SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cukru

  • [...] tych składników. Dzięki temu zróżnicowaniu mamy pełnowartościowe źródło białka - idealna opcja dla osób, które nie jedzą mięsa. Zdecydowanym plusem odżywki jest brak dodatku cukru (jest ona słodzona sukralozą). Jak smakuje? Wersja waniliowa jest bardzo wyrazista i posmakuje wszystkim miłośnikom tego smaku - zarówno rozrobiona z wodą, jak i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1679 Data: 2022-01-18 07:31:58
  • Drożdzowa gwiazda

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 20 g drożdży 150 ml mleka 50 g masła 2 jajka 10 g cukru 30 g erytrytolu 450 g mąki pszennej łyżka cynamonu Nadzienie: 400 g jabłek 20 g żurawiny łyżka cynamonu 20 g erytrytolu łyżeczka soku z cytryny woda do podlania Jak wykonać: Ciasto tylko wygląda na skomplikowane... Mleko podgrzewamy. Do miski wkładamy drożdże, dodajemy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2195 Data: 2019-01-16 22:41:16
  • Glukoza jest kluczowym substratem metabolicznym potrzebnym do wytwarzania energii w tkankach. Wg obecnej wiedzy naukowej, nowotwory pozyskują energię drogą beztlenową, gdyż potrzebują mleczanów (glikoliza beztlenowa). Nie można jednak twierdzić, iż brak podaży węglowodanów w diecie zapewnia ochronę przed powstawaniem nowotworowych zmian w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1737 Data: 2019-03-16 12:09:00
  • [...] jest najwięcej glicyny? Rozwiązanie nr 1 może wydawać się zaskakujące: galaretka! Tak, to właśnie galaretka zawiera jej najwięcej. Sięgając po galaretkę, wybieraj wersję bez cukru. Solidne ilości glicyny zawiera też białko sojowe. Wygodnym rozwiązaniem będą też suplementy zawierające glicynę. Źródła: Amino Acids. 13 lipca 2018 r. Doi: 10.1007 / [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3210 Data: 2019-10-05 12:46:57
  • Białkowa czekolada FITKING o wspaniałym smaku

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] wyróżnia te łakocie od popularnych, komercyjnych czekolad? Każda tabliczka wykonana jest ręcznie z największą starannością. Do ich produkcji nie wykorzystano tradycyjnego cukru i syropów glukozowych oraz fruktozowych, co wpływa na zmniejszenie udziału węglowodanów. W składzie każdej tabliczki znajdziemy koncentrat oraz izolat białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1079 Data: 2021-11-20 18:19:50
  • VEGAN PROTEIN SALTED CARAMEL - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g) Węglowodany: 6 g (w tym cukry: 3,5 g) Błonnik: 1,8 g Białko: 75 g Sól: 1,8 g Zdecydowanym plusem Vegan Protein jest jej skład. Nie zawiera cukru i jest mieszanką siedmiu różnych białek, stanowiąc tym pełnowartościowe białko będące świetną opcją dla wegetarian i wegan. Gdzie kupić: Sklep SFD Cena: 39,99 zł

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2073 Data: 2022-01-23 13:40:10
  • To nie jest kolejny nudny chleb! HUMMY COUNTRY BREAD

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wśród popularnych produktów spożywczych, które stanowią bardzo często jeden z dominujących elementów jadłospisu, jest chleb. Ten uniwersalny dodatek do potraw lub baza posiłku, niestety został owiany złą sławą, gdyż wraz z rozwojem technologii, skład pieczywa coraz bardziej zmieniał się w niekorzystnym kierunku.  Siemię lniane, żurawina i Omega 3 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 538 Data: 2023-04-07 10:28:09
  • Proteinowe pierogi z mięsem

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g ugotowanego indyka, kurczaka lub innego mięsa 80 g g cebuli 10 g oleju kokosowego przyprawy 150 g proszku Protein Pizza ALLNUTRITION 50 g mąki ryżowej 210 ml wody Jajko Jak wykonać: Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie rozsypujemy na stolnicy 30 g mąki ryżowej i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7802 Data: 2018-04-07 11:41:03
  • Czy białko sojowe wpływa na cholesterol?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wcześniejsze badania kliniczne wykazały, że stosowanie białka sojowego obniża stężenie transportera LDL i jednocześnie zwiększa stężenie transportera HDL, w porównaniu ze stosowaniem białka mleka. Wątroba wytwarza cholesterol w formie wolnej, który we krwi transportowany jest w postaci lipoprotein. Z tego 75% występuje jako LDL, a tylko 25% w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1094 Data: 2019-08-18 10:40:09
  • Czy owoce tuczą? Czy od owoców można przytyć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] odczucie głodu. Te czynniki mogą mieć wpływ na to, dlaczego świeże owoce, podawane w całości mogą być korzystne przy redukcji wagi.  Uwaga na soki i przetwory z dodatkiem cukru Czy produkty wytworzone z owoców, np. soki, mają tę samą cechę? Każde przetworzenie owoców powoduje ułatwienie dla naszego organizmu skorzystania z dobrodziejstw owocu. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1532 Data: 2021-02-18 11:23:03
  • [...] że uczestnicy nie mają we krwi produktów rozpadu spowodowanych paleniem. Naukowcy zmierzyli również różne biomarkery sugerujące zdrowie układu krążenia, takie jak poziom cukru we krwi, poziom lipidów i ciśnienie krwi. Jakie były wyniki? Sporo ludzi spełniło jedno lub dwa z czterech kryteriów, a tylko 2,7% spełniło wszystkie cztery. Jak się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1204 Data: 2021-10-13 07:49:27
  • [...] z badania sugerują, że spożywanie kawy może nieznacznie zmniejszyć ryzyko udaru mózgu. Komentarz Wszystkie korzyści z picia kawy da się zniwelować, dodając do niej cukru czy innych źródeł węglowodanów. Referencje, badania naukowe, piśmiennictwo: https://www.cdc.gov/nchs/data/nvsr/nvsr65/nvsr65_02.pdf Timothy Ingall Stroke--incidence, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1325 Data: 2021-11-05 14:02:21
  • Białko serwatkowe a stres oksydacyjny

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] wysiłkową, otrzymywały samą kurkuminę i przeprowadzono próbę wysiłkową. Wyniki: Spożycie białka serwatkowego i kurkuminy (w połączeniu lub osobno) zmniejszyło stężenie cukru we krwi oraz ekspresję genów czynników prozapalnych, jednocześnie odnotowano większą ekspresję czynnika przeciwzapalnego. Spożycie białka serwatkowego i kurkuminy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1097 Data: 2022-03-15 10:23:18
  • [...] alternatywa. W innych badaniach wykazano, iż regularna suplementacja probiotykami Bifidobacterium longum może mieć wpływ na wątrobę (zmniejszenie jej stłuszczenia), stężenie cukru we krwi, stan zapalny, ryzyko sercowo-naczyniowe, a nawet poprawę funkcjonowania psychicznego osób cierpiących z powodu zespołu jelita drażliwego. Źródła: Vargas-Pozada [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1527 Data: 2022-03-25 13:16:41
  • [...] szkodliwą właśnie z tego powodu, że oferowano ją w formie napoju energetycznego. Powszechnie uważa się, że energetyki nie są zdrowe. Wszystko za sprawą wysokiej zawartości cukru, jak i dodatków smakowych i konserwantów. Przyglądając się jednak samej guaranie, dowiemy się, że jest ona produktem naturalnym, który stosowany zgodnie z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1154 Data: 2022-05-05 14:52:53
  • Czy da się wyleczyć cukrzycę?

    Artykuł
    Badania naukowe

    Cukrzyca, zespoły metaboliczne stanowią współczesną plagę. Insulinooporność polega na zwiększonym wytwarzaniu insuliny i jej podwyższonym stężeniu przy zmniejszonym jej działaniu na tkanki docelowe (np. mięśnie, tkankę tłuszczową). Większość ludzi uważa, że ma insulinooporność i niesłusznie. Do jej oceny służą skomplikowane metody diagnostyczne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1372 Data: 2018-11-07 09:30:17
  • Kokosowy NUTLOVE dla wegan!

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    [...] słodzony cukrem. Główną substancją słodzącą jest maltitol, należący do grupy polioli. Jego niski indeks glikemiczny sprawia, że nie powoduje tak gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi, jak to ma miejsce w przypadku sacharozy, glukozy czy syropów fruktozowych. W jednej porcji kremu NUTLOVE zawarte jest zaledwie 0,3 g naturalnie występujących [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 874 Data: 2022-01-06 16:40:03
  • [...] wegetariańskiej wykazuje działanie ochronne ważne w profilaktyce chorób układu krążenia, zespołu insulinooporności czy cukrzycy. Badanie naukowe Naukowcy oceniali: stężenie cukru stężenie insuliny wskaźnik insulinooporności (HOMA-IR) Nadzorem objęto 2 grupy osób w wieku od 19 do 64 lat, wegetariańska (95 długoterminowych laktoowowegetarian; czas [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1705 Data: 2022-05-18 23:49:31
  • [...] produktów, jak oleje roślinne, orzechy czy owoce. „Obrywa się” w tym rankingu również wyrobom mleczarskim, czy mięsom, podczas gdy dobrze oceniane są np. kolorowe napoje bez cukru. Nie bierze się tutaj pod uwagę korzystnych dla zdrowia związków zawartych w żywności, takich jak, chociażby wielonienasycone kwasy tłuszczowe, czy błonnik. System [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 762 Data: 2022-06-15 20:27:10
  • [...] dla osób zakochanych w wiśniach w czekoladzie. Jego ogromną zaletą jest jednak bardzo starannie skomponowany skład, gdyż w produkcie tym nie znajdziemy ani grama dodanego cukru, a mimo to możemy cieszyć się wyjątkowym słodkim smakiem. Naturalny erytrytol, słodycz bez kalorii! Efekt ten zawdzięczamy naturalnej substancji słodzącej, którą jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1711 Data: 2022-11-07 18:33:42