[...] Chcąc wzbogacić swoją dietę w większe ilości włókna pokarmowego powinniśmy spożywać takie produkty jak: chleb razowy gruboziarnisty nasiona roślin strączkowych suchych (groch, fasola) kasze z grubego przemiału (kasza gryczana, jęczmienna) owoce i warzywa (brukselka, kapusta, kalarepa, brokuły, zielony groszek) Yohimbina , efedryna również [...]
[...] Banana zjedź po treningu a nie przed. Najlepiej razem z WPC. Wywal oliwę z przed i po treningowego posiłku i wrzuć do ostatniego. Warzyw generalnie nie musisz wliczać do bilansu kalorycznego. Jedynie te strączkowe fasola, groch, kukurydza. Wywaliłbym jeszcze ten ryż 50g z tego obiadu o 13:00 i wrzucił 50g więcej po treningu. Rozkład B/T/W ok.
te są ok mają go niewiele, najwięcej będą zawierały go strączki jak fasola, groch itp. ale też zalezy to od ilości jak dasz sobie ok 50g fasolki szparagowej to się nic nie stanie
Podaje zawartość węgli na dla 100g: Fasola biała- 45,9g Groch- 45,2g Kukurydza w kolbach- 20,1g Ziemniaki(niektórzy zapominają, że to warzywa)- 15-18g (późne-wczesne) Źródło: http://www.dobradieta.pl/tabele.php?cmd=show_group&main=7&sub=1 To są tylko te które ja osobiście czasami jadam, nieznanych dla mnie zbytnio warzyw nie sprawdzałem. [...]
20g bialka to tyle co nic dodatkowo w diecie wiec tego typu dodatek mozna kompletnie pominac;-) lub pokombinowac z roslinnymi w diecie, jak soczewica, groch, cieciorka itd
[...] też w produktach które nie potrzebują żadnej obróbki podroby – szczególnie wątróbka; mięso i ryby, ostrygi; nabiał; strączki – szczególnie fasola biała, groch, zielony groszek; pełnoziarniste produkty zbożowe; pestki dyni i słonecznika, migdały; gorzka czekolada i kakao gorzkie; jaja; kiełki pszenne; [...]
"Mam dziwne "Tiki" jak to powiedzieć rwie mnie szyja" - typowy objaw niedoboru magnezu. Szpinak, fasola, groch czy kakao gorzkie powinno załatwić sprawę. I pamiętaj staraj się urozmaicać warzywa. Nie, że codziennie jesz pomidory i paprykę ;) Co do Animal paka to starczy jedna paczucha ;)
No to sobie jakąś dietkę zrób masz makarony ryże twarogi kefiry jogurty naturalne kasze mięcho jajka mleko banany jabłka groch fasola itp takie produkty co mają dużo węgla i białka kombinuj coś z tymi produktami
[...] jej jest w tkankach aktywnych, jak wątroba i serce, a także w: produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe – groch, fasola oraz drożdże, orzechy, słonecznik, ryby, owoce i warzywa. Jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż, dlatego też procesy technologiczne [...]
Kazde wazrywa sa dobre..I trzeba ich miec sporo w swojej diecie bo to b.wazny element,nie przesazdac tlyko z iloscia straczkowanych: fasola,bob,groch... Z przodujacych to chyba szpinak,brokuly.
Owsianka spróbuję a z mlekiem czy jogurtami jecie ja czy tylko mleko wpi i owsianka? 100g dziennie wystaczy owsianki jeść czy można i w trasie dnia między posiłkami? A próbował ktoś wprowadzać warzywa które maja więcej niż 40g wegli np ciecierzyca, soczewica czy Groch zielony suchy? Warto takie wegle z warzyw dostarczyć czy lepszy ryż?
[...] trzymala po 2 godziny tak po ok 2 miechach wiec lipa i popedzilem go. I sluchawki w ipodach to jest tez straszny kicz zaczynaja szeleszczecm, wibrowac tak jak byl by w nich groch w srodku . Teraz mam zwykla mp3 512 mb i jestem zadowolony bateryjka padnie to wkladam nastepnego paluszka. Nie latam juz z ladowarka do szkoly tak jak kiedys Wstaw [...]