SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko w proszku

  • [...] dorosłych) i produktów mlecznych skraca życie, gdyż powodują niewspółmierny do zawartych w nich węglowodanów silny wyrzut insuliny (indukują zaburzenia glikemii). Ponadto mleko krowie zawiera liczne hormony, które negatywnie wpływają na zdrowie i skracają życie. Soki owocowe i napoje Z powodu nadmiernej zawartości węglowodanów o szybkiej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4316 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • Jaki jogurt naturalny wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Gdy mamy poprawnie opisany jogurt z dokładnym oznaczeniem, mamy pewność, że zawarte w nim bakterie mają działanie probiotyczne. Niestety sporo w jogurtach dodatków (np. mleko w proszku czy białka mleka, zdarza się, że w jogurtach znajdziemy substancje zbrylające i nie tylko), które nie zawsze są złe, ale dobrze byłoby szukać jogurtów o jak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 41228 Data: 2017-08-08 10:17:14
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] że szukają produktów, które będą w stanie szybko spożyć i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22505 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • Jakie lody mają najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24127 Data: 2017-10-09 09:59:42
  • Jakie lody wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] białej czekolady oraz migdałów. Po wyjęciu z zamrażalnika dość długi czas oczekiwania na uzyskanie konsystencji zdatnej do spożycia/nałożenia. Skład: 29,2% śmietanka, woda, mleko zagęszczone, cukier 4,4%, czekolada mleczna, 4,4% kakao w proszku, żółtko, kawałki czekolady deserowej 3%, kawałki białej czekolady 3%, migdały w czekoladzie 3%, mleko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26387 Data: 2017-08-24 09:26:33
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Minusy: produkt mimo swojej ogólnej dostępność, rzadko jest widywany na półkach. Dr. Oetker Słodka chwila, budyń o smaku czekoladowym Skład: cukier, skrobie modyfikowane, mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, 4,4% czekolady w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), olej roślinny (palmowy, palmowy całkowicie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9396 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bardzo często jest on wysoko usadowiony na liście składników, co oznacza, że w danym produkcie jest do sporo. A to z dietą nie ma nic wspólnego. Kolejnym składnikiem jest mleko w proszku, dodawane również dla poprawy smaku, na ten dodatek powinny uważać osoby z nietolerancją laktozy. Znajdziemy też w pieczywie chrupkim dodatek soli oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13492 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • Jakie pralinki jeść na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Słodycze kuszą nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Będąc na diecie potrzeba wiele samodyscypliny, by umieć odmawiać sobie słodkości. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie tradycyjne słodycze znajdują swoje odpowiedniki w zdrowszej wersji.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2612 Data: 2017-11-07 09:39:51
  • Jaki chrzan najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] około 7 zł za 190 g. Społem Kielce Chrzan luksusowy Skład: korzeń chrzanu 70%, woda, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, mleko w proszku, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu. 100 g tego chrzanu dostarczy 103 kcal, w tym: 2,8 g białka 1,6 g tłuszczu 17 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8040 Data: 2017-10-15 12:23:08
  • [...] (laktazę), dlatego bez obaw mogą być spożywane przez osoby z nietolerancją. Produkty, które mogą się znaleźć w naszej diecie Zott Jogurt naturalny bez laktozy Skład: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii. *zawartość laktozy ≤0,1 g/100 g. Wartość odżywcza 100 g tego jogurtu dostarczy 67 kcal, w tym: 4,9 g białka 3,1 g tłuszczu (w tym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6617 Data: 2017-11-13 09:56:14
  • Jakie wafelki wybrać na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] się w nie można w sklepach Internetowych albo w sklepach stacjonarnych z odżywkami. Wawel Wafle o smaku kakaowym bez dodatku cukru Skład: mąka pszenna, tłuszcz palmowy, mleko w proszku odtłuszczone, substancja słodząca: maltitol, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 5,3%, serwatka w proszku (z mleka), barwnik: karmel amoniakalny, olej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5778 Data: 2017-11-05 12:22:38
  • Rodzaje napojów kawowych. Napoje na bazie kawy okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zalać do połowy szklanki wrzątkiem i odczekać do schłodzenia. Dodać ksylitol i wymieszać dokładnie. Do wysokiego naczynia przelać już schłodzoną kawę, dodać zimne mleko oraz odżywkę białkową w swoim ulubionym smaku. Zblendować całość, przelać do wysokiej szklanki, dodać kostki lodu, posypać wierzch cynamonem i dodać startą na małych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7002 Data: 2017-11-29 10:00:13
  • Największe oszustwa - czekolada

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] wytycznymi w sprawie przepisów dotyczących kakao i wyrobów czekoladowych z 2003 r., czekolada mleczna powinna zawierać: masło kakaowe (otrzymane z ziarna kakaowego), cukier, mleko w proszku i kakao w proszku (po wytłoczeniu masła kakaowego z ziarna pozostaje kuch, czyli sprasowana miazga kakaowa. Po jej zmieleniu otrzymujemy kakao w proszku). [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2628 Data: 2019-03-25 22:21:33
  • 17β-hydroksy-4-androsten-3-on, czyli testosteron, jest androgenem uznawanym za podstawowy dla mężczyzny. Nie do końca jest to prawda, ponieważ w ostatnich latach okazało się, że równie ważne, a może nawet ważniejsze dla mężczyzny są hormony…, które wcześniej były postrzegane, jako kobiece (estradiol). Testosteron działa także jako prohormon, w ten [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7150 Data: 2019-06-19 07:45:57
  • Jakie ciastka na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7929 Data: 2017-10-20 20:29:17
  • Która chałwa najlepsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Chałwa to kolejny produkt, który chciałbym porównać. Wielu z was, kocha chałwę za jej oryginalność i niepowtarzalny smak. Niestety zazwyczaj te spotykane w sklepach przepełnione są syropem glukozowym, utwardzonym olejem roślinnym i małą zawartością procentową sezamu, co stawia taką chałwę w złym świetle. Czy możemy od czasu do czasu nacieszyć się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27734 Data: 2017-09-09 11:13:39
  • 7 rzeczy, których możesz nie wiedzieć o jogurcie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jogurty cieszą się ogromną popularnością, o czym świadczy chociażby ilość i szeroki wybór jogurtów, jakie znajdują się w sklepach. Nic dziwnego! Jogurt ma kremową konsystencję, dzięki czemu może stanowić alternatywę lub dodatek do deserów, świetnie komponuje się z płatkami, może stanowić również bazę do wszelkiego rodzaju sosów. Ile tak naprawdę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2070 Data: 2019-03-03 15:14:35
  • Czy cukier owocowy tuczy? Soki i napoje cola, co gorsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czekolada z orzechami to już produkt o wysokim stopniu przetworzenia (zaawansowanej obróbce są tam poddane tłuszcze np. bezwodny tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy; cukier, mleko w proszku, serwatka w proszku itd.). To samo dotyczy napojów słodzonych cukrem i zwykłej wody. Skąd wziął się problem z fruktozą? Do wielu produktów zaczęto dodawać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 804 Data: 2022-11-11 18:03:20
  • Nutella vs. Nutwhey Peanut Choco - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nutella i dzieciństwo było piękniejsze. Świeżutki chlebek z masełkiem, na to tona Nutelli i śniadanie nabierało nowego znaczenia. Mimo upływu czasu nadal jest jednym z najczęściej kupowanych kremów czekoladowych. Zazwyczaj przez ludzi, którzy niekoniecznie dbają o swoją sylwetkę i zdrowie. Osoby bardziej aktywne, będące na diecie, szukają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7483 Data: 2017-09-07 08:56:11
  • [...] ja używam tej z Lidla 74% kakao 15 gramów oleju kokosowego Jak przygotować? Twaróg z serkiem i jogurtem blendujemy na bardzo gładką masę. Dodajemy izolat i jeśli chcemy mleko w proszku - dobrze wszystko miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Jak ostygnie miksujemy z masą i przelewamy do foremki wyłożonej folią. Ja używam foremki o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12236 Data: 2018-01-29 08:51:39