[...] szczypiorek, koperek, 1 szkl. mleka w proszku odtł, sól, pieprz, zioła, ser żółty do posypania. Ugotować ok. 2 szkl. soczewicy i zemleć albo rozetrzeć. dodać jajka, ser i mleko rozrobione z wodą na "gęstą śmietane". Pomidory i cebulę posiekać i podsmażyć na małej ilości tłuszczu lub bez niego. Ma z nich wyjść gęsta papka. Dodać to do [...]
[...] niektore jej skladniki moga mec w duzych ilosciach niekorzystny wplyw kurczaki - duzo hormonow ryby -metale ciezkie, zanieczyszczenia jajka - o zgrozo nawet nie pytajcie :D mleko- osteporoza i zaglada ludzkosci sery - no w koncu z mleka! wolowina - BSE, do tego hormony wieprzowina - pryszczyca i hormony odzwyki - gowno w proszku pieczywo - [...]
Ja zwykle dorzucam raz dziennie do koktajlu i to nie są duże ilości. Wychodzę z założenia że skoro dzieci mogą pić mleko z proszku w którym bazą jest białko serwatki to ja nie umrę od 20-30g wheya ;-) A co do objętości to trzeba pamiętać że tłuszcz ma dwa razy więcej kcal niż węgle ale dużo mniejszą objętość więc bardzo łatwo tłuszczem przekroczyć [...]
mleko odtluszczone w proszku zawiera nominalnie ok 35% bialka tzn 35g / 100 g proszku, czyli jezeli sypniesz 20 g proszku to masz w tym 35% x 20 g = 7 g bialka, a nie liczysz wody z wlasnego doswiadczenia radze sypac na oko pol szklanki i do pelna wody, bo przy wyzszym stezeniu to sie przelknac tego nie da bleeeeee no chyba ze masz jakies [...]
Mam 20lat, 181cm wzrostu, ważę 65kg.Ćwiczę 4razy w tygodniu na domowej siłowni tj,ławeczka, sztangielki, drążek. A to moja taka pseudo dieta, przystosowana do moich środków finansowych a nie są on za wysokie. Stosuje ją też gdy chodzę do pracy tylko są w tedy inne godziny: 10:00 Płatki owsiane 100g z wodą 3 jajka + ryż smażone na patelni 12:00 [...]
[...] się męczyłam , przelewanie w brzuchu itd . Zastanawiam się czy to kwestia mleka czy ogólnie nabiału bo po serku wiejskim np takiego czegoś nie zaobserwowałam ... Jeśli to mleko to będzie bolała kawa bez mleka :( Nie wiem czy wyłączyć mleko czy obserwować ? Trzymanie czystej michy ma takie plusy że wykryje się szybko intruza ... Testuję dalej [...]
hmm jesli chodzi o to mleko granulowane <w proszku> to posiadam takie mleko jeszcze nie widze zbytnich efektow ale moze cos daje to jest takie moje uzupelnienie diety : tansze od odzywek :))) chcesz miec miesnie chcesz miec bary to cwicz ciezko lub siedz cicho !!!
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
To co piszesz to przypuszczenia, jednak pewne jest że ich pożywienie jest o wiele bardziej naturalne, mleko nie jest np pasteryzowane i nie ma jakiś przetworzonych produktów. Generalnie pisze o tym bo uważam, że to ważne aby jeść dużo naturalnego pożywienia i o tym mówić. Na pewno wpłynie to na lepsze dla naszych organizmów, nikogo nie namawiam do [...]
dziekuje odezwe sie za niedługo i powiem jakie sa efekty. mam jeszcze pytanie bo napisałem w diale odżywianie ale nikt nie odp mi ... dieta na masę : spasowała mi ta: moge sie jej trzymać?? 1 posiłek Płatki owsiane 90g Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250 Kakao 10 Rodzynki suszone 20 2 posiłek Chleb żytni razowy 120 Szynka wiejska 40 Pomidor 60 Jabłko [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
mam pytanie : jak mam to mleko w djecie odtłuszczone to jak robie z 20 g mleka (znaczy proszku)200ml mleka w kubku(plynnego) to w tym jest dalej 35,3g bialka na 100g czyli 100g =100ml to jak wypilem 200ml tego mleka to znaczy ze wessalem w przyblizeniu 80 bialka tak bo juz sie zgubilem!!!!! POZDRO 600 dla wszystkich --musze wziać sie do roboty!!!
co sadzicie o mieszaniu MLEKA W PROSZKU odtluszczonego z normalnym w plynie i piciu tego 2 x dziennie MLEKO W PROCHU ma 35 g bialka i 50 wegli w 100 g produktu ja to teraz jem ZOBACZYMY CZY COS przybedzie
[...] Mleko krowie jest mlekiem typu kazeinowego. Aby trawić kazeinę jest nam potrzebny enzym podpuszczka, którego organizm dorosłego człowieka nie produkuje, w związku z tym mleko jest produktem ciężkostrawnym, co powoduje w następstwie zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ponadto mleko krowie jest alergizujące (najbardziej alergizuje [...]