SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

groch

  • Przyprawy [art]

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] śluzy i sole mineralne. Zastosowanie Ziele to nadaje się do zupy fasolowej, fasolki szparagowej, potraw z roślin strączkowych, potraw z ziemniaków, ryb, krupniku, grochówki, kapusty, sałatek, potraw mięsnych, potraw z grzybów, kiełbas, wędlin, serów, marynat, pikli, potraw z dziczyzny, majonezów. Stosowany jest do zalewy słodko-kwaśnej [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 7581 Data: 2009-04-13 14:31:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dziczyzna - zawierają około 15% białka Jaja-11% białka sery - 20% białka mleko- 1-3% białka warzywa, ziemniaki i owoce - 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: groch, fasola, soja, bób, soczewica - 20% białka pieczywo, mąka, makarony, kasze - 8-13% białka Dla kulturysty ważącego np. 80 kg i trenującego 5-6 razy w tygodniu potrzeba [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12269 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dziczyzna — zawierają około 15% białka Jaja—11% białka sery — 20% białka mleko— 1-3% białka warzywa, ziemniaki i owoce — 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: groch, fasola, soja, bób, soczewica — 20% białka pieczywo, mąka, makarony, kasze — 8-13% białka Dla kulturysty ważącego np. 80 kg i trenującego 5-6 razy w tygodniu potrzeba [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12584 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] najlepiej więc unikać go lub ograniczać do minimum. -Skrobia jest białą substancją pozbawioną smaku, występującą w wielu surowcach roślinnych, jak zboża, ziemniaki, fasola, groch i w przetworach, takich jak makaron, chleb i wszelkiego rodzaju ciasta. Spożycie skrobi wywołuje uczucie sytości, gdyż pozostaje ona dłużej w przewodzie pokarmowym niż [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystko o witaminach.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] poty nudności duszność Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2663 Data: 2008-05-31 10:08:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety każdego rodzaju

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] solone lub topione, placki ziemniaczane, frytki, ziemniaki odsmażane, fasola sucha i szparagowa, kapusta świeża i kiszona, ogórki świeże i kiszone, kalafiory, brukselka, groch zielony i suchy, kapusta pekińska, czosnek, cebula, grzyby świeże i suszone, soczewica, soja, potrawy z warzyw smażone lub duszone, owoce kwaśne i niedojrzałe, śliwki, [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywka białkowa jako uzupełnienie w diecie wegańskiej.

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam. Czy aby brać się za uzupełnianie niedoboru białka odżywkami muszę mieć skończone akurat 18 lat? Aktualnie mam 15. Mam już fajnie ułożoną dietę, tylko mam problem z tym białkiem. Jakieś rady? Jakie wegańskie białko na początek? Soja czy groch? Z góry przepraszam jeśli było takie pytanie. Nigdzie nie szło znaleźć.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 239 Data: 2019-07-22 20:24:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko Roślinne. Prawda i Mity.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] aby ktos, z zaawansowanych uzytkownikow przedstawil porownanie aminokwasow znajdujacych sie w popularnych roslinnych zrodlach (jak np. orzechy, rosliny straczkowe jak soja, groch, fasola, ziarna, jak rowniez rosliny zielone oraz owoce)z zrodlem bialka zwierzecego (jak np. piersi kurczaka, jajka, mleko, ryby, mieso). Jesli to mozliwe, prosze o [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 9606 Data: 2010-01-25 23:07:02 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • mleko pełne w proszku 25,8gr. szynka gotowana 23gr groch 23,8gr. ser tylżycki tłusty 25,6gr. ser twarogowy chudy 21,2gr ser twarogowy tłusty 17,9 jajko 60gr.-11,4gr wieprzowina schab-16,8gr wołowina pieczeń-20,9gr wołowina rostbef-17,4gr wątroba wieprzowa-19,1gr nerki woeprzowe-16gr dorsz filet-16,5gr halibut-13,6gr fasola-21,4gr flaki-16gr boczek [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-03-25 11:18:14 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Tabela zamiany produktów

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] i karmiących, wystąpiłby niedobór wapnia. Oto przykłady: * produkty zbożowe, tj. mąka, kasza (100g) można zamienić na: pieczywo (153g), lub makaron (100g), czy też groch i fasolę (100g) * mleko (100g) na: maślanka (100g), mleko w proszku pełne (15g), mleko skondensowane (50g), sery twarogowe (15g) * jaja (2 szt.)na: maślanka (400g), [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-12 00:52:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] owoce niedojrzałe, gruszki, śliwki, czereśnie, orzechy Groch, fasola, soczewica, bób Ostre przyprawy ocet, pieprz, musztarda, papryka, pikle Kapuśniak, zupa ogórkowa, grochówka, zupy zaprawione zasmażkami, zagęszczone mąką Potrawy mięsne: smażone, duszone, pieczone tradycyjnie Torty i ciastka z kremem, pączki, faworki, tłuste ciasta, [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-04-28 00:11:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] -Sery, serki itd. - Białko, wapń, arginina, lizyna, ornityna, sporo serków zawiera także witaminy np. D lub B -Słonecznik, orzechy ( włoskie, migdały, nerkowce itp) fasola, groch, dynia, pomidory - Tutaj co prawda wymieniłem nie 1 produkt lecz kilka, ze względu na to że są one poprostu mniej pomocne, aczkolwiek też ważne, zawierają:Arginine, [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-27 20:07:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] przydatności białek dla organizmu ludzkiego pokazują, że najlepiej wypada..... soja :D A prawie wszystkie bialak są TAK samo dobre (wyjątek rośliny strączkowe typu fasola groch które faktycznie okazały się przeciętne). Wnioski jaki był z tych badań? Najlepsze jest mieszanie różnych rodzajów białek, wtedy mają one największą korzyść dla [...]

    Odpowiedzi: 78 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-02-23 00:40:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TABELA ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zakładam ten temat bo nie wszyscy początkujący i inni wiedzą gdzie znajduje sie najwiecej węglowodanów które są bardzo potrzebne naszemu organiznowi. Nie znalazłem przejżystej tabeli w dziale odżywianie to pozwole sobie na taką własnie rozpiske w cczym znajduje sie ich własnie najwięcej. Mam nadzieje że to przyda sie wszystkim. Tabela zawartości [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-07-24 23:18:11 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • Cynk-informacje, zapotrzebowanie i zastosowanie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] niedoborów cynku. Cynk w znaczących ilościach znajduje się w takich produktach, jak: chude, czerwone mięso, wątróbka, ryby, owoce morza (w szczególności śledzie i ostrygi), groch, orzechy, nasiona dyni, kakao, bób i fasola. Bogate w cynk są także nie łuskane ziarna zbóż, lecz jego przyswajanie jest znacznie utrudnione ze względu na obecność [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-09-18 11:24:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ketoza - odchudzanie - warto !!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] przy której pojawi się ketoza. Dni wysokowęglowodanowe ograniczają się do dwóch. W te dni należy jeść węglowodany odznaczające się niskim wydzielaniem insuliny (np. jabłka, groch, soczewicę, śliwki, brzoskwinie, grejpfruty i wiśnie), zjadając około 4g węglowodanów na kilogram wagi ciała, rozłożone na sześć do ośmiu posiłków w ciągu dnia. Zatem [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-07-30 17:06:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

    Temat
    Iron Horse Series
    PRO

    [...] z innymi składnikami odżywczymi posiłku, (które Np. obniżą całość IG naszego posiłku). Do pierwszej grupy zaliczymy: zielone warzywa, cebulę, pomidory, groch i fasolę, bakłażany, cukinię, brokuły, dziki ryż (tzw. czarny), surową marchew, makaron sojowy, soję, soczewicę, orzechy laskowe i włoskie, migdały Do grupy drugiej [...]

    Odpowiedzi: 133 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-07-24 22:41:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • --> Redukcja na węglowodanach (konkrety) <---

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] owoce (jabłka, gruszki, banany, śliwki, winogrona, pomarańcze, kiwi, grejpfruty oraz owoce suszone) - warzywa skrobiowe (kasze, ryż, ziemniaki) - rośliny strączkowe (fasola, groch…) - inne produkty (pieczywo pełnoziarniste, makarony, dżemy niskosłodzone, miód) - napoje sportowe, odżywki (CARBO, napoje izotoniczne, batony energetyczne) ŹRÓDŁA [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-14 21:11:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta w kulturystyce - prawie wszystko.... :-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] — zawierają około 15% białka • Jaja—11% białka • sery — 20% białka • mleko— 1-3% białka • warzywa, ziemniaki i owoce — 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: • groch, fasola, soja, bób, soczewica — 20% białka • pieczywo, mąka, makarony, kasze — 8-13% białka Dla kulturysty ważącego np. 80 kg i trenującego 5-6 razy w tygodniu [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-15 11:57:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WĘGLOWODANY, jakie wybierać? Z czego czerpać?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] należy zamoczyć ją w wodzie na co najmniej 2 godziny, a później gotować. Na jej bazie można robić ciasta, desery, nadaje się też do zup, ale i duszonych dań mięsnych. groch jest bogaty w witaminę A, C oraz witaminy z grupy B, ale też żelazo, potas, siarkę, fosfor. Dodawany jest do sałatek, zup jarzynowych, ale też można użyć go do dań [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-08 22:40:36 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)