[...] quinoa dozwolona raz dziennie (wyjątek stanowią wegetarianie dla których są dostępne w ilościach nieograniczonych), reszta zbóż niedozwolona g. warzywa strączkowe : fasole, groch, ciecierzyca, soczewica dozwolone 1x dziennie (wyjątek stanowią wegetarianie j.w) h. owoce: dozwolone w nieograniczonych ilościach i. tłuszcze dodane : oliwa z oliwek, [...]
[...] nie zamieni ich w tkankę tłuszczową z powodu braku węglowodanów. Generalnie można powiedzieć że dużo białka zawiera nabiał, chude mięso, ryby, jaja. Warto też wspomnieć o grochu, fasoli i soi. Jak na produkty roślinne zawierają stosunkowo dużo białka. Z tego względu warto wybierać te produkty jako źródło węglowodanów bo nie dość że zawierają [...]
Wyniki: Wyniki VI Pucharu Polski - Lublin 2005 Wyniki drużynowe: 1. Złoty Tur Gdynia - 232 pkt 2. UKS 16 KOSZALIN - 158 3. WIKING NISKO - 96 4. MCKIS JAWORZNO - 93 5. ZŁOTY ORZEŁ CHOSZCZNO - 85 … 9. PACO LUBLIN - 35 pkt ---------------------------------------------------------------------------------- Kat. OPEN Mężczyzn Prawa ręka 1. Marcin Kreft [...]
[...] znajduje sie w niej 95 %tego skaldnika.Wystepowanie witaminy A w produktach roslinnych:warzywa zielone i zolte,marchew,salata,szpinak,,pomidory,dynia,rzezucha,kapusta,groch.W produktach zwierzecych witamine A mozna spotkac:tran,watroba,mniejsze ilosci w:masle,zoltku jaja i tlustych rybach.Witamina A wystepuje jeszcze w pelnym mleku w [...]
[...] zwierzęcego) i białka niepełnowartościowe(pochodzenia roślinnego). Głównymi źródłami białek są: -mleko i jego przetwory, -mięso, -drób, -ryby(np. tuńczyk), -soja, -groch, -fasola, -kasza gryczana, -bób... Energetyczne Składniki energetyczne to składniki, których spalanie dostarcza organizmowi energii niezbędnej do prawidłowego [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] barwniki spożywcze. WZDĘCIA Niewskazane są produkty: mleko i produkty mleczne, np. masło, śmietanę, jogurt, sery; warzywa, takie jak brokuły, brukselka, kalafior, kapusta, groch, soja, fasola, brukiew, cebula, rzepa; owoce z dużą ilością fruktozy np. gruszki; słodziki z dodatkiem sorbitolu; Zalecane: stosowanie przypraw takich jak imbir, [...]
[...] i cukrzyca, które pociągają za sobą kolejne, bardzo poważne schorzenia. Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób, soczewica, soja oraz rośliny okopowe: ziemniaki, buraki cukrowe. Do tycia szczególnie przyczyniają się węglowodany w formie oczyszczonej. Uzyskuje się je [...]
Artykuł ma posłużyć temu, aby "Jak najmądrzej i najzdrowiej pobudzić swój Wzrost" u osobników płci męskiej, bez żadnych środków które nie dają 100% pewności (Nie mam na myśli HGH, który w tym temacie nie będzie poruszany z takiego powodu, gdyż powinien być tylko i wyłącznie skonsultowany z Lekarzem Endykrologiem). W Artykule sprostowanych jest [...]
[...] info o nadmiarze lub niedoborze to niech pisze bo nie chce mi sie wszystkiego pisac bo troche tego jest. Wiem ze bylo to pewnie na sfd ale odswieze. WAPŃ : czekolada, figi, groch,kapusta,kalarepa gotowana,kapusta szpinak,koper wloski,losos,makrela,migdaly,orzechy laskowe,mleko tluste,parmezan,ser ementaler,ser gouda,soczewica,zoltko jaja SÓD : [...]
Mam zaszczyt poinformować wszystkich sympatyków wyciskania sztangi leżąc, że IV OTWARTE MISTRZOSTWA ZŁOTORYI W WYCISKANIU SZTANGI LEŻĄC odbędą się 7 listopada 2009 roku. Dzięki nawiązaniu współpracy z naszym nowym strategicznym sponsorem - Hurtownia i Sklep z Odżywkami TRICEPS.PL - postanowiliśmy rozszerzyć liczbę rozgrywanych i tym samym [...]
WSTĘP DO ODŻYWIANIA Zacznijmy od początku.Wiele osób słysząc słowo "DIETA" kojarzy je tylko i wyłącznie z odchudzaniem.Nic bardziej błędnego. Dieta to nic innego niż pewien sposób odżywiania , dostosowany do danej osoby oraz co najważniejsze przystosowany do danych celów.To oznacza , że będąc na "diecie" można przybierać na wadze [...]
[...] znaczenie mają także witaminy z grupy B - skutecznie działają przeciw trądzikowi, a dodatkowo przynoszą ulgę w stanach napięcia nerwowego. Ich bogatym źródłem są: orzechy, groch, słonecznik, migdały, sery twarogowe i drożdże. W wielu przypadkach sama dieta jest wystarczającym lekiem na twoje problemy z trądzikiem. Także należy położyć duży [...]
[...] 6. Mięso i jego przetwory jedz w ilościach umiarkowanych dwa lub trzy razy w tygodniu. Wybieraj mięso chude. W pozostałe dni jadaj dania z ryb i roślin strączkowych (fasola, groch, soja). 7. Ograniczaj spożycie soli kuchennej. Jedna płaska łyżeczka soli dziennie dodawana do potraw powinna Ci wystarczyć. Nie dosalaj. 8. Zachowaj umiar w jedzeniu [...]
[...] zwiększające głód i potrzebę dodatkowego spożycia słodkich pokarmów. Znacznie korzystniejsze są pokarmy o niskim indeksie glikemicznym (np. warzywa zielone, soja, soczewica, groch, fasola, owoce, chleb żytni pełnoziarnisty, dziki ryż), zawierające węglowodany złożone i dużo błonnika, bo te są wolno trawione, co pozwala na lepsze utrzymanie [...]
[...] od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być mieszane z białkiem zwierzęcym w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów. Białko zwierzęce są znacznie łatwiej od roślinnych zmieniane w [...]