[...] takie jak tłuszcz czy białka, są zatrzymywane, zaś substancje posiadające mniejszą masę cząsteczkową, jak choćby sole mineralne, kwasy, niskocząsteczkowe peptydy czy laktoza przenikają przez membranę. W taki sposób otrzymywane są koncentraty o stężeniu białka od 30 do 50 %. Izolaty białek serwatkowych (WPI) zawierają w swoim składzie [...]
[...] skutki i objawy, nie koniecznie musimy spędzić cały dzień w łazience by się okazało ze mamy nie tolerancje na laktozy. Ostatnio tez trafiłem na dosyć ciekawą informacje ze laktoza ma wpływ na prolaktynę co prowadzi do zatłuszczania się i retencji wodą ! Teraz chciał bym wkleić artykuł bo uważam ze tam jest bardzo ładnie wszystko opisane [...]
[...] w odpowiednim okresie laktacji do którego „produktu" niczego nie dodano i niczego nie odjęto. Mleko to mieszanina składników chemicznych stanowiący wodny roztwór właściwy (laktoza, sole mineralne),roztwór koloidalny (kazeina ,fosforany) oraz emulsje która tworzą tłuszcze. Mleko różnych gatunków stanowi prawie te same podstawowe składniki, różni [...]
[...] i budowie nowych włókien mięśniowych w procesie regeneracji. Węglowodany możemy podzielić na dwa rodzaje: (Herve Duchemin, 2009): • węglowodany proste - fruktoza, laktoza, maltoza, glukoza - możemy je znaleźć na przykład w owocach, mleku, miodzie czy warzywach, • węglowodany złożone - wielocukry, skrobia - możemy je znaleźć w takich [...]
[...] czynność układu nerwowego, odpowiedzialny za skurcze włókien mięśniowych, odgrywający znaczącą rolę przy regulacji pracy serca. Należy zauważyć, że zarówno witamina D jak i laktoza poprawiają wchłanianie wapnia. Objawy niedoboru: Zaburzenia wzrostu, krzywica, osteoporoza, kurcze mięśni. Działanie toksyczne: Nieznane, jednak zbyt wysokie spożycie [...]
Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. ANNA SZULC O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej [...]
Moze tekst juz tu co niektórym znany. Tym nie mniej, wydaje mi sie ze generalnie warty przeczytania, Tekst z http://kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1137166&KAT=239 "Pij mleko, będziesz kaleką" ANNA SZULC 2003-10-17 Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo [...]
Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej [...]
[...] energii, można je nazwać „paliwem". Węglowodany są łańcuchami o różnej długości z molekułami cukrów. Krótsze nazywamy prostymi-glukoza, fruktoza, trochę dłuższe dwucukrami-laktoza,maltoza,sacharoza a jeszcze dłuższe węglowodanami złożonymi-skrobia i glikogen. Organizm przechowuje węglowodany w mięśniach bądź w wątrobie w formie glikogenu. W [...]
[...] większe stężenie. W zasadzie jedynym w pełni łatwo strawnym produktem mlecznym jest mleko zsiadłe. Jednak i ono ma więcej wad niż zalet. W czasie procesu kwaśnienia mleka laktoza przekształca się w kwas mlekowy. Jest on przyswajany przez osoby nie tolerujące laktozy. W zasadzie jedynymi większymi zaletami zsiadłego mleka są: lekkostrawność [...]
O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej reklamy, politycy i oczywiście koncerny mleczarskie, którym publiczna akcja jest wyjątkowo na rękę. Dziewczynka z reklamy jest nieśmiała, szczerbata i pewnie od dawna siedzi w ostatniej ławce. Kiedy przyznaje się klasie, że chciałaby zostać piosenkarką, dzieci [...]
Z GÓRY PRZEPRASZAM ADMINISTRTORÓW Z OTWARCIE NOWEGO POSTU ALE MYSLE ZE DO OSTATNIEGO NIKT JUZ NIE ZAJRZY!JEZELI JEST MOZLIWOS MOZNA POLACZYC OBA. ZNALAZEM NOWE DANE DOTYCZACE NASZEGO "MLECZKA" I OSOBISCIE CHYBA JE ODSTAWIE ALBO OGRANICZE. A CO WY NA TO??? NA USŁUGACH KONCERNÓW Ale nie wszyscy medycy tak myślą. Jednym z nich jest doktor Eugeniusz [...]
[...] w ogólnej masie białek serwatkowych. Pewien odsetek społeczeństwa posiada swoistą alergię na mleko krowie. Podstawowymi czynnikami alergizującymi mogą być : laktoza oraz znacznie rzadziej laktoglobulina. Spójrzmy jak powyższy problem jest rozwiązany przez firmy produkujące odzywki. Otóż w wysokiej jakości odzywki zawierającej [...]
[...] w ogólnej masie białek serwatkowych. Pewien odsetek społeczeństwa posiada swoistą alergię na mleko krowie. Podstawowymi czynnikami alergizującymi mogą być : laktoza oraz znacznie rzadziej laktoglobulina. Spójrzmy jak powyższy problem jest rozwiązany przez firmy produkujące odzywki. Otóż w wysokiej jakości odzywki zawierającej [...]
[...] w mleku. Mleko w swym składzie posiada cukier mleczny zwany laktozą , w soku jelitowym wielu ludzi nie ma już laktazy , czyli enzymu rozkładającego laktozę. Nie strawiona laktoza przedostaje się do jelita grubego , gdzie jest rozkładana przez mikroflorę bakteryjną a produktem ubocznym owego rozkładu są powodujące wzdęcia gazy. W takim [...]
[...] dania :) Zawartość składników przy podanych składnikach i ilości: Białko:34g (12 g zwierzęcego z mleka + 12 z odżywki; 10 g roślinnego Węglowodany:68g (sacharoza 4g;laktoza 17g; skrobia 21g) Tłuszcze:13g(3g nasyc.2g jednonienasyc.6g wielonienasyc.) Oczywiście można skomponować ten posiłek zupełnie inaczej zmieniając składniki wg. tego [...]
[...] i prawidłowe żywienie" "Nietolerancja mleka polega na braku fermentu laktozy w komórkach jelitowych. Tylko ten i żaden inny ferment rozszczepia laktozę mleka. Kiedy go brak, laktoza staje się "zdobyczą" drobnoustrojów. Bakterie potrafią się rozmnożyć z niesamowitą szybkością... Takie szybkie rozmnożenie się bakterii powoduje dostanie się do [...]
Na wstepie pragne nadmienic, iż jest to moja pierwsza dieta w życiu dlatego też zdecydowalem się na dietę zbilansowaną (art. Ellisa „zbilansowana diete redukcyjna - nowe spojrzenie") Waga 95 kg Wzrost 176cm Tkanka tluszczowa ok. 24% (cale zycie robie mase :D) Staż ok. 5 lat z przerwami niezaleznymi ode mnie (treningi siłowe ok. 3-4 w tygodniu) [...]
[...] i prawidłowe żywienie" "Nietolerancja mleka polega na braku fermentu laktozy w komórkach jelitowych. Tylko ten i żaden inny ferment rozszczepia laktozę mleka. Kiedy go brak, laktoza staje się "zdobyczą" drobnoustrojów. Bakterie potrafią się rozmnożyć z niesamowitą szybkością... Takie szybkie rozmnożenie się bakterii powoduje dostanie się do [...]
[...] kosmkowego rozglądającego laktozę mleczną do glukozy i galaktozy. Dla wyjaśnienia tylko po hydrolizie oba cukry proste mogą dostać sie do krwiobiegu. W przeciwnym razie laktoza trafia do jelita grubego i ciągnie wodę, powodując biegunki i straszne objawy jelitowe. Największą aktywność laktazy potrzebują noworodki i niemowlęta trawiące [...]