nie chodzi o to ze ja wiem najlepiej ale spojrz na to ze izolat rozni sie od koncentratu tylko tym ze izolat nie zawiera laktozy i tluszczu wiec jednoczesnie zwieksza sie ilosc bialka w porcji natomiast koncentrat tak jak sama nazwa wkazuje zawiera poza bialkiem jeszcze inne skladniki tutaj to jest wlasnie laktoza i tluszcz. Jesli chodzi o wartosc [...]
Aby ustalić które z białek są najbardziej wartościowe, naukowcy stosuja kilka metod. Jedną z nich jest wskaźnik wartości biologicznej (BV). Dzieki niemu można ustalić, ile własnego białka, uwalnianego w razie potrzeby przez organizm z mięśni, może być zastąpione przez 100g białka, które znajduje się w jedzonych przez Ciebie potrawach. Tabela [...]
[...] białkowa. Wybierając ją, zdecydowanie warto zwrócić uwagę na to, jaka frakcja białka jest obecna w odżywce. Najlepiej, gdyby było to białko serwatkowe (hydrolizat, izolat, koncentrat). Istotna jest również renoma firmy ją produkującej. MEX Matrix 10 i Mutant Whey to firmy zza oceanu. Niestety prawo tam dopuszcza odstępstwa białka od normy od [...]
Jeżeli nie masz funduszy najlepiej kup najprostszy koncentrat białka serwatkowego, zaś podaruj sobie izolaty, hydrolizaty czy białko z jaja – te ostatnie odżywki są dużo droższe. Jeżeli piszesz, że białko ma starczyć na co najmniej miesiąc – zapewne nie masz pieniędzy nawet na elementarną dietę, a kupujesz odżywki białkowe. Bez dostarczania [...]
[...] spożyciem. Wartości odżywcze najczęściej wyglądają następująco: Ilość kcal: 111 Białko: 1,3 g Tłuszcze: 0,2 g Węglowodany: 26 g (w tym 22 g cukrów) W skład jego wchodzi: koncentrat pomidorowy, cukier, ocet, sól kuchenna, skrobia modyfikowana, ziele angielskie, goździki, cebula, różne przyprawy. Jak więc widać nie prezentuje się to zbyt [...]
Sam takie coś jadam z tym że zamaist koncentratu wybieram passate lub pomidory z puszki, wg mnie lepsze niż koncentrat. Pomidory z puszki w jakim sklepie kupujesz, jaką markę produktu ma tzn chodzi np pudliszki itd.
jak szuka lekkostrawnego to tylko izolat. Polecam Trec isolate, whey to koncentrat wiec mogłeś mieć lekkie rewolucje nie obawiaj sie i spórbuj Treca Isolate. Sam szukałem białka którego nie czuć na żołądku i isolate jest super. Dodatkowo All nutrition isolate, bardzo fajne białko mnóstwo smaków Zmieniony przez - FOCAL1 w dniu 2019-01-11 13:15:50
[...] - to bialko w capsach w postaci hydrolizatu. jak chcesz uzupeniac nim wieksze niedobory - to zacznij grac w totka... poza tym swego czasu niektore firmy jako preparat aminokwasowy sprzedawaly chyba po prostu koncentrat bialek serwatkowych (ale nie jestem pewien czy mi sie cos nie po***alo) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-02-15 10:26:34
[...] jest uzupełnienie braków białka w diecie. Wyróżniamy tutaj podstawowy podział na różne frakcje białek: - hydrolizat białka serwatkowego, - izolat białka serwatkowego, - koncentrat białka serwatkowego, - wołowe, - sojowe, - jajeczne, - ryżowe, - grochu, - konopne, - pszeniczne, - ziemniaka. Trzy pierwsze pod względem jakości są zdecydowanie [...]
człowieku przecież te dwa białka mają różnice i to sporą i wpi a wpc jest wpi masz z białka serwatki oraz izolatu najwyzszej jakośći i czystego białka a w wpc masz głownie koncentrat w sumie nazwa mowi sama za siebie tak samo jak do kreatyny co dałeś post tak samo jest różnica a taka że MC masz wieksze capsy i bierze sie mniej niz jak są [...]
[...] ma tylko kilka albo kilkanascie procent bialka i duze ilosci laktozy, dopiero przerabiajac ogromne jej ilosci w skomplikowanych procesach i usuwajac laktoze otrzymuje sie koncentrat serwatki, ktory jest podstawa odzywek serwatkowych lub dodatkow do zywnosci. A z tym serem zoltym to ktos glupote strzelil, ser zolty to dosc zaawansowany produkt [...]
Gainer o który pytasz ma w swoim składzie jedynie koncentrat białka serwatkowego. Jeśli chodzi o smakowitość nie jest zły, ale niestety ustępuje produktom marki ALLNUTRITION. Mass Acceleration jest często polecany, wybierany i cieszy się bardzo dobrą opinią. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html Jeśli szukasz [...]
Po pierwsze, jakimś tam wybitnym naukowcem nie jestem, ale wydaje mi się, że koncentrat białek mlecznych i maltodekstryny, które są najczęściej używanymi składnikami gainerów, są produktami naturalnymi, pozyskiwanymi z naturalnych źródeł. Zatem nie bardzo słuszne jest nazywanie gainera chemicznym jedzeniem, bo równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że [...]
[...] cena/jakość. Innym bardzo dobrym rozwiązaniem i sporo tańszym, będzie zakup sprawdzonego WPC, np. https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Wpc_protein_plus-opis3653.html - koncentrat białka serwatkowego, który jest również białkiem zwierzęcym, bardzo dobrym jakościowo i ma jeszcze większy wybór smaków niż wspomniany wcześniej izolat. Obydwa [...]