Wiele osób używa patelni teflonowych, albo rozmaitych grilli, gofrownic itp z delikatną powłoką. Pewnie większość wie, żeby nie szorować po tym widelcem, tylko chociażby jakimś drewnianym mieszadłem. Cyrki zaczynają się jak trzeba to umyć, bo miało nic nie przywierać a nie koniecznie tak jest i nawet moczenie nie bardzo pomaga. Przydało by się wyszorować no ale nie wolno...
W sklepach jest coś takiego (chyba w każdym, na 100% w Lidlu mają w stałej sprzedaży) jak "czyścik (gąbczasty) do powierzchni delikatnych" albo nazwa podobna. Kosztuje niewiele, a ułatwia życie i nie zajedzie nam sprzętu.
Tak to mniej więcej wygląda (przypadkowe zdjęcie z netu):
A do mieszania wg mnie najlepsze łopatki silikonowe, ale z drewnianym lub metalowym trzonkiem,zaden plastik !
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html
LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-12-31 20:31:12
Take your dreams seriously.
Głównie chodzi mi o to żeby wrzucić piersi warzywa i zrobić posilki na następny dzień, dziękuję za uwagę :)
Na co dzień głownie gotuję w nim ryż (nie trzeba pilnować ani mieszać), a z innym żarciem przerzuciłam się na szybkowar (też elektryczny), tylko szybkowar to chyba na wyjazdy mniej praktyczny.
japońskie jajka wędzone
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- ...
- 63