[...] ludzkiego ciala. pelno jest jej w mięśniach i narządach wewnętrznym, odrobinę w tłuszczu i może w kościach. sklad ciala zalezy od trybu zycia. normalny to pojecie wzgledne -dla chudzielca wystajace kosci sa normalne -dla grubasa(z wyboru) wywalony na kilometr beben jest normalny -dla kulturysty 100 kilo miesni jest normalne Zmieniony przez - [...]
bzdury teraz piszecie-6 niepelnych podciagniec dla kulturysty w super formie z mr olimpia to po prostu zenada! to on ma miesnie czy syntol? z taka waga spokojnie mozna podciagac sie po 8-10 razy nie bedac nawet w formie.robia to ludzie co maja 40 w bicepsie i 120 kg wagi.gosc by nie zaliczyl testow sprawnosciowych w wojsku....
[...] od 50 mg/ew do 200 mg/ew, sportowo od tej górenej granicy. sama deka da ci siłe do treningów i poprawi bilans azotowy,bez wyraźnych skutków ubocznych typu trądzik i gino. dla mnie zadawalajy łby efekt 10 do 15 % przyrostów. ogólnie to sama deca nie ma sensu. używałbym raczej jako motywację do cieższych terningów. ODBLOK KONIECZNY. ja polecam [...]
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi,zamierzam wdrozyc zaproponowane zmiany. Ale mam jeszcze pytanko ,czy 4 posiłki dziennie wystarczą do osiągnięcia zamierzonych celów/masa dla ektomorfika/? wiem ze standart dla kulturysty to 6 posiłków Ektomorfikowi sluży 5 posilków ale czy 4 posilki to nie za malo? i czy powinienem jeść bialko na noc?
Takie są zalecenia dla osób aktywnych fizyczne w przypadku kształtowania sylwetki. Wynika to z badań: http://potreningu.pl/articles/4731/silownia---ile-bialka-potrzebuje http://potreningu.pl/articles/2720/ile-protein-dla-kulturysty
[...] dzialaja rakotwórczo ! a tu aż się od nich roi, nienassycone nie sa zódłem energii lecz maja być budulcem - ale nigdy nie w takiej ilości ! ) 4. w diecie CKD zródłem białka dla kulturysty po treningu jest mieso białe,a tak poza tym cały czas wieprzowe - ze względu na aminogram miesa wieprzowego, najbardziej zblizony do miesa ludzkiego ! [...]
[...] jak szalone,kiedy wyciskamy żelazo;włókna wolnokurczliwe są wykorzystywane głównie podczas ćwiczeń aerobowych.Co jest rzeczywiście niesamowite i jednocześnie problematyczne dla kulturysty,to fakt,że kiedy zwiększa się trening aerobowy,włókna szybkokurczliwe zaczynają przejmować cechy włókien wolnokurczliwych.Po prostu stają się bardziej aerobowe [...]
Cytuje slowa pumy666: Z gory uprzedzam innych czytajacych - trening podwojnie dzielony jest wylacznie dla zaawansowanych zawodnikow. Tylko oni sa w stanie wyciagnac z niego maksymalnie korzysci. Bez solidnie przepracowanych 2 lat, nie ma sensu sie dotykac - cialo dostanie nadmiar bodzcow i CNS szybki sie podpali zywym ogniem - przetrenowanie na [...]
[...] co do tranu - 5 ml czyli łyżeczka do śniadania w zupełności wystarczy. Pamiętaj że tran zawiera duże ilości przeciwutleniaczy w świetnie przyswajalnej postaci więc jest dla kulturysty pożądanym środkiem spożywczym. Poza tym jest ok a powyższe uwagi to i tak sprawa dość marginalna bo prawde mówiąc trzeba dużej wytrzymałości psychicznej żeby [...]
Twoją grupa krwi dobrze toleruje produkty mleczne, zbożowe, a minus tej grupy, ale tylko dla kulturysty to zła tolerancja mięsa W mojej 0 jest na odwrót
[...] trenujac sporty walki np.??? dzieki ps. czytalam te posty z linkow (Si2quiela konkretnie), bo tam wspomniane bylo o sportach silowych, ale no...tam jest przykladowa dieta dla kulturysty,ja nie mam takich aspiracji raczej..Po drugie nie uwzgledniono tam, przy calym szacunku dla wiedzy autora, kiedy (po jakich posilkach) maja sie treningi [...]
Brak mi słów Panowie. Gdzie wasza tolerancja? Dla fajtera z lękiem wysokości paralotniarstwo lub bandżi dżamping to największe hc, tak samo dla kulturysty nie potrafiącego pływać spływ kajakiem, etc. O czym wogóle pier... ?
wiadomo,ze dla kulturysty nie jest to dobry trening,ale jasne jest tez,ze wiekszosc osob w dziale dla zaawansowanych,to wcale nie osoby zaawanasowane :) Właśnie-jest to dział dla zaawanoswanych i powinny tu pisać WYŁĄCZNIE osoby zaawansowane-inaczej jest to oszukiwanie samego siebie. Wg mnie fbw jako odskocznia itp. jest dobry-ale brakuje w nim [...]
Hmm myślę że co innego dla biegacza a co innego dla kulturysty. Z wypowiedzi tego gościa wywnioskowałem że podczas gotowania tracimy aminokwasy, co nie jest prawdą. Podczas obróbki termicznej rozbija się struktura trzeciorzędowa i czwartorzędowa białka, ułatwiając organizmowi szybsze rozbicie na aminokwasy i wchłanianie. Co prawda dla organizmu [...]