z zawartością m.in. białka powinna na nich być. Zmieniony przez - finansista w dniu 2008-03-22 16:47:32
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Brakuje ci tłuszczy to daj tłuste mięsa np. karkówe wieprarzową, wątrobke, szynke wieprzową itp. Nie ma sensu jeść tylko piersi caly czas. W każdym posiłku bułki, makaron, mąka pszenna, a gdzie zdrowsze mniej przetworzone i bogatsze oidżywczo źródla ww, jak np. kasza gryczana, jaglana/ jećzmiena, ryże, płatki owsiane? Do tego owoców również [...]
[...] ilość choć można znaleźć go zastąpić chlebem pełnowartościowym i tym wypiekanym z mąki razowej, grahamowej to jednak nie to podobnie rzecz się ma do makaronów przeważnie to mąka pszenna, woda, sól, jajko taki makaron rzeczywiście nie jest najlepszej jakości (chyba że robisz masę :) najlepsze są orginalne włoskie spagetti ( w składzie zawierają [...]
Produkty dodawaj przed obróbką a nie gotowy smażony filet. Kompletnie bez sensu. Ktoś smażył go na 20ml tłuszczu a Ty na 5ml i wprowadzasz produkt błędnie. Szynki/wędliny do eliminacji. Daj za niej mięso, np szynka, schab, łopatka. Mąka pszenna, masło orzechowe, serek homogenizowany do wywalenia. Za olej rzepakowy daj kokosowy. Poza tym wrzuć [...]
Może troszeczkę odbiję od tematu, ale wartościowsza jest mąka pszenna pełnoziarnista czy żytnia razowa typ 2000? I która z nich bardziej nadaje się jako dodatek np. właśnie do placków owsianych/omletów? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Zmieniony przez - Norwid KKK w dniu 2009-10-21 22:12:25
Witam wszystkim chcialem was poprosic o sprawdzenie diety redukcyjnej a wiec: Wiek: 21 lat Waga: 75 kg Wzrost: 179 cm Wyliczylem sobie ze powinienem spozywac okolo 2400 kcal a diete ustawialem z deficytem 300 kcal Bialko 2g/kg Tluszcze 1g/kg Weglowodany 2,6g/kg Do diety chodze takze 3 razy w tygodniu na silownie pon/sro/piatek a w dni [...]
Może poprosty system IF Ci nie służy . Spróbuj może zwykłej zbilansowanej diety.Zresztą jak jesz 2 posiłki przed treningiem to ten IF jest słaby. Z diety również wywal śmieciowe produkty takie jak serek homogenizowany,mąka pszenna itp
[...] że większość posiłków bazuje na jak najmniej przetworzonych produktach, to część z nich jak najbardziej może być trochę gorszej jakości, np. wspomniana przez Ciebie mąka pszenna. Poza tym, do wyboru masz również inne gatunki mąki, również te lepszej jakości. Warto o tym pamiętać. Drugie pytanie w zasadzie niczym nie różni się od [...]
[...] nazwa wskazuje, to dodatki. U Ciebie trzeba zacząć u podstaw, dlatego zapraszam do działu odchudzanie i odżywianie. Nie wiedziałam co to trizer, ale jak tam w diecie od "dietetyka" jest mąka pszenna typ 550 do omleta, to ja bym się mocno zastanawiała ;-) Musisz się uzbroić w cierpliwośc, bo tu rok ciężkiej pracy (to tak bardzo optymistycznie).
w ramach przygotowań do ćwiczeń i miski upiekłam swój pierwszy chleb na zakwasie (mąka pszenna graham, żytnia i orkiszowa razowa + orzechy włoskie): /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/069487274b014e0da09bbd9d5463b764.jpg
Dzięki za odpowiedź! A jeżeli na makaronie jest napisane "mąka pszenna" i nie ma podanego typu to należy się domyślić że jest to najbardziej oczyszczony rodzaj? Zmieniony przez - ralphii32 w dniu 2010-06-04 21:57:38
ja nawet usunąłbym węgle z pierwszego posiłku ;-) jeśli chodzi o lepsze źrodłą węgli to raczje skłaniałbym się ku roziazaniom takim jak ryż (nie tylko brązowy), ziemniaki, bataty, kasza gryczana (najlepiej niepalona), w dalszej perspektywie kasza jaglana, płatki owsiane. Uzupełnieniem węgli mogą być też owoce, ale raczje te mniej-fruktozowe. [...]
[...] szafki kuchennej różnych produktów uzbierała się wielka siata pierdół ... Akurat proszków fixów i innych pierdół nigdy nie używałam ale poszły wek jakieś kisiele , grzanki , mąka pszenna itd i jutro przez to dopiero konkretne zakupy bo kolejny dzień kaszę jadłam a w moim sklepie osiedlowym nawet ryżu brązowego nie ma :-( przez to że wszystkiego [...]