Dziękuję za odpowiedź;) Nigdy nie miałem styczności z multicookerem, jak wygląda gotowanie ? Wrzucasz po prostu wszystko w tym samym czasie? Np ryż pierś I warzywa? ;)
[...] Nie ma szans, żebym wstawał rano i sobie robił pierś codziennie. Na wieczór po ćwiczeniu też już nie mam siły na pichcenie. A tak to wolną niedzielę poświęcę na smażenie/gotowanie na parze na cały tydzień i potem tylko na gibko w pracy sobie można taką pierś odgrzać. A jakby tygodniowa pierś smakowała jak dopiero co zrobiona to już przecież w [...]
[...] i co dzień przegotujesz, a po wystudzeniu schowasz do lodówki - wytrzyma długo, ponad tydzień. Pieczone w ziołach, w dobrych warunkach i ze dwa. Z tym, że takie wielokrotne gotowanie, odgrzewanie nie służy zawartości witamin i lepiej znaleźć jakiś kompromis - gotować na 2-4 dni. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-10-07 19:14:45 Zmieniony przez [...]
[...] jajka (kurze, kacze, gęsie, strusie, przepiórcze). Co jednak w sytuacji, gdy nie jesteśmy w stanie dostarczyć wraz z dietą odpowiedniej ilości białka? Brak czasu, ochoty na gotowanie, czy pieczenie lub po prostu brak możliwości przeznaczenia 15 minut na posiłek sprawia, że idealnie sprawdza się w takiej sytuacji odżywka białkowa. Najlepszym [...]
Ogólnie rzecz biorąc z dwojga złego jedzenie w restauracjach jest zdecydowanie lepsze niż typowy fast food, tym bardziej, że możesz sobie zażyczyć potrawy przyrządzonej np poprzez gotowanie, a nie smażenie. Po prostu trzeab uważnie wybierać żarcie w takich miejscach i nie będzie tak źle smoczek mod(ka) działu odżywianie
[...] zwykle liczą kalorie, wartości odżywcze, ważą każdy produkt przed przyrządzeniem i zjedzeniem. Zasada jest taka, że wszystkie produkty ważymy zawsze przed obróbką (przed gotowaniem, smażeniem, pieczeniem, grillowaniem, duszeniem). Wynika to z tego, że podczas obróbki zmienia nam się waga produktów. Np. gotując kaszę czy ryż możemy być pewni, [...]
[...] te zdrowe tłuszcze omega-3 nie tracą swoich własności albo co gorsza nie stają się niezdrowe? I tak w ogóle, jak można przyrządzić rybę szybko, smacznie i zdrowo? Bo gotowanie w wodzie odpada, na parze - raz na jakiś czas ok, ale na dłuższą metę brzydnie, piekarnik - również tylko raz na jakiś czas ze względu na czas przygotowywania dań, [...]
Gotowanie w wodzie, na parze, smażenie, grillowanie - sposobów na przyrządzenie potrawy jest naprawdę wiele. Różnią się one nie tylko długością obróbki termicznej aby produkt był zdatny do spożycia ale również smakiem po przyrządzeniu. Ze względu na różnorodność procesów obróki termicznej bardzo wiele osób staje przed pytaniem - który jest [...]
[...] No właśnie słyszałam, że potreningowy nie jest tak istotny, a liczy się bilans w ciągu całego dnia :-) Ilość białka nie zniknie. Może ewentualnie pogorszyć się jego strawność. Po co gotować odżywkę, skoro można ją dodać na koniec? Nie chodziło mi o gotowanie odżywki, tylko właśnie dodanie jej na koniec do gorącej owsianki ugotowanej w garnku :-)
[...] funkcjonować... Staraj sie separowac potrawy i powinno byc ok... Co do smażenia i pieczenia to czasami można sobie na to pozwolić ale tylko z oliwą z oliwek, ale polecam gotowanie na parze... Ryz czy kasze cous cous jedz wtedy kiedy najbardziej odczówasz głód... Taka rada, postaraj się utzrymać diete przez okres ok 3miesięcy wtedy nie [...]
[...] obawach, chorobach i schorzeniach warto poinformować dietetyka, który weźmie wszystko pod uwagę. Mamy możliwość również wykupienia diety dla par, co zdecydowanie ułatwia gotowanie, nie trzeba niepotrzebnie używać kilku naczyń, teraz można zdecydowanie skrócić czas przesiadywania w kuchni i wykorzystać go przyjemniej. Tutaj kupisz plan: [...]
[...] Ważne jest natomiast w jaki sposób je poddajemy obróbce. Ziemniaki są bardzo chłonne zatem smażone na tłuszczu szybko nim nasiąkają. Najlepszym sposobem przyrządzenia będzie gotowanie i pieczenie i podawanie bez sosów, które mogą stanowić bardzo kaloryczny dodatek. Ciekawe przepisy z Kuchni SFD: sfd.pl - Bezglutenowa zapiekanka z selera sfd.pl - [...]
[...] diecie jakieś braki. Nikt nie jest maszyną, która codziennie, zawsze dostarcza wyliczoną ilość białka. Sytuacje, kiedy nie mamy czasu, możliwości, czy ochoty na pieczenie, gotowanie lub po prostu zjedzenie danego źródła białka w postaci mięs, ryb, jaj, czy nabiału przytrafić mogą się każdemu. W takiej sytuacji odżywka białkowa sprawdza się [...]
[...] i co dzień przegotujesz, a po wystudzeniu schowasz do lodówki - wytrzyma długo, ponad tydzień. Pieczone w ziołach, w dobrych warunkach i ze dwa. Z tym, że takie wielokrotne gotowanie, odgrzewanie nie służy zawartości witamin i lepiej znaleźć jakiś kompromis - gotować na 2-4 dni. tutaj chyba mowa o zupach, których nie mam }:-( rzecz jasna - [...]
Czyli ostateczne potwierdzenie, zebym byl pewien: Czy grill elektryczny jest tak ok jak gotowanie? Jezeli chodzi o mikrofale to amerykanskie FDA nie twierdzi, ze sa szkodliwe (ale tam jak wiadomo kazdy raport, to raczej raport lobbystow danej galezi przemyslu niz obiektywna ocena). Nie moge teraz znalezc tego artykulu, ale czytalem, ze [...]
najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr
[...] do tej pory leciało prawie 4 . Albo wyższe KCL ale ratowałem się jakimiś bułkami ze stołówki w pracy itp itd. Dużo pracy, mało czasu na życie w ogóle, a co dopiero na zakupy/gotowanie. Ale tragedii też nie ma , bo jak już jadłem to produkty wysokiej jakości, pomijając bułki :P . Suple w prochu też się przydały, i trochę więcej białka leciało z [...]