[...] powinno bić nasze serce. Jak wyżej napisano każdy wysiłek tlenowy jest uznawany za aerobowy, jednak do 50%HRmax z fizjologicznego punktu widzenia organizm nie otrzymuje korzyści z wysiłku. Przy tętnie 50-60%HR max organizm zaczyna już korzystać z tłuszczu jako składnika energetycznego. Wysiłek na takim poziomie jest polecany osobom [...]
[...] może wystąpić tylko wtedy, gdy organizm ma dosyć wypoczynku i snu. Potrzebne jest minimum osiem godzin dobrego spokojnego snu w nocy. Ponieważ organizm człowieka odnosi korzyści z regularności, dobrze jest chodzić spać o tej samej godzinie wieczorem, gdyż organizm przyzwyczaja się do tej samej pory wypoczynku. Rezultatem tego jest zdrowy [...]
[...] nawet w tak „demokratycznym" państwie jak USA był niedostępny dla zwykłego sportowca. W lecznictwie głównie stosowana jest jako lek antyhistaminowy (astma itp.). Jakie korzyści odnoszą sportowcy stosujący efedrynę? Głównie to przyspieszone spalanie tkanki tłuszczowej (średnio dodatkowe 50 - 150 kcal na dzień). Pobudzenie psychoruchowe w [...]
Moje pierwsze tłumaczenie /-)_ Tekst w oryginale znajduje się TUTAJ 10 udowodnionych zdrowotnych korzyści diet low-carb i ketogenicznej. Diety niskowęglowodanowe (dalej: low-carb) od lat wzbudzają kontrowersje. Pierwotnie zostały one zdemonizowane przez specjalistów „tłuszczofobów” od zdrowia oraz przez media. Ludzie wierzyli, że diety te, na [...]
[...] Jak już wcześniej wspominałem, nie ma złotego środka dla każdego, dlatego tak ważna jest praktyka. Metodę prób i błędów należy dochodzić do rozwiązań, który maksymalizuję korzyści przy jednoczesnym minimalizowaniu skutków ubocznych. Życzę Wam naprawdę świetnej wakacyjnej formy 2011! King_Odin Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2010-10-04 [...]
[...] najlepsze źródło białka. Koncentrat Białek Serwatkowych(WPC) To chyba najbardziej znana i lubiana forma białka na rynku suplementów. Liczne badania naukowe dowodzą szeregu korzyści płynących ze stosowania Koncentratu Białek Serwatkowych. Optymalne proporcje aminokwasów i peptydów to nie wszystkie jego walory. Oprócz działania anabolicznego [...]
[...] -brokuły Tak wygląda całość. UWAGI Nie unikajmy cukrów prostych po treningu, szczególnie miodu który ma masę zalet i w tym przypadku duża łyżka po treningu przyniesie same korzyści. Jeśli chodzi o owoce, to jadajmy je z rana lub po treningu. Ja jadam z rana jabłka, kiwi, czy śliwki, one dobrze regulują trawienie. Po treningu można zjeść banana, [...]
[...] nie robił (tak jak w przypadku androstenediolu), lecz w zamian, wspomaga ono ciało w tym, co już próbuje ono zrobić. Można by nazwać HMB substratem, który przynosi znaczące korzyści, jeśli organizm ma jego braki. W przeciwnym razie, jak w badaniu z owcami, w żadnym stopniu nie przyczyni się ono do wzrostu umięśnienia. (...) jak HMB wpływa na [...]
[...] głowy). Owoce zawierają wiele cennych składników odżywczych i nieznaczną ilość fruktozy. Dlatego w większości przypadków całkowita ich eliminacja przyniesie więcej szkód niż korzyści, zarówno dla zdrowia, jak i dla sylwetki. Należy jednak bezwzględnie wyeliminować słodzone napoje i słodycze będąc skoncentrowanym źródłem cukrów prostych. Resztę [...]
[...] siłowy na granicy możliwości spala więcej kalorii niż jakikolwiek inne trening wydolności owy. Odwrotnie, jeśli wykonuje się trening wydolności owy dla uzyskania z niego korzyści, traci się przez to masę mięśniową. Dlatego też według mnie kulturystyka i trening wydolnościowy nie powinny być ze sobą łączone. Zdrowo jest mieć wysoką wydolność [...]
[...] na ciała ketonowe powodują deficyt kaloryczny. Fakt Wartość kaloryczna wolnych kwasów tłuszczowych jest dwukrotnie większa niż ciał ketonowych co przy przeróbce daje pewne korzyści, ale tylko w początkowym stanie ketozy, po dwóch tygodniach produkcja ciał ketonowych jest zbyt mała by zaobserwować korzystne rezultaty z tego tytułu. Mit Wszystkie [...]
[...] dlatego jest najefektywniejszym spalaczem tk. tłuszczowej, ale wiele ludzi nigdy go nie użyje z powodu konsekwencji spowodowanych przez niego. Nie posiada on także żadnych korzyści płynących z właściwości anty-katabolicznych. Właściwości anty-kataboliczne posiada efedryna, ale nie są one efektywne z powodu krótkiego okresu półtrawania. Skutki [...]
Bardzo czesto jest tak, ze efekty naszej pracy nie sa zadawalajace... Powodow jest kilka, najwazniejsze opisuje w skrucie nizej... Stagnacja miesni: Najczestsze przyczyny wynikajace z niedotrenowania... 1)Poddawanie miesni zbyt malym obciazenia... chodzi tutaj glownie o wade ciezaru. Glownie, ale nie jedynie. Powodem niedotrenowania miesni moze [...]
[...] w sobie nie przyniesie spalenia tłuszczu bo najważniejszą role odgrywa dieta. *Unikajcie cukrów prostych przed trneingiem interwałowym bo może on nie przynieść oczekiwanych korzyści/efektów (*w przypadku redukcji) *Nie polecam tego trneingu na dietach CKD , ponieważ do wykonania jego potrzeba troche uzupełnionego glikogenu z powodu duzej [...]
[...] Czy możecie powiedzieć mi, czy ten produkt występuje w jest bezpieczny i dobry? Chciałbym również dowiedzieć się, jakie są zalecenia dotyczące dawkowania tego białka, aby osiągnąć maksymalne korzyści. Czy istnieją specjalne wskazówki dotyczące sposobu stosowania tego produktu w zależności od mojego planu treningowego i celów? Chce budować masę
[...] się magazyn glikogenu, DNL przez konsumpcję alkoholu wydaje się mniej prawdopodobne. Podsumowanie *Umiarkowana konsumpcja alkoholu jest związana z dużą ilością zdrowotnych korzyści. Długotrwały efekt na wrażliwości insulinowej i masie ciała (przez insulinę oraz zmniejszony apetyt) może być dla nas kluczowy. *Termiczny efekt alkoholu jest wysoki [...]
[...] mięśnie praktycznie całego ciała. Powinniśmy zatem skupić się na harmonijnym rozwoju całej sylwetki jednocześnie pamiętając, że ćwiczenia mogące przynieść nam najwięcej korzyści to nie te na pięknych i wygodnych maszynach. Gro naszego treningu powinny stanowić tzw. ćwiczenia wielostawowe, czyli angażujące (w przeciwieństwie do ćwiczeń [...]
[...] Także powinniśmy ograniczyć spożycie tłuszczów, ponieważ mają one największą wartość kaloryczną ze wszystkich składników pokarmowych i ich ograniczenie może przynieść tylko korzyści. 4. Witaminy. Ich obecność umożliwia przetwarzanie składników pokarmowych tak, aby wypełniały one swoje funkcje. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E, i K) [...]
[...] potraw - opartych w dużej mierze na badaniach opublikowanych w wyższych medycznych czasopismach - i automatycznie zmieniamy nasze przyzwyczajenia żywieniowe, aby czerpać korzyści. Ale czy te wszystkie smaczne kąski informacji są warte prawdzie??? Redaktorka „Good Morning America" - Elizabeth Somer która pisze o odżywianiu, wykonała własne [...]