SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

go on protein

  • Wioślarstwo jest dyscypliną bazującą na wytrzymałości oraz dobrej wydolności zawodnika. Łączy się tam konieczność utrzymania pewnego określonego progu mocy na danym dystansie (na którym rozgrywana jest konkurencja), ale ma również znaczenie siła i zdolność do nagłego zwiększania mocy. To powoduje, iż wybór odpowiedniej suplementacji nie jest łatwy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2488 Data: 2020-06-30 11:00:00
  • Czy Trenbolone spala tłuszcz?

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] Jun;75(6):377-89. doi: 10.1016/j.steroids.2010.01.019. Epub 2010 Feb 4. Kamanga-Sollo E1, White ME, Hathaway MR, Weber WJ, Dayton WR. “Effect of trenbolone acetate on protein synthesis and degradation rates in fused bovine satellite cell cultures”. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20961723 Ma F1, Liu D2. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5798 Data: 2019-01-30 09:43:56
  • [...] lipidów oraz spadek ilości antyoksydantów w ustroju zwierząt. Spowodowało to zwiększenie się poziomów czynnika martwicy nowotworów alfa (TNF-α) oraz ilości MMP-2 (metaloproteinazy 2). Efektem była utrata kolagenu, elastyny oraz glikozoaminoglikanów (w skrócie GAG). MMP-2 ma istotne znaczenie np. w pierwotnym nadciśnieniu tętniczym. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9626 Data: 2017-10-12 10:23:49
  • Szukając w codziennej diecie słodkiego smaku, nie trzeba się zwracać ku produktom wysokoprzetworzonym, ubogim w błonnik, a bogatym w cukier i przetworzone tłuszcze oraz sól. Zdecydowanie lepiej dla zdrowia będzie sięgnąć po produkty, których skład odżywczy sprzyja uczuciu sytości, a jednocześnie również regulacji stanu odżywienia. Od stosunkowo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5468 Data: 2023-01-26 12:08:05
  • [...] m.in. na temat tego, czym jest białko, suplement białkowy który wybrać, jak działa serwatka białkowa, czy warto sięgać po suplementy białkowe, jak zadbać o wysoki poziom protein w diecie, skąd je czerpać i wiele, wiele więcej. Jeżeli interesuje Cię białko, odżywki zawierające ten makroskładnik z pewnością także Cię ciekawią. W takim razie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70395 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Wokół treningu i dietetyki narosło tyle mitów, że gdy zacząłem choć z grubsza je omawiać, wyszło 120 stron tekstu. Podobny problem pojawił się w przypadku kwestii dopingowych. To i tak praca, która nie trafi do większości „ekspertów z YouTube”. Mimo setek publikacji oraz profesjonalnych opracowań, ciągle spotyka się absurdalne tezy zamieszczane w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13805 Data: 2019-09-23 10:44:53
  • Czy na diecie wegańskiej można budować mięśnie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] https://www.livekindly.co/filmmaker-james-cameron-vegan-pea-protein-investment-ingredion/ David Rogerson „Vegan diets: practical advice for athletes and exercisers” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5598028/ H. Ciborowska [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2093 Data: 2019-11-04 09:19:07
  • [...] nigdy nie uzyskano by podobnych efektów! Na przykład w badaniu Christophera D. Gardnera na 6 miesiący przydzielono pacjentów do grup diety o proporcjach: 22% protein, 21% tłuszczu, 57% węglowodanów (LF, niskotłuszczowa) 25% protein, 53% tłuszczu, 22% węglowodanów (LC, niskowęglowodanowa) Odnotowano u osób z insulinoopornością po 6 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14059 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • Czy jeśli zamienię węglowodany na tłuszcze, to schudnę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bilansem energetycznym, mechanizmem powstawania i ryzykiem otyłości. Studium obejmowało 32 kontrolowane badania żywieniowe dotyczące 562 osób, w których nie zmieniano ilości protein w diecie, ale w różnym stopniu zastępowano tłuszcze węglowodanami. W miarę jak zmieniał się stosunek węglowodanów w diecie do tłuszczu, uważnie śledzono dobowy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4953 Data: 2021-06-28 16:42:09
  • [...] zamienniki, takie jak syrop glukozowo-fruktozowy) oraz szkodliwe dla człowieka tłuszcze (szczególnie trans). Osoby mające problemy z kontrolą glikemii mogą skorzystać z proteiny serwatkowej (WPC) oraz przesunąć czas jedzenia węglowodanów na godziny przedpołudniowe. Podsumowanie: z pewnością warto mierzyć stężenie insuliny na czczo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2396 Data: 2019-03-03 16:01:04
  • [...] w tym 70-80% przypada na α-laktoalbuminę i β-laktoglobulinę, 2.5% składu mleka stanowi kazeina. Dlatego białka serwatkowe są takie drogie (gdyż zawierają np. 80% i więcej protein serwatkowych w 100 g). Podsumowując najciekawsze właściwości: α–laktoalbumina - uczestniczy w biosyntezie laktozy; nośnik Ca2+ (także cynku, manganu, kobaltu); [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8221 Data: 2019-04-12 13:01:00
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] g białka na kilogram masy ciała sylwetki endomorficznej: 3,08 – 3,3 g białka na kilogram masy ciała Dieta – cud? Klasyczna dieta wygląda następująco: 30-50 g wartościowych protein w każdym posiłku (chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe), 2-3.2 g protein na kg [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20581 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Białko jest niezbędnym elementem diety kulturysty. Wokół stosowania protein powstało wiele mitów, a każdy z bywalców klubów ma swoje zdanie w tej kwestii. Proteiny dla hipertrofii – ile i kiedy? Na początek przyjrzyjmy się, które stwierdzenia są prawdziwe, a które są jedynie nadinterpretacją lub ewidentnym fałszem. Bardzo często specjaliści [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7194 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • [...] dobrze sprawdzi się filtrowana kawa bez cukru oraz woda mineralna bez dodatków. Przykładowo Dorian Yates (6-krotny Mr Olympia) przeszedł na dietę o niskiej zawartości protein. Obecnie zjada ryby i jajka, awokado, mleko kokosowe, jagody, orzechy, nasiona, słodkie ziemniaki, ryż, fasolę itd. Należy unikać produktów smażonych oraz bogatych w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11826 Data: 2018-12-03 10:05:37
  • [...] na określone braki). Braki kluczowych aminokwasów, czyli co to jest aminokwas ograniczający? Badania naukowe przynoszą niepokojące wieści dla osób chcących zrezygnować z protein pochodzenia zwierzęcego (WPC, WPI, WPH, jako białka serwatkowe należą przecież także do białek pochodzenia zwierzęcego. To samo dotyczy kazeiny czy białka jaja). [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5153 Data: 2019-03-12 09:48:25
  • [...] co prowadzi nie tylko do pozbywania się tkanki tłuszczowej, ale i do rozpadu mięśni. W żadnym z badań nie stwierdzono, by odżywki uzupełniające dietę w węglowodany czy proteiny były szkodliwe dla zdrowia. Więc, jeśli boisz się „działania anabolicznego”, nie jedz pokarmu, bo jest on silnym anabolikiem. Wbrew obiegowym opiniom, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11998 Data: 2019-03-02 15:06:52
  • [...] diety bogate w błonnik mogą mieć wpływ na redukcję masy ciała diety zawierające pokarmy o niskim indeksie glikemicznym diety o niskiej zawartości węglowodanów, dużej podaży protein i tłuszczów są skuteczne diety wegetariańskie przynoszą dobre wyniki, podobnie jak dieta śródziemnomorska nadmierne spożycie tłuszczów (> 37% dziennego poboru [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27221 Data: 2019-02-19 10:38:08
  • [...] dużych ilości przetworzonych węglowodanów (np. płatki śniadaniowe, ryż biały), pokarmów fast food (pizza, kebaby, hot dogi itd.). Ważna jest odpowiednia podaż dobrych źródeł protein. Zalecane źródła białka: chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe. Mniej wartościowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6684 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • [...] wpłyną na lipolizę i anabolizm w ustroju człowieka. 24 otyłe osoby (22 kobiety i 2 mężczyzn; 22-46 lat) otrzymały dietę 25 kcal / kg idealnej masy ciała (IBW), z 1.2 g protein na kg IBW dziennie oraz przy podawaniu 0,18 U / kg IBW / tydzień rhGH lub placebo. Czy to dużo? Dla osoby, której idealna waga wynosi np. 70 kg, podawano by 12.6 IU [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8595 Data: 2019-08-26 09:30:59
  • [...] 30. Paulsen G1, Hamarsland H2, Cumming KT2, Johansen RE2, Hulmi JJ3, Børsheim E4, Wiig H2, Garthe I5, Raastad T2. „Vitamin C and E supplementation alters protein signalling after a strength training session, but not muscle growth during 10 weeks of training.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25384788 31. Paulsen G. “Vitamin [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4985 Data: 2018-06-16 11:01:47