Mleko nie tuczy o ile jest spozywane w normalnych granicach. Laktoza to rzeczywiscie proste WW ale patrz wyzej. Jezeli lubisz mleko to je pij, nie widze powodu, zeby elimonowac je z diety. ______ Kawosz ____________________________ Kucharek w Jadlodalni
[...] spożywania mleka i mam spore wątpliwości co do tych wszystkich teorii potępiających mleko ze względu na laktozę bo nikt nie jest w stanie wyjaśnić i udokumentować tego, że laktoza źle działa na każdego. jeśli nie ma się upośledzonego wchłaniania tego dwucukru to mleko jest jak najbardziej ok, macie tu ciekawy temat: [...]
Nie od tłuszczu Cię zalewa tylko od złego rozkładu makro. Stawiasz albo na węgle albo na tłuszcze, jak będziesz jadł i jednego i drugiego sporo to Cię będzie zalewać bardziej. Mleko bez laktozy jest gorsze niż to z laktozą bo jest ona zastąpiona zwykłym cukrem. W Twoim przypadku lepiej postawić na mleko roślinne np migdałowe, ryżowe itp. Można [...]
O produkty. Twaróg sernikowy , twaróg i jeszcze raz twaróg a do tego banan. Banany odpuść całkowicie. Owoce out , jak nie możesz bez nich wytrzymać jedno dziennie jabłko np. Ale nie banan o wysokim IG nasączony chemią. Innych u nas nie ma. Kukurydza out. Warzywa na patelnię jeśli smażysz na tłuszczu roślinnym to bardzo kiepsko. Dodatkowo ten [...]
A rozpisz jaką masz dietę dokładnie. Mleko na redukcji zdecydowanie odpada, może rano przy śniadaniu do owsianych. Ale generalnie laktoza jest złą substancją. Mleko i jogurty nie są jedynymi źródłami białka!
bo mleko to laktoza, cukier prosty który na dodatek większość osób nie trawi tak jak należy mleko nie jest wcale jakoś bardzo wartościowe ogranicz do płatków czy najlepszy to rzecz względna ja bym stawiaj raczej na 'up your mass'
Laktoza to dwucukier, ktory tylko w polowie zamienia sie do glukozy, wiec wcale nie jest tak otluszczajacy jak sie mowi.Tylko w polowie moze byc wykorzystywany bezposrednio do zamiany w glicerol jesli zjemy nadmiar kalorii.Ig jest niskie, jednak nie ma co przesadzac.Jest to plyn i jesli ktos ma problem z nadmiernym apetytem, to lepiej skupic sie [...]
[...] E472c, substancja zagęszczająca, czekolada w proszku(0,04%), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera substancję słodzącą. *Zawiera naturalnie występujące cukry - cukier mleczny laktoza. Może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów. Nie mówię oczywiście o wprowadzeniu tego do diety na stałe, ale o jakimś przyjemnym urozmaiceniu.
http://www.candia.pl/mamo-rosne/ wartosc w 100ml kcal 63 b 2,0 w( w tym lakotza 100%) 8,0 t 2,6 skład: mleko półtluste, woda, laktoza, olej rzepakowy i słonecznikowy, witaminy: A, b1,b2,b5,b6,b8,b9,b12,c, d3,e,k1,pp, sole mineralna, chciałam pić z odzywką na noc (jestem na etapie redukcji)
[...] potrzebny, a masło o żadnej porze dodaj tu warzyw 8.22.00 białko (ostrowia) 30g + 200ml mleka 3,2 % ok ale dodaj z 15-20ml oliwy z oliwek i woda zamiast mleka - po co komu laktoza na noc? 24.00-8.00 sen w dni nie treningowe możesz obciąć troche ww to znaczy np z przed i po treningowego dać mniejszą porcje ryżu np.nie 100g a np75 lub 80g. Poza [...]
[...] w smaku jest trochę lepsze od normalnego. Trochę słodsze. A firmy nie pamiętam ale kupuję w różnych sklepach. Cena za litr około 3,3zł wychodzi. Jak dla mnie lepsze to niż laktoza :) Możesz sprawdzić w Lidlu tylko nie wiem czy jest to samo co w Niemczech Przyznam, że kupiłem provit oraz bardzo podobny produkt innej firmy i pod względem smaku [...]
[...] można je nazwać "paliwem". Węglowodany są łańcuchami o różnej długości z molekułami cukrów. Krótsze nazywamy prostymi-glukoza, fruktoza, trochę dłuższe dwucukrami-laktoza,maltoza,sacharoza a jeszcze dłuższe węglowodanami złożonymi-skrobia i glikogen. Organizm przechowuje węglowodany w mięśniach bądź w wątrobie w formie glikogenu. W [...]
plokijuh12, ta odżywka nadaje tutaj tez smak,a mleko w proszku w połączeniu z białkiem raczej smaczne nie będzie jak przypuszczam,a poza tym będzie beznadziejne jeśli chodzi o skład. Jeśli miałbyś faszerować się samą laktozą to nie lepiej po prostu zrobić sobie zwykły omlet? Zwlaszcza,ze ten przepis jak widać jest dwuskładnikowy+ ewentualnie można [...]
[...] itd poczytaj o diecie to tam bedziesz miala liste rzeczy ktore moga wywolywac wzdecia, odstawiasz wszytskie na 2 tgodnie a potem wprowadzasz z tej zakazanej listy po jednej rzeczy zeby sprawdzic jaka reakcje wywoluje wywalilam tez twarogi, mleko z laktoza, jogurty, maslanki itd no i gluten Zmieniony przez - markoto w dniu 2015-07-15 13:15:27
[...] zneutralizowania organizm pobiera wapń i paradoksalnie często wapń zawarty w danym produkcie mlecznym nie wystarcza więć organizm sięga po zapas ;) kolejny problem to laktoza , to ze posiadasz enzym który sobie z nia poradzi oznacza tylko tyle ze zdolasz ja rozłożyć na glukoze i galaktoze, glukoze wykorzystasz ale galaktozy organizm do [...]
[...] regeneracja po treningu pobiera najwięcej energii. Jak dla mnie cały trening do wymiany. Ale oczywiście zrobisz jak zechcesz I jeszcze jedno. Mleko z pierwszego posiłku możesz spokojnie zostawić. Nigdzie naukowo nie dowiedziono, że laktoza szkodzi na redukcji. Pewnie nie wszyscy się zgodzą Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2008-11-10 14:15:47
dzięki jacek,wiem o co chodzi bo mleko itp.to laktoza,a mam jeszcze takie pytanie dałem 6 g wegli+0.6 tłuszczu +2.5 białka pełnowartościowego<+0.7 roślinnego ale jego nie wliczam do białka> i wychodzi około 400-500 kcal mniej niż miałem wcześniej i nie wiem co z tym zrobić?? zamiast serka wiejskiego dam 125g sera białego pozdrawiam
A co myślicie o odżywce białkowej na mleku?Ciągle gdzieś na forum czytam że mleko jest złe,że laktoza, a mój trener z siłowni powiedział żebym w dni treningowe piła na mleku bo wtedy to białko jest bardziej przyswajalne.Czy może jeśli jestem na redukcynej powinnam wogóle mleko wyłączyc?