[...] ktory dostalam w odpowiedzi na moje pytanie na temat pieczywa graham: "W odpowiedzi na Pani pytanie uprzejmie informuję: Do produkcji pieczywa graham jest używana mąka pszenna graham typ 1850 z pełnego przemiału (przynajmniej w mojej firmie) zgodnie z recepturą. Mąka pszenna zwykła jest o większym wyciągu i ma typ 500 Oczywiście przy [...]
A dlaczego akurat maka pszenna jest zla, czyzby maka pszenna nie mogla byc pelnoziarnista? Razowy moze byc zarowno, chleb pszenny jak i zytni, razowy chleb de facto nie musi byc robiony na zakwasie, moze byc rownie dobrze robiony na drozdzch nie zmienia to faktu ze jest z maki razowej. Nazwa razowy pochodzi od sposobu mielenia ziarna (raz [...]
[...] kukurydziany chleb zapytałam czy mają może skład do pokazania z czego dany chleb/bułka jest wyrabiane no i dostałam więc napiszę teraz skład: Chleb i bułki kukurydziane: mąka pszenna typ 500, woda, mąka kukurydziana, kaszka kukurydziana, nasiona słonecznika, tłuszcz roślinny, olej roślinny, przyprawy, drożdże, sól. Wynika więc, że nie jest to [...]
Dieta i suplementacja nadal bez zmian jedynie co planuję to obcinanie węgli w najbliższym czasie. Okienko żywieniowe nr 1 10:00 – 12:30 Hi Tec Whey C-6 25g (plus woda 200ml) Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g Ryż długoziarnisty 80g Mieszanka warzyw 150g OMLET(składniki na połówkę omleta) Jaja kurze 102g (2szt. Rozmiar M) [...]
Moja aktualna dietka IF którą już wdrożyłem od poniedziałku. Klasycznie dwa okienka żywieniowe pierwsze 10:00 - 12:30 drugie 18:30 - 21:00. Białko 1,8 na kg masy ciała. Obecnie ważę 90 kg. Dołożyłem więcej tłuszczu w porównaniu z ostatnim IF a węgle są podobnie. 2 285 kcal 162 g białko 309 g węglowodany 42 g tłuszcze Okienko żywieniowe nr 1 [...]
[...] formie przetworzonej W Polsce - także produkty zawierające owies ze względu na stałe zanieczyszczenie owsa ziarnami innych zbóż sprobuj ww zlozone/produkty bez glutenu Ryż, mąka ryżowa, płatki i kaszki ryżowe, pieczywo ryżowe Mączka ziemniaczana Mąka kukurydziana, płatki i chrupki kukurydziane Soja, tapioka, sago Makaron bezglutenowy i pieczywo [...]
Moja aktualna dietka IF którą już wdrożyłem od poniedziałku. Klasycznie dwa okienka żywieniowe pierwsze 10:00 - 12:30 drugie 18:30 - 21:00. Białko 1,8 na kg masy ciała. Obecnie ważę 90 kg. Dołożyłem więcej tłuszczu w porównaniu z ostatnim IF a węgle są podobnie. 2 285 kcal 162 g białko 309 g węglowodany 42 g tłuszcze Okienko żywieniowe nr 1 10:00 [...]
[...] płatki owsiane od płatków owsianych błyskawicznych? Poza tym, że błyskawiczne krócej się przygotowywuje i mają nizsze IG? (ale akurat IG jakoś wybitnie mnie nie obchodzi) - mąka żytnia, a mąka pszenna - jakie różnice? Między poszczególnymi typami są jakieś więkze różnice, dla przeciętnych ludzi jak ja? Bo obczaiłem, że w domu mam tylko pszenną [...]
A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy maka z pszenicy durum dobra jest? Wiem, ze do makaronu sie uzywa, ale, gdzies kiedys ktos pisal mi, zeby z takiej pizze np. zrobic bo sie nadaje do tego. 4.Jesli zmieszam make zytnia razowa [...]
Kuba byc moze jest tak jak mowisz, ale ja nie jestem pierwszy i nie ostatni, ktory tak robi. Konkretnie o te gofry sie rozchodzi, a mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mak, rodzajow itp. itd. A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy [...]
mąka razowa, to tylko nazwa potoczna w sklepie interesuje nas mąka pełnoziarnista i w zależności od tego z jakiego zboża została wyprodukowana to odpowiednio można dostać - pszenną, żytnią, orkiszową co do gryczanej, owsianej, ryżowej, to jeśli nie ma tam napisane że jest to mąka z pełnego przemiału, lub jest numer indentyfikujący, czyli 1850 lub [...]
Witam. Od soboty obciąłem trochę kalorii głównie z tłuszczu. Suplementacja bez zmian jedynie zwiększyłem C-6 do 60 g dziennie. Okienko żywieniowe nr 1 10:00 – 12:30 Hi Tec Whey C-6 30g (plus woda 200ml) Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g Ryż długoziarnisty 80g Mieszanka warzyw 150g OMLET(składniki na połówkę omleta) Jaja kurze [...]
Aktualna dieta i suplementacja aktualnie bez zmian. Posiłek nr 1 Mleko 2% 200 g Płatki owsiane 80 g Hi Tec Whey C-6 20 g Posiłek nr 2 Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Ryż długoziarnisty 70 g Mieszanka warzyw 150 g Hi Tec Whey C-6 10 g Posiłek nr 3 Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Ryż długoziarnisty 70 g Mieszanka warzyw 150 g [...]
Duża zmiana w diecie. Wracam do 5 posiłków na dzień. Aktualnie będzie to wyglądać tak. Zaczynam od dzisiaj. Suplementacja bez zmian i dalej stosuję 60 g Hi Tec Whey C-6 w postaci shake z wodą do każdego posiłku. Posiłek nr 1 Mleko 2% 200 g Płatki owsiane 80 g Hi Tec Whey C-6 20 g Posiłek nr 2 Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Ryż [...]
Jak co wieczor jestem spragniony nowej wiedzy dlatego mam kilka pytan pytania :D Jesli dobrze rozumuje to maka pszenna (czyli maka biala) jest nieodpowiednia przez duze IG. Prawda ? Dlatego ide jutro zakupic sobie inna maka, i teraz pytanie. Ktora jest najlepsza ? Razowa, Zytnia, czy jeszcze jakas inna ?;> No i kolejne pytanie zwiazane rowniez [...]