[...] – są dwa wytłumaczenia: -albo zbyt dużo węglowodanów prostych,a węglowodany proste = duże IG, więc to nie jest wskazane -albo zbyt dużo tłuszczu,nie ważne że taka czekolada gorzka nie tylko nie zrobi krzywdy,to do tego wspaniale wpływa na psychikę czy nawet(!) może pomóc nam spalić tłuszcz. Nie ważne w jakich ilościach, są złe i koniec [...]
[...] niektóre gatunki serów ( brie, camembert, cheddar, emmentaler, mozarella), ryby solone, wędzone i marynowane, wędliny (np. salami), wątróbka, a także piwo, wino czerwone, czekolada, przejrzałe owoce ( banany, awokado czy figi). Zawartość amin biogennych w danym produkcie może być uzależniona także od stanu w jakim znajduje się dany produkt. Na [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
http://img801.imageshack.us/img801/230/5dje.png Część 1-wsza: http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Oszukane_posi%C5%82ki_%5Bcz.I%5D__cheat_meal_%26_cheat_day-t982529.html W tej części ‘Oszukanych posiłków’ postaram się przedstawić program John’a Kiefer’a. A raczej dwa programy bliźniaczo podobne, jednak z małymi różnicami. [...]
[...] takim sytuacjom Zasady diety 1. Nigdy nie łącz produktów o wysokim IG (z tłuszczami w jednym posiłku 2. Unikaj jedzenia produktów węglowodanowo-tłuszczowych / pełne mleko, czekolada, awokado, wątróbka, orzechy laskowe, herbatniki 3. Wyeliminuj z diety cukier / sacharozę 4. Jedz chleb tylko pełnoziarnisty i tylko na śniadanie 5. Wyeliminuj z [...]
[...] tłuszczowych z wielu względów uznałbym za wskazane. Dobre ich źródła to między innymi oliwa z oliwek extra virgin, awokado, olej kokosowy, masło, jaja, tłuste ryby, ciemna czekolada, migdały i orzechy makadamia. Dodatkowo szereg badań przeprowadzonych z udziałem mężczyzn wskazuje, że wyższa konsumpcja tłuszczu (około 40% energii dostarczanej) [...]
[...] więc, podekscytowani czymś przyjemnym, dokładamy sobie następną porcję tortu. Nasze ciało szykuje nam jeszcze jedną pułapkę. Gdy jest nam źle lub mamy depresję, wystarczy czekolada i już czujemy się błogo. Większość z nas nie uświadamia sobie faktu, że nasz organizm produkuje różne związki chemiczne, które odpowiadają za dobry lub zły nastrój. [...]
https://lh4.googleusercontent.com/-_QQc9kWJYIo/VS7YWqDLHjI/AAAAAAAAIQI/HOdIUg6mpYE/s560/is-chocolate-a-fit-food-1.jpg Czy czekolada faktycznie sprzyja nadwadze czy powstawaniu boczków? Odpowiedź brzmi – zależy ile i jaka! ‘Kakao (nah. cacahuatl – ziarno kakaowe) – nasiona z owoców kakaowca, z których proszek stosowany jest jako składnik wielu [...]
[...] ale i BARDZO wysoko kaloryczna. A nawet można ją nazwać high-carb high-fat. Mało tego. Węglowodany w tej diecie pochodzą głównie z cukru (cola, napoje słodzone, ciastka, czekolada, jak również rafinowane węglowodany - biała mąka, cukier… A do tego najczęściej są to produkty bogate nie tylko w węgle, ale i tłuszcze.). więc jest pełna zgoda, że [...]
[...] pozytywna (niedobór Tauryny, szczególnie u dzieci, to kaskada problemów). - Theobromine Skuteczność 1,5/5 Pochodna kofeiny występująca w ziarnie kakaowym. Mylona z kofeiną (czekolada nie zawiera kofeiny!). Działa dłużej i łagodniej niż kofeina. Ziarna kakao, gorzka czekolada. - Żeńszeń Skuteczność 1/5 Pobudza ciało, lecz nie wpływa znacząco na [...]
[...] cukru i słodyczy Cukier i słodycze zawierają łatwo-przyswajalne węglowodany, które w organizmie szybko są zamieniane na tkankę tłuszczową. Szczególnie kaloryczne są lody i czekolada, które poza cukrem zawierają dużo tłuszczu. Unikaj słodkich napojów gazowanych (coca-cola, fanta, oranżada), słodzonych soków owocowych, a zastąp je np. wodą [...]
[...] że neurony nawet w stresie dobrze sobie radzą. • preparaty z żeń szenia . Ginsenozydy z korzenia żeń szenia oraz witaminy zwększają odporność na stres. dobry nastrój • czekolada. Zawiera cukier, magnez ,pobudzającą kofeinę i fenyloetyloaminę. • kapusta kwaszona. Zawiera jeszcze więcej fenyloetyloaminy niż czekolada. • pestki dyni. Są [...]
[...] y j e m n e g o zajęcia, co kończy się poszukiwaniem natychmiastowej małej radości, nawet jeżeli te chrzanione słodycze wcale nie smakują tak wyśmienicie. Umysł pamięta, że "czekolada jest dobra na poprawę nastroju", "słodycze to zakazany owoc, smakują najlepiej" i chce zrobić ciału dobrze, a niekiedy nic nie osiąga - prócz wyrzutów sumienia, [...]
[...] cukru i słodyczy Cukier i słodycze zawierają łatwo-przyswajalne węglowodany, które w organizmie szybko są zamieniane na tkankę tłuszczową. Szczególnie kaloryczne są lody i czekolada, które poza cukrem zawierają dużo tłuszczu. Unikaj słodkich napojów gazowanych (coca-cola, fanta, oranżada), słodzonych soków owocowych, a zastąp je np. wodą [...]
K-Mg-Zn informacje nie jestem autorem informacji tu zamieszczonych, zbierane one były przez jakiś okres czasu także nawet nie pamiętam linkow do stonki z których je wklejałem ( miały one służyć tylko dla mnie ale postanowiłem się podzielić może komuś się przyda chociaż jakaś część ) Pozdrawiam Potas Podstawowe informacje Potas bezpośrednio [...]